Liiganousija lähellä yllätystä – Tolvanen teki historiaa

Vasemmalla juhliva Jesse Tolvanen pitää sormeaan pystyssä M-Teamin ensimmäisen liigamaalin merkiksi. Kuva: Mikko Hyvärinen

M-Team juhlii
Vasemmalla juhliva Jesse Tolvanen piti sormeaan pystyssä M-Teamin ensimmäisen liigamaalin merkiksi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vantaan Energia-Areenalla tehtiin sunnuntaina historiaa, kun M-Team kohtasi historiansa ensimmäisessä miesten Salibandyliigan ottelussaan Erän. Ottelussa saatiin edetä aina toisen erän seitsemännelle minuutille asti ennen kuin odotettu hetki, M-Teamin ensimmäinen liigamaali, näki päivänvalonsa. Liiganousijan ensimmäiset pisteetkin olivat jatkoajalle venyneessä ottelussa lähellä.

Nimensä kirjoihin laukoi kolmatta liigakauttaan pelaava Jesse Tolvanen, joka sai ylivoimalla hyvän syötön keskelle Lasse Lundströmiltä, laittoi ranteet lukkoon ja pallon verkkoon.

– Päätin kokeilla sellaista perusrannaria ja sinne se sitten upposi, Tolvanen kertasi maalia ottelun jälkeen.

Näkyvä pelaaja sai varsinaisen peliajan lopussa myös M-Teamin paljon kritisoiman jäähyn maasta pelaamisesta. Vielä siitä M-Team selvisi, mutta sen jälkeen Jere Oksanen viimeisteli Erälle voiton ajassa 62.10.

– Luulin ensin, että jäähy tulee kaverille ja yllätyin kun minut passitettiin istumaan. Hiukan heppoinen jäähy, pettynyt Tolvanen kommentoi.

Maalittoman avauserän jälkeen M-Team oli toisen erän alun tuuliajolla. Se sai Tolvasen maalista lisää virtaa ja tilanteita pienelle karkumatkallekin oli, mutta verkkoon asti pallo ei uponnut. M-Teamin hyökätessä liian ahnaasti Erä karvasi pallon ja Tuomas Iiskola syötti vasemmasta laidasta maalin edustalle Mika Moilaselle, joka ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä: 1-1.

Kolmannen erän alussa tuomarikaksikko Henri Heinola – Manu Marttinen katsoi M-Teamin pelaajien siirtäneen maalia vapaalyönnin jälkitilanteessa. Rankkaria ampumaan tuli Tuomas Iiskola, mutta Lamppu veti näyttävällä venytyksellään pidemmän korren.

Rankkarin ja sitä seuranneen ylivoiman jälkeen onnistui ensimmäisen vaihtonsa pelannut Erän täyttökenttä. Siihen asti koko ottelun vaihtopenkillä istunut Palin siirsi maalin edestä pallon maaliin ja Erä johti 2-1.

– Kun pääsin kentälle, halusin antaa valmennukselle näyttöjä. Kun kutsu käy, pitää olla valmiina näyttämään, Palin tiivisti.

Illan erikoisuus nähtiin erän puolen välin tienoilla, kun AC HaKista Erään vaihtanut Mikko Sipilä yritti pelata pallon päätylaidan kautta päätyen kokeilemaan oman maalivahtinsa Tomi Ikosen hereillä oloa. Suora veto painui kovana kohti omaa maalia, mutta Ikonen torjui. M-Team tuli varsinaisen peliajan lopussa tasoihin, kun jäähyltä päässyt Eero Puranen syötti Mikko Soinille, joka pisti pallon maaliin ajassa 58.06.

Jatkoajalla Erän Jere Oksanen ratkaisi pisteet kotijoukkueelle rystyllä ilmapallosta. Erä oli evakossa normaalista kotihallistaan Mosahallista. Vantaalla ottelua seurasi komeasti 1057 katsojaa.

One comment