Naisten liigassa täysi ottelukierros – viime kauden finalistit kohtasivat Tampereella

OLS:lla oli syytä juhlaan viikonloppuna. Kuva: Jari Turunen

OLS:lla oli syytä juhlaan viikonloppuna. Kuva: Jari Turunen

Naisten liigan ohjelmassa oli sunnuntaina täysi ottelukierros. Neljällä paikkakunnalla käytiin erittäin tasaiset taistot sarjapisteistä. Kierroksen helmenä nähtiin viime kauden finalistien Classicin ja NST:n välinen kamppailu.

Tampereen huippuottelussa kohtasivat viime kauden finalistit Classic-NST. Ottelussa edettiin jatkoajalle saakka, sillä NST:n Aino Jokela onnistui tasoittamaan ottelun 3-3:een Heidi Härkösen syötöstä reilu minuutti ennen ottelun loppua. Vain kahta sekuntia aiemmin Classicin Nina Rantalan 2 minuutin jäähy oli päättynyt. Jatkoajalla ei lisäosumia nähty, joten viime kauden finalistit päätyivät pistejakoon. Ottelun parhaina palkittiin Classicin Katri Luomaniemi sekä molempien joukkueiden maalivahdit Kreeta Lakkala (Classic) ja Anni-Maija Seppänen (NST). Classic-NST 3-3 ja.

Myös Oulussa päädyttiin jatkoajalle OLS-Tiikerit-ottelussa. Vierailija Tiikerit nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin Siru Karjalaisen ja Silja Eskelisen maaleilla, joihin molempiin syötöt tarjoili Elina Enlund. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi OLS:n Annukka Häkli, joka sivalsi 5-4-voittomaalin Kristiina Kauppilan syötöstä ajassa 63.54. Kauppila palkittiin myös ottelun arvokkaimpana pelaajana 0+3 tehoilla. OLS-Tiikerit 5-4 ja. Jari Turusen OLS-Indians ottelukuviin ja OLS-Tiikerit ottelukuviin.

Porvoossa olivat vastakkain PSS-Erä III. PSS johti vajaan kahden erän jälkeen ottelua 2-0 Senni Hietasen oltua molemmissa maaleissa mukana. Hietanen myös palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Tämän jälkeen ottelun hahmoksi nousi Erän Anna Yli-Kojola, joka johdatti 2+1 tehoillaan helsinkiläiset lopulta 3-4-vierasvoittoon. Palkintoraati antoi kultaisen veikkaajapörssi-palkinnon Anu Peltokankaalle ja hopeisen Erän maalivahti Riitta Perttilälle. PSS-Erä III 3-4.

Tampereen sunnuntain toisessa liigaottelussa kohtasivat Koovee-Indians. Ottelua ehdittiin pelata vajaat 57 minuuttia 0-0-tilanteessa, ennen kuin katsojat näkivät pelin ainoan maalin. Maalintekijänä oli Kooveen Tiina Lehto, joka laukoi Emma Rantasen syötöstä tamperelaisille arvokkaat sarjapisteet. Lehto palkittiin Kooveen ja maalivahti Sofia Kokkonen Indiansin parhaana pelaajana. Indians päästi viikonlopun kahdessa ottelussa ainoastaan neljä maalia ja tuloksena oli nolla sarjapistettä. Tehtyjä maaleja Indiansilla kahdessa ottelussa oli yksi kappale. Koovee-Indians 1-0.  Kooveen Ottelukuviin.

SB-Pro ja Happee ottivat yhteen poikkeuksellisesti Sipoossa. Tässä ottelussa sitten nähtiinkin peräti 14 maalia ja lopulta ”kotijoukkue” SB-Pro oli parempi 9-5-lukemin. Ottelun avauserässä nähtiin jo peräti 8 osumaa, kun SB-Pro vei sen nimiinsä maalein 5-3. Ottelun tehonainen oli SB-Pron Elina Kujala 3+1-saldolla. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Jenni Morottaja ja Happeesta maalivahti Marjaana Rautpalo. SB-Pro-Happee 9-5.

Helsingin Ruskeasuolla kohtasivat liiganousijat M-Team ja SPV. Vierasjoukkue SPV kasvatti tasaisesti johtoaan kahden erän aikana 0-4-lukemiin. Päätöserässä M-Team sai aikaiseksi yhden lohdutusmaalin, joten sarjapisteet matkasivat Seinäjoelle maalein 1-4. SPV:n Katja Luhtala teki ottelussa 1+1-tehot ja se riitti ottelun kakkospalkintoon. SPV:n parhaana palkittiin maalivahti Satu Vuoti ja M-Teamin parhaana Tuuli Mikkonen. M-Team-SPV 1-4.