18-vuotias huippulupaus valittiin kuukauden pelaajaksi

Salibandyn huhtikuun pelaajat tulevat odotetusti kevään mestarijoukkueista. Salibandyliigan huhtikuun pelaaja on Seinäjoen Peliveljien hyökkääjä Tuukka Kiviranta ja naisten Salibandyliigassa Tampereen Classicin puolustaja Tiia Raitanen.

Tuukka Kiviranta johti Seinäjoen Peliveljet joukkueen kaikkien aikojen ensimmäiseen mestaruuteen laukomalla viiden ottelun finaalisarjassa SSV:n verkkoon yhdeksän maalia ja syöttämällä kaksi. Hän voitti pudotuspelien pistepörssin teholukemillaan 17+8=25 ja keräsi plusmiinustilastossa komean saldon +15.

Tuukka Kiviranta, 27, aloitti pääsarjauransa 2004 SPV:ssä, jota hän on edustanut kaikissa 215 liigaottelussaan. Hän on tehnyt niissä tehot 122+58=180 keräten yhteensä 93 jäähyminuuttia. Tuukka Kivirannan palkintokaapissa on tuoreen SM-kullan lisäksi yksi hopea ja kaksi pronssia. Maajoukkueessa Kiviranta on edustanut Suomea 11 ottelussa, joissa on syntynyt kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Tiia Raitanen nousi Classicin luottopuolustajaksi kun tamperelaiset nappasivat viidennen perättäisen mestaruutensa kaatamalla finaalisarjassa SB-Pron voitoin 3-1. Hän rakensi varmasti peliä, purki vahvalla liikkumisellaan vastustajan vartiointia ja onnistui ratkaisevassa loppuottelussa myös maalinteossa. Kaikkiaan Raitanen kokosi pudotuspelien 11 ottelussaan tehot 1+5. Plusmiinustilastossa lukema oli huikea +20.

Tiia Raitanen, 18, on pelannut naisten Salibandyliigassa kolmena pääsarjakautenaan yhteensä 60 ottelua, joissa on syntynyt tehot 4+10=14. Hänen jokainen liigakautensa on päättynyt Suomen mestaruuteen. Raitanen on pelannut 13 nuorten maaottelua, ja kaksi vuotta sitten hän oli voittamassa Suomelle U19-ikäluokan MM-hopeaa.

Salibandyn kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat.