Länsi-Suomi: Divaripelaajalle rasistisia huutoja

Salban Jani Mikanmaa on kuvassa toinen oikealta. Kuva: Jari Turunen

SalBan Jani Mikanmaa on kuvassa toinen oikealta. Kuva: Jari Turunen

Sanomalehti Länsi-Suomi kirjoittaa, että Divarin Rauman Salban hyökkääjä Jani Mikanmaa on saanut osakseen rasistisia huutoja.

– Aika paljon olen nälvimistä kohdannut. Yllättävän paljon sitä on tällä kaudella tullut niin yleisöstä kuin vastustajien yksittäisiltä pelaajiltakin, Mikanmaa sanoo Länsi-Suomen haastattelussa.

Viimeksi Mikanmaa kertoo kuulleensa huutelua Hämeenlinnan Steelersin vieraillessa Raumalla. Hän keskusteli pitkään tuomarien kanssa pelin jälkeen. He kiistivät kuulleensa mitään huutelua.

– Tuomari kuuli kommentit, mutta ei tehnyt mitään. Miljoonasta muusta eri syystä annetaan jäähyjä, mutta tuollaiseen ei uskalleta puuttua, Mikanmaa tykittää.

Joukkue ei ole kuitenkaan viemässä asiaa eteenpäin. Tummatukkainen hyökkääjä muistuttaa olevansa täysin raumalainen, eikä suvussa ole hänen mukaansa ulkomaalaista verta. Hän puhuu rasisimin kitkemisen puolesta.

– Siihen tulee puuttua rajulla kädellä, että rasismi saadaan pois lajista ja yhteiskunnasta. Se ei kuitenkaan ole yhden tai kahden vuoden homma.

Länsi-Suomen alkuperäisestä jutusta löytyy lisää Mikanmaan kommentteja ja tarinaa aiheesta.

Länsi-Suomi: Rasismista pitää uskaltaa puhua

11 comments

  1. Eiköhän kaverin itse kannattaisi lopetella huutelu ennen kuin puuttuu muiden tekemisiin. Kyseessä kuitenkin divarin yksi herkimmin ”kipinää” ottavista pelaajista.
    Ihan asiasta puhuu tottakai, mutta kun se oma esimerkki.

  2. ”Tummatukkainen hyökkääjä muistuttaa olevansa täysin raumalainen, eikä suvussa ole hänen mukaansa ulkomaalaista verta.”

    Mitä ihmeen rasismia se sitten on? Jos huuteluiden kohteena olisi esim. Torin Hietala, niin ymmärtäisin jutun täysin aiheelliseksi. Nyt tuntuu lähinnä siltä, että Jani on vaan pahoittanut mielensä kun yleisökin on niin ilkeä. Vaipat vaihtoon ja game on! Kyllähän tuolla kentillä kuulee kaikenlaista, mutta eipä niitä kannata jäädä pelin jälkeen pureskelemaan.

  3. Totta nääkin kommentit, mutta on kyllä typerää huudella älyttömyyksiä. Kyllä sitä pitäis käyttäytyä, ei pelin tuoksinnassa ihan kaikki voi hyväksyä.

  4. Rasistiset kommentit ja eleet ovat niin leimaava asia että niihin on pakko puuttua. Kyse ei ole siitä etteikö yksittäinen pelaaja kommentteja kesäisi, mutta jos niitä ei kitketä pois niin seuraavaksi rumia asioita huudellaan jollekkin pikkujunnulle.

    Pisteet raumalaisille kun viitsii puuttua asiaan virallista tietä. Tekemällä asiasta julkisen pelaaja osoittaa että asia ei häntä itseään isommin hetkauta, mutta yleisellä tasolla on tärkeää että tyhmäilyyn puututaan ajoissa.

  5. ai että Kurosen Epin mielestä olisi juttu aiheellinen jos kohteena olisi ollut Hietala? tää on nii tätä, jos sanot valkoiselle esim ”xxxxx apina”, nii kukaan ei korvaansa lotkauta. jos sanot värilliselle, olet rasisti.

    pointtini on se, että kohdistuu rasismi ketä tahansa kohti, se on tuomittavaa ja yritettävä kitkeä pois.

  6. Eihän tän jutun idea nyt oo yhden henkilön haukkuminen, vaa yleisesti otettava asia. Kyllä Rasismi on saatava pois urheilusta keinolla millä hyvänsä!

  7. Nimimerkki Utelias; kyllä. Pitäisin Hietalaan kohdistuneita rasistisia huutoja tuomittavampana kuin tätä, missä täysin suomalaista miestä parjataan ”rasistisin” kommentein, joissa kuvan perusteella arvelen olevan vivahdetta raviurheiluun kallellaan olevan vähemmistömme suuntaan.

    Jos arjalainen haukkuu toista arjalaista, niin siitä ei saa rasismia tekemälläkään.

  8. Niin, rasismi tarkoittaa toisen henkilön ihmisarvon kieltämistä, johonkin ulkoiseen tai uskonnolliseen seikkaan vedoten. Ei tämä minunkaan mielestä siis rasismia ole, vaan muulla tavalla asiaankuulumatonta ja hölmöä käytöstä. Nykyään kaikenlaisesta syrjinnästä ym. käytetään vaan nimitystä rasismi, ilman että sanan oikeaa merkitystä ymmärretään. Mutta kaikkea ei todellakaan pidä hyväksyä, vaikka ei olisikaan kyse rasismista.

  9. Surullista, ihmiset haukkuvat omiaan jo Suomessa. Minkälaiset oltavat mahtavat olla ulkomaalaisilla, jotka kokevat syrjintää päivittäin. Hienoa, että asia otetaan puheeksi ja yritetään päästä ’game on’ asenteesta ylitse. Hienoa kun asiaa tartutaan sarvista kiinni ja joku uskaltaa sanoa mielipiteensä. Helpompaahan se on ’sivullisena’ tehdä kun ei kosketa henkilökohtaisella tavalla, toivottavasti ne oikeaa rasismia kokevat uskaltavat korottaa äänensä kahta kovemmin tulevaisuudessa.