Molemmat naisten välieräsarjat venyvät ainakin neljänteen peliin

NST otti kotonaan ensimmäisen voittonsa välieräsarjassa SB-Prota vastaan ja kavensi voitot tilanteeseen 2-1. NST:n sankari oli 4-3 maalin jatkoajalla laukonut Anu Forsback. Tampereella hallitseva mestari Classic kesti Tiikerien viimeisen erän kirin ottaen 5-4 voiton. Ottelusarja on Classicin hyväksi 2-1.

NST:n ja SB-Pron kolmas kohtaaminen käynnistyi edellisen ottelun tapaan maalirikkaasti. Jo kymmenen minuutin kohdalla molemmat olivat iskeneet kaksi maalia, NST:n puolelta maalareina Marianne Hannonen ja Heli Suoreijus, nurmijärveläisten osumista vastasivat Mirja, sekä Laura Hietamäki.

Toisessa erässä Heidi Härkönen niittasi Suoreijuksen esityöstä NST:n 3-2 -johtoon, mutta Elina Kujala tasoitti pian perään Jenni Morottajan syötöstä. Kolmas erä jäi maalittomaksi joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Siinä NST riemastutti lähes 500-päistä kotiyleisöään.

– Juoksin vaihdosta suoraan maalille. Sen aikana pallo oli pelattu sentterinä pelanneelle Jaana Lirkille, joka syötti suoraan Hakkaraisen Juulille piikkiin. Juuli liikkui toimistoon ja syötti uskomattoman hyvän syötön suoraan maalin eteen mun lapaan kahden Pron pakin väliin. Siitä sitten laitoin pallon maaliin Loisan käden ja jalan välistä vasempaan kulmaan, kuvailee Anu Forsback ratkaisumaalia Pääkallo.fi:lle.

Maanantaina välieräsarjan tasoittanut Tiikerit joutui Classicia vastaan Tampereella heti ottelun alussa ahtaalle. Katri Luomaniemi, Katriina Saarinen ja Minna Korhonen tykittivät hallitsevat mestarit kolmen maalin johtoon jo alle vartin pelin jälkeen. Elina Sormunen kavensi Classicin Irja Lahtisen istuessa jäähyllä, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tamperelaisten kolmen maalin johdossa Korhosen maalattua toistamiseen.

Noona Björkman toi Tiikerit kahden maalin päähän heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla, mutta Nina Rantala kuittasi osuman erän puolivälissä. Kolmannessa erässä Tiikerit sai kirivaihdetta silmään Marjut Kinnusen ja Elina Sormusen tuotua vantaalaiset jo maalin päähän. Tiikerivalmentaja Jukka Kouvalainen otti aikalisän kun kolmatta erää oli jäljellä kolmisen minuuttia. Laura Still pois maaliltaan, mutta edes kuudella kenttäpelaajalla Tiikerit eivät saaneet tasoitusta aikaiseksi.

Finaalipaikat ovat katkolla ensi viikonloppuna. Tiikerit ja Classic kohtaavat neljännessä koitoksessaan lauantaina, SB-Pro ja NST sunnuntaina.