Tätä mieltä ovat asiantuntijat – ”Happee tuntuisi olevan enemmän utareessa kiinni”

Pääkallo.fi:n finaaligallupiin vastasi parisenkymmentä laji-ihmistä ja -asiantuntijaa.

Pääkallo.fi:n finaaligallupiin vastasi parisenkymmentä laji-ihmistä ja -asiantuntijaa.
Pääkallo.fi:n finaaligallupiin vastasi parisenkymmentä laji-ihmistä ja -asiantuntijaa.

Miesten Salibandyliigan mestari selviää viimeistään maanantaina. Ennen maanantain mahdollista viidettä finaalia kultamitalit on kuitenkin tyrkyllä Happeelle jo sunnuntain neljännessä finaalissa. Pääkallo.fi kysyi laji-ihmisiltä ja -asiantuntijoilta, miten miesliigan loppuratkaisussa käy.

Pääkallo.fi esitti haastatelluille henkilöille tasan yhden kysymyksen:

Voittaako Salibandyliigan mestaruuden niskaan päällä oleva Happee vai vieläkö Classic nousee?

”Happee vie ja perusteluina: erinomaisesti roolitettu joukkue, jonka pelisuunnitelma on toiminut ja parantunut läpi pudotuspelien. Maalivahtiosasto myös vakuuttavampi kuin Classicin.”
Jukka Kouvalainen, tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja

”Uskon, että Classic tekee ihmeen ja nousee mestariksi. Vänttinen ratkoo molemmat pelit ja Passo Peltola nappaa uuden kansallispelimme kunniaksi ensimmäisen kultamitalin.”
Santtu Manner, SSV:n valmennuspäällikkö

”Nyt en pysty kyllä sanomaan, mutta koska olen syntynyt Jyväskylässä ja kotoisin Keski-Suomesta Hankasalmelta, vedetään sen verran kotiinpäin, että Happeelle menee.”
Tommy Koponen, SPV:n päävalmentajamanageri

”Aika paha. Henkisesti tämä peli on kaikkein vaikein voitettava. Happeen jätkillä ei ole ihan riittävästi kokemusta, vaikka Pulkkisen Seppo hyvin vetääkin. Uskoisin Classicin vääntävän sunnuntaina todellla kovaa, jopa ylimenemisen riskillä. Sitten miten viidennessä pelissä käy, se on vielä ihan auki. Eli Rantalaa löytää lääkkeet ainakin yhteen voittoon.”
John Liljelund, IFF:n pääsihteeri

”Happee vie. Jyväskyläläiset osoittaneet playoffeissa muutosvalmiutensa olevan valtakunnan parasta. Henkinen yliote ja raastava pelityyli vie halut tamperelaisilta. Neljäs peli tulee olemaan kolmannen toisinto ja nähdään jälleen finaalitanssit.”
Toni Lötjönen, Ylijohtava

”Happee tulee voittamaan Suomen mestaruuden. Finaalisarjassa marginaalit ovat pienet ja joukkuehengen (pelaajat + taustat) merkitys kasvaa. Jyväskylässä meneillään salibandyhuuma ja Happee haluaa voittaa enemmän, kun samalla Classicilla on runkosarjan voittajana enemmän hävittävää. Lähihistorian useat nuorten Suomen mestaruudet on Happeen tarinalle looginen jatkumo. Tahtotila on Jyväskylän puolella.”
Kimmo Nurminen, miesten maajoukkueen entinen joukkueenjohtaja

”Happee voittaa mestaruuden täyden Synergia-areenan syleilyssä, eikä siis häviä peliäkään kotikentällään tämän vuoden playoffeissa. Happeen tarina finaaleissa on edennyt täysin salibandyjumalien käsikirjoituksen mukaan. Kausi saa näin huikean ja arvoisensa päätöksen.”
Pasi Kotilainen, yksi Kotilaisen veljeksistä

”Paha paha. Happee tuntuisi olevan enemmän utareessa kiinni niin kuin Pohjanmaalla sanotaan.”
Juha Kivilehto, SPV:n puolustaja

”Jos Happeen pelaajilla pysyy fokus olennaisessa, eikä peliä varten Lasse Riitesuon johdolla rakennetuissa hienoissa puitteissa, on se vahvoilla voittamaan mestaruuden jo neljännessä ottelussa. Mikäli Classic haluaa kammeta vielä voittoon, on Jussi Pihan kentän saatava tehoja aikaiseksi. Vai olisiko siellä sittenkin jopa vähän sekoitettu kenttiä, ainakin niitä kahta muuta? Kai se Happee mestaruuden viimeistään maanantaina kairaa. Ei kai noin hurmoksessa oleva joukkue voi kahta kertaa peräkkäin hävitä?”
Mikko Helanen, Salibandyliiton Pohjanmaan Aluevastaava

”Happee! Sillä on hurmos päällä.”
Heikki Vienola, legenda

”Happee voittaa 4 000 katsojan edessä jatkoajalla. Petri Kauko tekee voittomaalin ja aloittaa jyväskyläläisten vappuun saakka jatkuvat kultajuhlat.”
Tomi Auremaa, Ilta-Sanomien toimittaja

”Tasaisempi peli tulee varmasti sunnuntaina kuin viimeksi. Happee on tietynlainen hurmosjoukkue ja saa onnistumisista ja yleisöstä lisävirtaa. Happee on säilyttänyt voittamiseen tarvittavan nöyryydenkin tällä kaudella, joten uskon olosuhteiden puoltavan kotijoukkuetta sunnuntaina. Lisäksi valmentajaguru Jyri Korsman ei ole nukkunut varmaankaan viimeiseen kuukauteen vastustajien ja oman joukkueen peliä pureskellessa, joten uskon valmennuksessa taktisen edun olevan myös Happeella. Eli Happee voittaa, joko sunnuntaina tai maanantaina.”
Joonas Naava, Tapanilan Erän urheilujohtaja

”Happee voittaa. Hurmoshenki, kotiyleisö ja nouseva omista junnuista rakentuva dynastia rakentumassa. Hyvää työtä taustoilla.”
Topi Sandell, ex-HIFK-manageri

”Classic nousee. Jyväskyläläisten päävalmentajan Seppo Pulkkisen heitto Happeen ”lähtemisestä laukalle” toteutuu. Classic pystyy keskittymään paremmin oleelliseen ja voittaa Jyväskylässä. Lopulta Tampereella kotietu ratkaisee ja Peltolan perhe saa vihdoin himoitsemansa miesten mestaruuden.”
Jani Hakkarainen, analyytikko

”Happee voittaa mestaruuden, mutta menee viidenteen otteluun. Sunnuntaina häviävät olosuhteisiin, mutta vajaan vuorokauden levon jälkeen nuorisoketjut ratkaisevat jalalla.”
Topi Naskali, salibandykuvaaja

”Classic! Nyt on jäähallia ja show’ta rakennettu Jyväskylään, eli paineet siellä. Classic pääsee haastamaan. Enkä näe jäähallin kotietua niin hyvänä. Classic voittaa sunnuntaina ja taputtelee kotona sarjan.”
Mika Heinonen, M-Teamin päävalmentaja

”Happee voittaa mestaruuden. Jyväskyläläisjoukkueen maaginen kotiotteluhuuma jatkuu myös Synergia-areenalla.”
Tero Töyrylä, The Fani

”Happee voittaa, koska sunnuntain upeaan tapahtumaan huipentuva tarina ei kertakaikkiaan voi päättyä mitenkään muuten. Voi myös olla, että kauden isot pelinsä vienyt Classic nousee tästäkin ahdingosta Happeen ajatuksen karatessa vilkuilemaan toimitsijapöydällä kimmeltävää pokaalia. Siinä tapauksessa voittajia olemme me, jotka saamme eteemme vielä ekstra-annoksen lisää finaaliherkkua.”
Mika Hilska, Salibandyliigan vakituinen avustaja

”Classic nousee. Kokeneet pelaajat osaavat käsitellä paremmin jäähallin huuman. Eli odotan Lassi Vänttisen ja Mika Savolaisen heräävän tutussa suurhallin ilmapiirissä.”
Jari–Petri Anttila, Viron maajoukkueen manageri

”Uskon, että Happee voittaa. Suurin syy varmaan on heidän taito oppia ja omaksua playoff-sarjassa vastustaja ja sen jälkeen saada oma tekeminen sen yläpuolelle. Se vaatii hyvää yhtenäistä tiimiä ja sen johtamista. Johtamista nimenomaan, kun roolitetaan pelaajaa tai pelaajia.”
Petri Heino, NST:n päävalmentaja

”Classicin puolesta liputin ennen sarjan alkua ja en vieläkään lähde kääntämään kelkkaani. Vatsataudit varmasti nyt selätetty ja Hirviteatterin paineet taitavat koitua liian koviksi kotijoukkueelle. Maanantaina Tampereella kannua nostelee Classic!”
Antti Vääri, FBC Turun manageri

”Veikkaukseni mestariksi on Happee. Toki katson asiaa kasvattiseurani lasien silmin. Syyt voittoon löydän Happeen vahvasta kaksinkamppailupelaamisesta. He ovat olleet monessa pelissä viisikkopelissä hätää kärsimässä, mutta ovat pystyneet sammuttamaan tulipalot taidokkaasti yksilötaidolla, nopeudella, voimalla ja kääntäneet nämä tilanteet hyödykseen. Voiton varmistaa Eero Kosonen, joka on pelannut tämän kevään ratkaisupeleissä varmasti kuin kallio. Peli käydään pienoiskoossa 1 vs. 1 -tilanteissä. Jos Classic pystyy vastaamaan Happeen mies miestä vastaan -haasteeseen, niin mestari voi olla kumpi vain. Faktaa on varmasti se, että peli / pelit tulevat olemaan viihdyttäviä spektaakkeleita katsojille ja tästä etukäteen kiitokset molemmille joukkueille.
Mikko Kohonen, SPV:n hyökkääjä

6 comments

  1. Onpas nyt asiantuntijat kaivettu, Mikko Helanen ja Tero Töyrylä. Ja mistä naftaliinista toi Vienola on kaivettu? Toki, oikeassa ovat, happee kelkkoo.

  2. Eniten häiritsee toi Sandell ja Lötjönen-kaksikko. Minä minä minä-tyylillä jokapaikassa. Omat näytöt olemattomat tai jostain 80-luvun alusta ja silti ollaan niinkuin jotain ymmärretäisiinkin. Annetaan Tami Tammisen olla ainoa valtakunnan pelle, joka kommentoi kaikkea ja kaikkia. Salibandy ei näitä tyyppejä tarvitse.

  3. Niin,tänään on SE päivä jota on Jyväshyvässä odotettu koko viikon..Olosuhteet kunnossa..täysi Jyp-halli..telkkari paikalla ..Poika toimitsijapöydällä..Riitesuo& co on tehnyt kaikkensa ja autokaravaanit ympäri eteläistä ja pohjoista Suomea suuntaavat kohti eteläistä Keskisuomea….Hirviteatteri on valmistautunut piiiiitkkääääännn vapunviettoon….joten Ceen Family !!!!älkää menkö ja pilatko jyskaläisten juhlia voittamalla..pliiiiisss !!!

  4. hikipili,

    tutki lajin historia niin tiedät mitä sandell ja lötjönen on voittanut !!

  5. Lötjönen penkillä istumalla ja Sandell 25 vuotta sitten. Toinen ei mitään omilla ansioilla ja toinen viime vuosituhannella.