Erä III ja Indians saivat kylmää kyytiä tyttöjen maajoukkueelta – kapteeni tyytyväinen omiinsa

U19 tytöillä riitti maalien merkeissä juhlimista naisten Salibandyliigan joukkueita vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

U19 tytöillä riitti maalien merkeissä juhlimista naisten Salibandyliigan joukkueita vastaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Suomen U19-tyttöjen maajoukkue kohtasi viikonlopun aikana Tikkurilassa kolme naisten liigajoukkuetta. SB-Pro oli vielä maajoukkuetta vahvempi, mutta sen sijaan Indians ja Erä saivat kylmää kyytiä U19-työiltä.

Tyttöjen maajoukkueessa esiintyi viikonlopun aikana peräti 10 sellaista pelaajaa, joilla ei vielä ollut merkintää pelattujen maaotteluiden tilastoissa. Lauantain kohtaamisessa naisten liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva SB-Pro oli tyttömaajoukkuetta parempi 4-2-lukemin. U19-tyttöjen maaleista vastasivat Noona Björkman ja Henna Uljua.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa tyttömaajoukkue sai vastaansa Westend Indiansin. Espoolaisjoukkue hangoitteli ensimmäisessä erässä hyvin vastaan, mutta tämän jälkeen U19-tytöt menivät menojaan voittaen ottelun lopulta 8-2. Sekä Salla Suomela että Nea Vähäkoski viimeistelivät ottelussa kaksi maalia.

Viikonlopun viimeisessä koitoksessa vastaan asettui Tapanilan Erä. Tyttömaajoukkueen esityksessä ei näkynyt merkkiäkään viikonlopun rasituksista, vaan ryhmä esitti parhaan ottelunsa leirin päätteeksi. My Kippilän 3 ja Mari Alilan 2 maalia johdattivat maajoukkueen hienoon 8-3-voittoon. Kolmessa ottelussa U19-tyttöjen tehokkain pelaaja oli vuonna 1995-syntynyt Salla Suomela 2+4-tehoilla.

Pääkallo.fi sai pikahaastattelun tyttömaajoukkueen kapteenilta Laura Manniselta, ennen kuin hän kiirehti lentokentälle Kyproksen-koneeseen.

Laura Manninen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Laura, pelasitte kolme kovaa ottelua naisten liigajoukkueita vastaan. Miten maajoukkueen turnaus sujui mielestäsi pelillisesti?

– Eka peli meni vähän katsellessa ja ehkä tutustuessa pelikavereihin. Toinen peli oli jo hieman parempi ja paras pelimme osui viimeiseen otteluun Erää vastaan, jossa pelikaverit alkoi jo löytyä ja syötötkin napsahdella lapaan. Kokonaisutena hyvä tapahtuma ja voin olla erittäin tyytyväinen meidän joukkueeseen.

Mitä mieltä itse olet tällaisesta viikonlopputurneesta, palvelevatko ne hyvin tyttömaajoukkuetta kohti kevään MM-kisoja?

– Kyllä palvelee. Lisäksi kaikilla tapahtumiin valituilla pelaajilla on mahdollisuus näyttää osaamistaan ja sen kautta saada myös mahdollinen kisapaikka.

Minkä joukkueen veikkaat olevan korkeimmalla naisten liigan sarjataulukossa näistä kolmesta viikonlopun vastustajasta?

– SB-Pron.

Ottiko turnaus niin lujille, että päätit ottaa äkkilähdön Kyprokselle?

– Ei sentään, matka oli varattu jo aiemmin. Kolme peliä kahteen päivään oli raskas rupeama, mutta selvittiin siitä hienosti.

Mikko Hyvärisen kuviin