TPS:lla 18 pelaajasopimusta – Kekkonen vaihtamassa maisemaa

Perttu Kytöhonka näkee TPS:n sopimustilanteen hyvänä, vaikka Riku Kekkonen ei jatkakaan seurassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Perttu Kytöhonka
Perttu Kytöhonka näkee TPS:n sopimustilanteen hyvänä, vaikka Riku Kekkonen ei jatkakaan seurassa. Joukkueeseen mahtuisi vielä pari rightia. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigassa yhdeksännelle sijalle sijoittunut ja niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Turun Palloseura tiedottaa joukkueella olevan ensi kaudeksi 18 pelaajasopimusta. Riku Kekkonen ei ole jatkamassa seurassa.

– Istutaan kaikkien nykypelaajien kanssa alas ja keskustellaan sopimuksettomien kohdalla jatkosta. On selvä juttu, että haluaisin lisätä tuohon sopimuspelaajien listaan mahdollisimman nopeasti parin nykypelaajan nimet. Tämän kauden avainpelaajien osalta Riku Kekkosen peliura jatkunee muualla, vaikka luonnollisesti miehen mielelläni täällä pitäisin, päävalmentaja Perttu Kytöhonka sanoo sopimustilanteesta.

Hän uskoo seuran nettisivujen uutisessa, että TPS:llä on huhtikuun aikana lisää uutisia pelaajarintamalta.

– Tulevan kauden joukkueeseen olisi tilausta yhdelle tai mieluummin kahdelle rightin puolen hyökkääjälle. Näitä tässä ollaan kartoitettu ja kartoitetaan edelleen. Jos löytyy sopivia tyyppejä hyvillä arvoilla varustettuna, ollaan kiinnostuneita. Jos ei, sitten pärjätään ilman – niin se SPV:kin teki pitkään.

Kauden summauksessa Kytöhonka nostaa onnistujiksi muun muassa Miko Kailialan, Joni Lempiäisen ja Jens Riskan.

– Oli kova hinku pleijareihin, mutta yhtä voittoa vajaaksi se jäi. Viime kädessä homma ratkesi hiihtoloman KrP-tappioon, mutta kyllä loka-marraskuussa olisi pitänyt kääntää tiukkoja pelejä voitoksi.

TPS julisti kauden alla tavoitteekseen olla liigan paras pallollinen joukkue. Kova tavoite ei Kytöhongan mukaan toteutunut, mutta tavoite itsessään oli hänen mielestään hyvä.

– Kyllä parhaaseen pallolliseen peliin kuuluu luonnollisesti se, että virheiden määrä pysyy kurissa. Me halusimme pelata tällä kaudella ja haluamme pelata jatkossakin aktiivista ja kehittävää pallollista peliä. On luonnollista, että prosessin aikana niitä rajoja mitataan ja virheitäkin tulee, tällä kaudella niitä tuli vielä liikaa. Parhaimmillaan oltiin pallollisessa pelissä todella hyviä ja varmaan lähellä sitä liigan parasta, huonoimmillaan sitten jotain muuta kuin liigatasoa.

– Tätä tavoitetta ei ole syytä muuttaa. Meidän oma pelaajatuotanto ja identiteetti perustuu taitopelaamiseen eikä se, että tällä kaudella emme tuota tavoitetta saavuttaneet muuta tätä linjaa mihinkään.

TPS:n sopimuspelaajat kaudelle 2012-2013 (tilanne 5.3.2012):

Ala-Nissilä, Anssi
Alho, Henri
Alin, Juuso
Hirvisuo, Ville
Jokinen, Jere
Kailiala, Miko
Koskinen, Joonas
Kuikka, Aku
Luukkonen, Pyry
Marjamäki, Joonas
Nurminen, Antti
Nurminen, Janne
Paju, Lasse
Pietilä, Juuso
Riska, Jens
Salminen, Tino
Sokka, Miikka
Stenfors, Lauri

8 comments

  1. Kekkonen menossa omien sanojen mukaan sinne ”missä maksetaan parhaiten”… On säbäkin pikkuhiljaa tulossa ammattilaislajiksi.

  2. Mahdollisesti Läntinen suuntaamassa Turkuun penkin taakse?

  3. Juu jos krp avaa rahahanoja kun ei omasta takaa löydy juniorityötä

  4. En tiedä mistä tuo myytti KRP:n pohjattamosta rahasammosta on tullut mutta eihän sitä tarvitse kuin katsoa parin edelliskauden joukkuetta tajutakseen että todellisuudessa rahaa siellä ”tienaa” ainoastaan Henri Johansson, joka varmasti saman summan saisi mistä tahansa muualtakin. Nyman varmasti myös kallis ja aikaisemmin Hynynen mutta ei siellä muut sen ihmeellisemmille liksoille pääse! Varmaan on rahaa enemmän kuin monella muulla joukkueella pelaajiin mutta niin täytyykin olla kun juniorituotanto ei vielä muutamaan vuoteen anna mitään apuja. Rahaa tässä liigassa käyttää pelaajiin ylivoimaisesti eniten Classic, myös SPV:lla pelaajabudjetti suuri, mutta siitäkin valtaosa menee kolmikolle Kohonen, Ihme ja Väänänen.. Tuskinpa SSV:n maajoukkuemiehetkään ihan talkoilla pelaavat,muunmuassa lääkärinä työskentelevä Harri Forsten otti vuorotteluvapaata salibandyn takia…

  5. Ylen uudessa Urheilukatu 2:ssa Forsten kertoo muistaakseni jääneensä hoitovapaalle (eri asia kuin vuorotteluvapaa;)ja Harrin avovaimo on myös lääkäri, minkä vuoksi rohkenen epäilllä ettei Harrin tarvii eläkseen tienata säbästä niin kauheesti, vaikka hän varmaan yksi parhaiten palkatuista onkin. 😉