”Tarvitsemme radikaaleja toimia salibandyn suosion lisäämiseksi”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Lasse Riitesuo maalaili edellisessä Pääkallo-bloggauksessaan rakkaan lajimme suuntaviivoja. Happeen hyökkääjä esitti, että salibandyn tulisi profiloitua ammattimaiseksi amatöörilajiksi. Nyt Riitesuo tarjoilee jatkoa visioilleen. Uudessa bloggauksessaan Riitesuo pohtii, miten salibandy voisi ottaa seuraavan askeleen suosiossaan.

– Salibandyliiga on nostanut profiiliaan viime vuosina. Pelin taso on noussut, perinteisiä lajeja on jäänyt suosiossa taakse ja yleisön sekä sponsoroiden kiinnostus ovat nekin olleet kasvussa. Jatkossa tarvitsemme kuitenkin poikkeuksellisen radikaaleja ja innovatiivisia toimia Salibandyliigan/salibandyn suosion lisäämiseksi, jotta seuraava askel on ylipäätään mahdollista ottaa. Tällä hetkellä Salibandyliiga polkee hieman paikoillaan – ikään kuin olosuhteiden vankina, Riitesuo kirjoittaa.

– Pelkän katsojakeskiarvon tuijottaminen ei kerro välttämättä lajin suosiosta, eikä halliolosuhteisiin ole tulossa parannusta lähiaikoina taantuman suitsiessa uusia hankkeita. Uusien virtuaalikatsojien ja kannattajien hankkiminen maailmalta olisi loistava tapa erottua joukosta ja se avaisi Salibandyliigalle täysin uudet markkinat. Samalla suosion lisääntyminen antaisi vauhtia uusille hallihankkeille, hän jatkaa.

Miten Riitesuo suunnittelee visionsa toteutuvan? Se selviää lukemalla kokonaisuudessaan RiiteSuossa-blogin tuorein merkintä: Salibandyliigasta suomalainen vientituote!