Wiler ja Zürich voittoihin – Joensuun miehet vastakkain Sveitsin finaaleissa

Esa Jussilan Wiler etenin Sveitsin liigan finaaleihin. Arkistokuva: IFF

Esa Jussilan Wiler etenin Sveitsin liigan finaaleihin. Arkistokuva: IFF

Suomalaiset ovat tänä keväänä Sveitsin miesten liigan finaaleissa vahvasti esillä. Wiler-Ersigen ja GC Zürich etenivät näytöstyyliin välieristä jatkoon.

Sekä Wiler että Zürich selvittivät oman sarjansa puhtaasti voitoin 4-0. Wilerille hävisi välierissä Akseli Ahtiaisen luotsaama Alligator Malans ja GC Zurichille Tigers Langnau.

Wiler voitti neljännen ja ratkaisevan kamppailun lauantaina lukemin 10-2. Wilerin Christoph Hofbauer keräsi tehot 5+1. Wilerin Esa Jussilalle nappasi kaksi syöttöpistettä ja Malansin Markus Olkkonen yhden maalin. Ottelusarjan neljä voittoa kirjattiin Wilerille lukemin 3-1, 10-2, 5-3 ja 10-2.

Zürichin tie finaaleihin oli huomattavasti Wileriä tiukempi, vaikka ottelusarja päättyi niin ikään lukemiin 4-0. Peräti kolme Zürichin ja Tigers Langnaun välistä ottelua päättyi vasta jatkojalla. Neljä voittoa kirjattiin Zürichille 6-5ja, 6-5ja, 10-6 ja 7-6ja. Lauantaina pelatun neljännen pelin ratkaisi jatkoajalla André Hostettler.

Suomalaisittain finaaleista tulee huippumielenkiintoiset, sillä Wileriä luotsaa Heikki Luukkonen ja pelaajistoon kuuluvat Esa Jussila ja Olli Oilinki. Zürichin riveissä puolestaan viilettävät Otto Moilanen ja Lauri Kapanen. Kipinät sinkoilevat varmasti ainakin joensuulaislähtöisten Jussilan ja Moilasen välillä.

4 comments

  1. hyvää juttua ja aktiivista sveitsin liigasta, mutta missä uutiset ruotsin liiigasta, joka vie svitsiin verrattaessa 100-0. Siellä oli eilen runkosarjan päätöskierros, ja playoffparitkin jo valittu.

    Muuten aikas mielenkiintoista että sveitsissä pudotuspelit alkoivat melkein 2 kuukautta sitten, kun ruotsissa kait vasta ensi viikolla.

  2. Olisiko näissä jutuissa mahdollista saada linkki tilastoihin tai sivuun, jossa seurata pudotuspelien kehittymistä?

  3. Juttu Superliigasta tulossa illan aikana.

    Ja eiköhän me saada Mika Kohosen bloggaustakin kehiin ennen pleijarien alkamista.

  4. Esa Jussila on Joensuusta mutta Otto Moilanen on Lappeenrannasta ja Nakkisormet on Oton kasvattajaseura.