Yle: Torilta todellinen siirtopommi – värväsi kaksinkertaisen maailmanmestarin

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga-joukkue Loviisan Tor on pudottanut salibandykesän kovimman siirtopommin. Huippupuolustaja Juha Kivilehto edustaa ensi kaudella Toria. Asiasta uutisoi Yle.

Pääkallo.fi:n huhuissa Kivilehtoa vietiin pitkään sekään Oilersiin että SSV:hen, mutta lopulta pidemmän korren neuvotteluissa vei viime kaudella kahdeksanneksi liigassa sijoittunut Tor.

Kivilehto on yksi maailman parhaista puolustajista. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari ja viisinkertainen Suomen mestari. Edelliset kolme kautta 81-syntynyt Kivilehto edusti Ruotsin Superliigan Helsingborgia.

Loviisan Toria valmentaa ensi kaudella paluun seuraan tekevä Ray Backman, jonka luotsattavana on kaksi Kivilehtoa, sillä Juhan lisäksi Tor nappasi jo aiemmin siirtomarkkinoilta Juhan pikkuveljen Tommin.

Loviisan Torilla oli leiriviikonloppu ja leirin päätteeksi he kohtasivat sunnuntaina harjoitusottelussa M-Teamin. Ottelu päättyi Torin voittoon 5-4 (5-0, 0-2, 0-2). Kivilehto merkkautti ottelussa tehot 0+2.

Alla olevalla videolla Juha Kivilehdon ja Peik Salmisen tunnelmia.

36 comments

  1. …kesän kovin siirtopommi.
    tämä on koko lajin suurin pommi.
    näin suurta siirtopommia ei ole koskaan salibandyssä ennen koettu!
    historiaa.

  2. Tor:ille mitallia! Olin katsomassa tor-m-team ottelua ja se oli osittain ihailtavaa katseltavaa ottaen huomioon kuinka vähän joukkue on harjoitellut kuulemma sisällä. J. kivilehto dominoi kävelyllä ja komeat väkkärät loistivat. Taisi olla 40 sekuntia pelattu niin tilanne 2-0 loviisalle.. tor leikittelee ja taistelee mitaleille tänä vuonna! Tsemppiä Loviisa.

  3. Kyllä. Mitali on varma. Arvometallit jaetaan aina heinäkuun ensimmäisen harkkapelin perusteella. Rampilla on kuumetta?

  4. Ei ketään kiinosta tälläiset siirtouutiset…ala-nissilän ja kailialan hassutteluista niin kentällä kuin sen ulkopuolella olisi kiva saada jotain juttua.Kiitos jo etukäteen:)

  5. Ihme hössötystä, siitä että Loviisa pääsee mitalleille.
    Millä porukalla?? Junnun hankinta hyvä ja todella kova suoritus, varmasti Loviisa tulee taistelemaan playoff-paikoista, mutta kyllä siellä on vielä paaaaljon kovempia porukoita vastassa.

  6. Hyvä, että meni Loviisaan nostamaan buumia entisestään ja sparraamaan junnuja eteenpäin. Moni muukin seura olisi varmasti halunnut riveihinstä (ml. SSV), mutta tämä oli sarjan kannalta paras ratkaisu.

    Nyt kun tuloksia on veikkailtu, niin laitan oman korteni kekoon:

    1) SPV (sama joukkue kasassa, ei taitavin, mutta urheilullisuudessa täysin omalla tasollaan, leveä rosteri)
    2) SSV (ei vaadi selittelyä)
    3) Josba (koska Tampereen joukkueet starbailevat itsensä ulos, nousee Joensuussa buumi päälle ja yllätys-pronssi tuleee plakkariin).
    4-7) Erä, Oilers, Classic, Koovee
    8-10) TPS, Happee, Tor
    11) Krp
    12) Ilves
    13) Ols
    14) Nakkisormet

  7. Kivilehto on ehkä maailman paras pallollinen puolustaja ja loviisalle yhtä tärkeä pelaaja kuin H.Johansson nokialle eli helvetin tärkeä mutta montako mitalia HJ on nokialle hoitanut. Pieni vinkki loviisan suuntaan.älkää tilatko viel mestaruus lippiksiä…

  8. Hyvä huomio sisu! Mutta on loviisalla muitakin kovia pelaajia: Kermainen andy hietala, salaman nopea ja terävä peik salminen, loisto pelillinen joni niiranen ja veräjän vartijana tänä vuonna oilerssin ex maalivahti joka torjunut viime vuonna kovalla prosentilla toisin kuin kortelaisen teemu viime kaudella. isona pisteenä tähän päälle vielä J.KIVILEHTO!! Lisäksi surkea piippo, ja älytön savukoski ulkona, joiden tilalle erinomainen julius,ja kivilehto jr.Muita: anderson,laine,NIKLAS NIIRANEN,etholen,laine, kyllä loviisalle voi povata kovaa sijaa mikäli treeni maittaa,henki pysyy hyvänä ja ennnen kaikkea nippu kasassa.

  9. Ilmeisesti vitsailet (= ? Siis kyllähän porukasta kovia nimiä löytyy, ei siinä mitään mutta enpä nyt tiedä onko joukkue muuten vahvistunut paitsi toki J. Kivilehdon siirron myötä.

  10. Tor on kova. Senhän tuo eilinen treenipeli heikentynyttä divariryhmää vastaan osoitti. Hallittu 5-4 voitto.

  11. Muuten iha hyvä ennustus, mutta Itä-Suomea et näytä tuntevan ollenkaan. NST on selkeästi parempi kuin viime kaudella eli sijoilla 8-10. Josba taas on selkeästi huonompi kuin viime kaudella. Puheet pronssista herättävät hörönaurun Joensuussa omienkin joukoissa. Taistelee suoraa putoamista vastaan.

  12. Ei voi mitään mutta TOR taistelee yhä edelleen siitä viimeisestä pleijaripaikasta Nokian, NST, TPS jne.. kanssa.

    Varmoja 1-8 sijoilla olevia joukkueita ensi kaudella on vain SPV, SSV, koovee, happee ja classic.

  13. Nst:llä vahvistui puolustus yhdellä hyvällä äijällä ja 6parhaasta hyökistä 5 ei pelaa ens kaudella nst:ssä joten tuskin on nst vahvistunu eikä todellakaan noilla hyökkääjillä oo pleijareissa!

  14. Voin hyvinkin olla väärässä itä-suomen osalta ;=) Se on kuitenkin hyvä, jos voin tuoda hymyjä Joensuulaisten huulille…

    Joku kommentoi, että Kivilehto olisi yhtä tärkeä kuin Johansson Nokialle. Väittäisin, että Kivilehto on paljon tärkeämpi tai Kivilehdosta on enemmän hyötyä kuin Johanssonista Nokialle. Nokian viime kauden huono sijoitus johtui mielestäni osittain Johanssonista. Yksi mies nousi joukkuetta isommaksi ja valmennus antoi siunauksensa sooloilulle (ennätystehtailulle), joka taas aiheutti joukkuepelaamisen epätasapainon. Johansson on loistava pelaaja, sitä ei voi kieltää, mutta hyvä tulos tarvitsee joukkueen, ei yksilöitä. Yhden pelaajan maalitehtailu harvoin vie joukkuetta riittävän pitkälle.

    Kivilehto pystyy viemään Loviisan kaltaista organisaatiota niin seuran kuin peluutuksen kannalta uudelle tasolle. Johansson on kuitenkin ”vain” maaliruisku, joiden arvo on nykypäivän menestyvässä salibandyssä koko ajan pienempi.

    Tässä asiassa väitän olevani oikeassa ;=)

  15. itseasiassa, kyllä Jopolla on viime vuotta parempi nippu… tuutte sitten syssymmällä näkemään

  16. Eipä tuo Helsingborgissakaan ihan sateentekijä ollut. Selkeä vahvistus, oikeammin huippu sellainen, mutta ei yhdelä huipulla tai edes huippuketjulla pitkässä juoksussa taida mestaruutta ottaa. Mutta mielenkiintoinen paluumuuttaja, toivottavasti paikat kestää. Taisi viime kaudella olla hiukka loukkaantumishuolia. Mutta välkommen tillbaka!

  17. Kerropa ne viisi uransa lopettanutta NST:n hyökkääjää, kun minä en Lappeenrannassa tiedä keitä tarkoitat! Könönen ja Puhakka lähti opiskelemaan Joensuuhun, mutta kumpikaan ei ollut viime kaudella kuuden parhaan hyökkääjän joukossa, Puhakka pelasi pakkina.

  18. SP:

    ”Selkeä vahvistus, oikeammin huippu sellainen, mutta ei yhdelä huipulla tai edes huippuketjulla pitkässä juoksussa taida mestaruutta ottaa.”

    Eikös muuan SSV haistellu 5 mestaruutta putkeen?

  19. Haisteli, haisteli, mutta kyllä siellä taitaa luutia palloa useamman ketjullisen verran huippuja. Pärjäsivät jopa ilman Ruottissa vaikuttanutta Kivilehtoa. Ei tuo liigan taso onneksi niin huono ole, että yhdellä huippuparilla mennään heittämällä mitskuille.

  20. Vainikainen, Rahkonen, Kosonen,Aapro, Nurmela, Ikonen, Könönen+ jonkunnäköistä motivaatio-ongelmaa vissii joillaki sopimuspelaajilla!

  21. Vaikka voittava joukkue määräytyy tehtyjen maalien perusteella, niin salibandy ei ole ensisijaisesti maalintekopeli. Toisinsanoen joukkue, joka keskittyy lähinnä itse tekemään maaleja ei tule menestymään kun tarkastellaan koko kautta. Samalla tavalla kukaan yksittäinen pelaaja ei enää tänä päivänä voi keskittyä pelkästään maalintekoon kun puhutaan huippusalibändystä. Yksittäisiä pelejä tuolla voidaan voittaa varsinkin silloin, kun vastassa on heikompia joukkueita. Tilanne on muuttunut todella paljon viimeisten vuosien aikana.

    Nokia menetti tärkeitä pisteitä sen takia, kun fokus siirtyi yhden pelaajan suorittamiseen ja lähinnä hyökkäämiseen.

    Esimerkiksi SPV ei olisi voittanut mestaruutta maalintekotaidon perusteella.

  22. Niinpä…..Eihän esim. maaliruisku johanssonia pahemmin puolustaminen kiinnosta….

  23. Niin ja tällaisten uutisten jälkeen voihan se olla et tulee ”uskottavuutta” pieniin seuroihin ja muitakin”staroja” alkaa kiinnostaa muutkin kuin ”isot”seurat…Esim Loviisan koti katsomo….Ihan jäätävää varmaan monelle pelajalle kun tuntee itsensä lähes tähdeksi” Pelikin siitä varmasti paranee….

  24. Mielestäni nokia nimenomaan sai tärkeitä pisteitä viime kaudella johanssonin ansiosta, eikä vähiten maalintekotaitonsa takia. Väittäisin että ilman johanssonia nokia olisi ollut luultavasti jopa karsinnoissa. Ja muutaman pelin (ssv,oilers,erä) nokialta viime kaudella nähneenä näytti se puolustaminenkin kiinnostavan kohtuullisen hyvin, ainakin niissä otteluissa. Kivilehto tulee olemaan iso palanen loviisalle, vaikkakin muutaman edellisen kauden aikana onkin valahtanut ns. peruspuolustajaksi helsingborgissa. Tulevan kauden liigasta veikkaan että neljä kovaa tulevat olemaan spv,ssv,classic ja happee. Sen jälkeen onkin monta tasaista joukkuetta ja sijoitukset voi mennä miten vaan. Ainoastaan ilves,ols ja nst ovat selkeästi heikoimmat joukkueet sarjassa.

  25. Minkä tasoinen mies tämä Johansson oikeastaan onkaan, kun siitä puhutaan Kivilehdon siirtouutisessa enemmän kuin Kivilehdosta itsestään?

  26. Tais kivilehto hinnoitella itsensä ulos pääkaupunki joukkueista ja ainoaksi jäi Loviisa. Ssv varmaan sai meyerin,olkkosen ja Kekkosen halvemmalla mitä tämän miehen hintalapussa luki!

    Hyvä vahvistus loviisalle, mutta sijoitus silti tulee olemaan 5-8.