Ruotsin liigan hopeajoukkueen kesäharjoitteluun kuulunut myös vapaaottelu

Kuva: Per Wiklund
Henrik Stenbergin peli-ilme lienee entistäkin päättäväisempi ensi kaudella. Kuva: Per Wiklund

Ruotsin Superliigan viime kauden finaalin jatkoajalla hävinnyt Storvreta IBK on ottanut kirjaimellisesti kovemmat otteet käyttöönsä ensi kautta ajatellen. Ruotsalainen salibandyn erikoislehti Innebandymagazinet kertoo sivuillaan, että joukkue on ottanut suureen suosioon nousseen vapaaottelun mukaan kesäharjoitusohjelmaansa.

Joukkueen tähtipelaaja Henrik Stenberg kertoo uudesta lajituttavuudesta muun muassa seuraavaa:
– Lajissa on varsin erilainen kulttuuri. Se on erittäin vaikeaa ja tärkeää on varsinkin se ettei luovuta. Saat kramppeja ja seuraavaksi lihakset ovat lähes ”kuolleet”. Et voi missään vaiheessa luovuttaa tai levätä, vaan pitää olla jatkuvasti hereillä harjoituksissa.

Stenberg kertoo haastattelussa, että laji myös ketteröittää ja kasvattaa sopivasti lihasmassaa. Hän pitää tärkeänä eritoten sitä, että lajissa käytetään koko kroppaa apuna ja lihasmassa kasvaa tasaisesti koko vartalon suhteen.

Artikkelissa kerrotaan, että MMA (Mixed Martial Arts) on kasvattanut suosiotaan Ruotsissa viimeisen vuoden aikana erityisesti Alexander ”The Mauler” Gustafssonin menestyksen ansiosta.

Salibandyn ja vapaaottelun välillä onkin ainakin yksi yhtäläisyys lahden tällä puolen, sillä molemmat lajit olivat viime keväänä valmistuneen Sponsor Insight-tutkimuksen mukaan lajeja, jotka ovat nousseet viime vuosina kymmenen suosituimman urheilulajin juokkoon 15-29-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa.

Lähde: Innebandymagazinet