Läntinen: ”Vielä perjantaina uskoimme, että hän on joukkueen mukana”

Ismo Läntinen joutuu sivuun FBT Porin kahdesta seuraavasta ottelusta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ismo Läntinen
Kaiken tapahtuneen jälkeen Ismo Läntinen antaisi Saaristolle kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi paljasti tänään FBT Porin hyökkääjän Tero Saariston pelanneen sunnuntain liigaottelun sijaan samana päivänä Vaasan kaupunkiliigan ottelussa. FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen kuuli tapahtuneesta ensimmäistä kertaa vasta nyt. Hän valaisi lisää Saariston tilannetta.

FBT Pori uutisoi 6. syyskuuta, että Tero Saaristo palaa Vaasaan. Pitikö tämä paikkansa?
– Se piti paikkansa silloin. Hänen asiansa olivat semmoisessa mallissa, että sillä kertaa ei Poriin muuttaminen ja tänne liikkuminen onnistunut.

Sanoit silloin, että otitte hänen kohdallaan tietoisen riskin. Mitä se tarkoitti?
– Se tarkoitti sitä, että neuvottelimme hänen kanssaan jo kaksi vuotta sitten. Meillä oli jo suullinen sopimus, mutta hän ei tullutkaan. Sitten kävi niin, että hän kävikin silti Hämeenlinnassa (Trackers). Pidän itseäni kokeneena valmentajana, olen nähnyt kaikenlaisia veijareita, enkä ole koskaan polttanut välejä pelaajien kanssa. Joskus elämä koettelee nuoria kavereita, eikä asiat ehkä ole niin kuin jollain toisella nuorella. Hänen kanssaan kävi niin, että hän lähti, mutta sitten tuli loukkaantumisia ja seurajohdon kanssa pähkäiltiin, että jotain pitää tehdä.

Niin, Saaristo kuitenkin pelasi teillä liiga-avauksessa perjantaina Kooveeta vastaan ja teki vielä kolme maalia?
– Hänhän ei ole mikään marginaalipelaaja. Hän olisi kärkipään pelaajia keskiverto liigajoukkueessa ja vahvistus monelle muullekin joukkueelle. Meillä FBT:n nousijajoukkueet ovat olleet eri tavalla porilaisia joukkueita ja tämä vaatii kovaa sitoutumista. Tässä sarjassa ei pärjää, ellei harjoittele. Pelaajat ovat valinneet erilaisia reittejä, kun ei ole ollut varaa panostaa. Saaristollakin on hirveät halut, mutta sen viimeisen askeleen ottaminen on vaikeaa.

Sunnuntain ottelussa NST:tä vastaan hän ei ollut kokoonpanossa. Miksi?
– Jaa-a, hyvä kysymys. En viitsisi lehtien palstoilla antaa sellaisia juttuja. Hänellä on varmaan samat syyt, miksi hän ei asu ja pelaa Porissa. Perjantaina olimme siinä uskossa, että hän on joukkueen mukana. Palaan vielä kerran siihen, miksi kaveri otettiin mukaan. Laskimme, että sarjan alku on tärkeä ja kaveri pelasi meillä kuusi harjoituspeliä ja pääsi hyvin joukkueeseen. Keskusteluissa joukkueen kokeneimpien pelaajien kanssa päädyimme siihen, että hän on sen verran hyvä kaveri, että kannattaa ottaa. Tehtiin ratkaisu, että hän saa asua kotonaan ja päästiin Woodcuttersin valmentajan kanssa yhteisymmärrykseen, että hän harjoittelee siellä.

Sunnuntain ottelussa häntä ei kuitenkaan näkynyt. Olitteko tietoisia, että hän pelasi samana päivänä Vaasassa harrastesarjan pelissä?
– (lyhyt hiljaisuus) En ollut tietoinen. Kuulen tästä nyt ensimmäisen kerran. Emme ole olleet missään yhteydessä ja Lappeenrannastakin palasimme vasta yöllä. Keskustelemme tämänkin asian tiistaina. Onneksi saimme nyt Mikael Boeliuksen takaisin. Pitää muistaa, että Saaristo teki Kooveeta vastaan kolme maalia, mutta ratkaisuhetkillä hän oli myös antisankari, mistä lähti muun muassa Kooveen voittomaali.

Teillä on kahdesta ensimmäisestä ottelusta kaksi niukkaa tappiota. Miten uskot, että tällaiset tapaukset vaikuttavat joukkueen kemiaan?
– Meillä oli perjantaina 14 uutta pelaajaa edellisestä Oulun karsintapelistä, joista seitsemän viime vuoden A-junioria ja muut alasarjoista. En minä sitä pelkää, mutta omaa itseäni mietin, että onko tässä mitään järkeä? Onko tämä sen väärti? Vai lähdenkö luottamaan näihin junioreihin? Nämä ovat vaikeita kysymyksiä, mitä ei kauheasti viitsisi selitellä sanomalehdillekään ennen peliä. Ja keskustelupalstoilla teilataan.
– Kyllä minä vielä kerran Saaristoa kokeilisin, jos minun mielipide ratkaisisi. Perjantaina oli koko FBT:n historian hienoin erä: 8-2 toisessa erässä Kooveeta vastaan ja Saaristokin kovassa vireessä. Olemme kuitenkin pelanneet nyt huomattavasti paremmin kuin viime vuonna. Tilanne Saariston kanssa on ihan 50-50. Mietitään oliko se sunnuntain todellinen syy sitten talousasia vai joku muu.

9 comments

 1. No onhan se Saaristokin aikamoinen, mutta vaikka kui Poritouhut on aina ja joka vuosi konkurssi partaalla, nii ei kukaan rupea Vaasasta omaa piikkiin mihinkää reissaamaan.
  Et en ihmettele vaik oiski taloudellisista kysymyksistä kii, niin ku Läntinen vähän viittas.

 2. kyllähän toi läntisen kommentti viittaa siihen et sunnuntaiaamuna on tullut viesti et en pääsekää, ei ole rahaa junaan. Eli lienee sovittu et pelaaja tulee omillaan jos ei seuran kyyti kelpaa. Ja ohan ny aurinkolligapeli vähä tärkeempi ku joku nst-pori..

 3. Onhan toi aika farssi tilanne. Oli syy mikä tahansa. Kyseinen pelaaja voisi ehkä ottaa sen ratkaisevan askeleen ja muuttaa mamman luota suureen maailmaan. Muistelin Saariston olleen menossa joskus Peliveljiin ja joskus Hämeenlinnaan. Ja nyt Poriin toista kertaa. Niinku mitä ihmettä?

 4. Sehän selvis, tää onkin uuno epsanjassa jatko-osa 2(välissä oli lyhytelokuva uuno hämeenlinnassa 24-teemalla) uuno porissa.

 5. Ohessa pala keskustelua woodcuttersin vieraskirjassa (saaristo ja joku muu). Eli Tän mukaan koko ylläoleva haastattelu tuulesta temmattu? Just joo.

  Nimi : Saaristo

  Viesti : Juuri juttelin meidän valmentajan kanssa joka ei tiennyt asiasta! että sillälailla! varmista asiat ennenkun huutelet!

  27. syyskuuta 2011 12:57:41
  Nimi : Saaristolle

  Viesti : Tossa pääkallon jutussahan ne haastattelee PORIN päävalmentajaa eli varmaan ovat kysyneet Porista. Ja sehän tuossa kertoo miten asiat on…

  27. syyskuuta 2011 12:55:26
  Nimi : Saaristo

  Viesti : Toi pääkallon tarina ei nyt oikeen pidä paikkaansa.jos halut tietää miten asia meni niin tulkaa kysymään multa, tai kysykää porista!! ja tän jatkuvan paskanjauhamisen voi lopetta, jos on asiaa nii voi tulla sanomaan suoraan mulle, eikä puhua selän takana.Jos oot ite kerran nii hyvä pelaamaan, niin voisit vaikka ottaa sen mailan kauniiseen käteen ja kokeilla mihin itte sillä pystyt!!

  27. syyskuuta 2011 12:40:34

 6. Ajattelis, että jos kaikki asiat olis ns. Kohdallaan niin logistisesti vois olla järkevämpää pelata spvs. Mut siellä pitää kyllä olla silloin tällöin paikalla kuulemma.

 7. Käyny vissiinki kerran siellä treenaas. Kuulemma ei mitään asiaa siihen seurakuntaan.

 8. Juu katsotaan nyt onko mies pelaamassa Porissa TPS vastaan vai kuinka mies tekee. Löytyykö keneltäkään kertoimia tähän tapaukseen?