Miehet

Suomi salibandyn MM-finaaliin! Lue Tshekki-ottelun juttupaketti

13.12.
2014
7 Kommenttia
3
Miehet
Jani Kukkolan johtama Suomen ykkösketju oli Tshekkiä vastaan mukana niin hyvässä kuin pahassa. Kuva: IFF

Jani Kukkolan johtama Suomen ykkösketju oli Tshekkiä vastaan mukana niin hyvässä kuin pahassa. Kuva: IFF

Suomen miesten salibandymaajoukkue eteni lauantaina Göteborgin MM-kisojen finaaliin. Välierässä Suomi kaatoi Tshekin lukemin 6–3. Finaalissa vastaan tulee Ruotsi.

Ottelun ratkaisu?
Kamppailu oli kohtuullisen avoin ja aaltoileva. Molemmat joukkueet sortuivat useisiin virheisiin. Lopulta erikoistilanteet olivat isossa roolissa. Tshekki sai kolme jäähyä, joista kaksi oli kovaan paikkaan erikoisia. Tshekki sai jäähyt väärästä etäisyydestä ja kädellä pelaamista. Kahdesta ensimmäisestä ylivoimasta Suomi myös rankaisi. Maalit tekivät Jani Kukkola (2–2) ja Mika Kohonen (5–3). Kolmannesta ylivoimasta Suomi enää onnistunut. Tshekki sai yrittää ylivoimalla kahdesti, mutta ilman tulosta.

Ottelun hahmo?
Kuten Pääkallotodistuksesta käy ilmi, niin Suomella oli kaksi selkeää onnistujaa. Eero Kosonen oli maalissa erinomainen, eikä yhtään vihulaisen maaleista voi laittaa hänen piikkiinsä. Myös pienistä vaivoista kärsivän Miko Kailialan kaksi komeaa maalia MM-välierässä oli kovan luokan suoritus. Myös nuori Nico Salo ja kokenut Juha Kivilehto pelasivat pätevän ottelun.

Ottelun puheenaihe?
Suomen kolmosketju puhuttaa niin pressiparvella, Scandinaviumin käytävillä kuin varmasti kotikatsomoissa. Toisaalta ketju järjesteli lauantaina Suomelle kaksi tärkeää maalia, ja Nico Salo, Lauri Stenfors ja Miko Kailiala pelasivat hyvin. Toisaalta Mika Kohosen ja Tero Tiitun iskukyky on iso kysymysmerkki. Konkarit hävisivät tänäänkin useita kaksinkamppailuja ja peli oli selvästi hakusessa. Tiitun lapa ei totutun kuuma ja Kohonen ei ehdi tilanteisiin. Mutta. Toinen jalka puudutettuna Kohonen nakutteli MM-välierässä tehot 1+1. Sitä ei sovi unohtaa. Iso maali ja isoja pisteitä. Finaaliin Kohosen ja Tiitun on joka tapauksessa petrattava. Kohonen vielä muistutti aiheellisesti välierän jälkeen, ettei Suomen kolmosketju ole pelannut yhtään MM-kisapeliä miinukselle.

Tilastohuomiot:
Suomi: Miko Kailiala 2+0, Jani Kukkola 2+0, Mika Kohonen 1+1, Lauri Kapanen 0+2, Eero Kosonen 13 torjuntaa
Tshekki: Tomas Sladky 2+0

Lue lisää ottelusta:
Suomi–Tshekki-ottelun tilastot (IFF)
Liveseuranta: Pääkallo.fi seurasi Suomi–Tshekki-välierää – näin ottelu eteni
Video: Tshekki–Suomi-ottelun kokokohdat – näin Suomi eteni finaaliin
Pääkalloanalyysi: Suomi rankaisi Tshekkiä lapsellisista virheistä
Pääkallotodistus: Ristiriitaisella suorituksella finaaliin – Suomella kaksi viiden kallon miestä
Superlupaava Salo voitetun välierän jälkeen: ”Kylmät väreet meni heti, kun mainitsit MM-finaalin”
MM-maalitilinsä avannut Kailiala: ”Sain sen yhden onnistumisen, minkä tarvitsin”
Suomen ykkösvahtina vakuuttanut Eero Kosonen: ”Ruotsi on meille iso haaste”
Päävalmentaja Petri Kettunen Tshekki-välierästä: ”Nihkeä peli oli”
Suomalaiskonkari Tero Tiitu: ”Ärsyttää tämä kysymys”
Monessa mukana ollut Jani Kukkola: ”Teimme tarvittavan, ja huomenna se pitää tehdä uudestaan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Hu Pak Ko
13/12/2014
Jokohan riittäis Lammisen peluuttaminen? Ei mitään annettavaa ollut koko kisojen aikana. Lax pystyy hoitaa saman ruudun.
Junnu#8
13/12/2014
Ja huomenna suomelle luvassa huuhtelu, linkous ja mankelointi. Kun sinikeltainen joukkue näyttää. Miten pelataan maailman parasta salibandya!!! Heja Swerige!!!!!!!!!!
Säbänderus
13/12/2014
Kun Suomi saa kiittää välierävoitostaan Tsekkiä vastaan maalivahti-Kososta, niin se ei paljon lupaa Ruotsia vastaan.
Suomen peli on yhä auttamattoman hidasta.
S7
13/12/2014
2 vuodessa Ruotsi mennyt eteenpäin 100kertaa enemmän kuin muut! Nyt pitäisi kaikkien muiden skarpata oikein olan takaa... Tämän päivän Sveitsi matsin 2 erän perusteella huomenna ei ole luvassa kuin korkeintaan kunniakas häviö! Toivotaan nyt kuitenkin ihmettä, mun mielestä sitä tässä tarvitaan Ruotsin voittamiseen...
Tos ikko
13/12/2014
Ei hätää silja line odottaa miesten maajjoukkuetta tukholmassa iltalaivaan. Kippari lupas tuoda ne suomeen , ettei tarvi hävetä loppuottelun jälkeen. Eittämättä nöyryytyshän tässä olis ollu kyseessä.
kv
13/12/2014
Suomelta surkea esitys, yksi hieno maali ja hyvä maalivahtipeli muuten tsekin hölmöylyillä saivat finaalipaikan
Kiesuksen pilkku
13/12/2014
Kyllähän tuo Suomen peli on komeeta ja jännittävää katsoa. Kannattaa pitää ottelu jännänä, että joutuu koko ajan pelaa täysillä. Sillain kai sitä pitää tahtotasoa yllä ja painetta, finaalia varten. Nico ja Miko on jäätäviä junnuja, nostan molemmille hattua! Nico on muuten A-junnu vielä ja kuitenkin MM-finaalissa, huikeeta. Millain kai, no sillain kai! Hymyä huuleeeeeen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.