Päätösminuutin tasoitus ei riittänyt – Kooveelle pronssit jatkoaikatrillerissä

Kuva: Topi Naskali

Lasse Salminen
Kooveelle hattutempun laukonut Lasse Salminen juhli mitalia täyden tuvan edessä. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Koovee otti seurahistoriansa ensimmäisen Salibandyliigan mitalin voitettuaan pronssiottelussa erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen Jyväskylän Happeen 7-6. Molemminpuolisia nousuja, ulosajon ja Happeen viimeisen minuutin tasoitusmaalin sisältäneen ottelun ratkaisijaksi nousi Kooveen Lassi Ylisiurunen jatkoaikamaalillaan.

Oman mielenkiintonsa otteluun toivat vastakkain pelanneet Kotilaisen veljekset. Jo uransa lopettanutta Happeen ex-koutsi Pasi Kotilaista ei sentään nähty pelaamassa, kun Kooveen Paul Kotilainen sai kohdata kasvattajaseuransa Happeen paidassa pelanneet veljensä Panun sekä veljessarjan nuorimman, Peter Kotilaisen.

Vierasjoukkue Happee aloitti ottelun tehokkaammin. Veli-Matti Hynynen vei Happeen 0-1-johtoon jo ottelun toisella minuutilla ja Joonas Pylsy kasvatti ajassa 5.52 johdon jo 0-2:een. Koovee tuli kuitenkin erän puolivälin paikkeilla tasoihin 2-2:een Lasse Salmisen ja Henri Mäenpään maaleilla.

Toisen erän puolivälissä Salminen vei illan toisellaan Kooveen ensimmäistä kertaa johtoon, mutta nuorten SM-sarjassakin tehokkaasti pelannut Peter Kotilainen tasoitti lähes välittömästi 3-3:een. Joonas Pylsy vei illan toisellaan Peter Kotilaisen syötöstä Happeen vielä 3-4-johtoon, mutta toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 4-4 Kooveen Eemeli Salinin kuitattua Paul Kotilaisen syötöstä pelin tasoihin.

Kooveelle tarjottiin ratkaisun avaimia Otto Tikan erän lopun ulosajon jälkeen hänen kontaktistaan Kooveen Henri Mäenpäähän. Viiden minuutin ylivoiman aikana kuitenkin Happeen aloituksesta luoman tilanteen jälkeen Kooveelle vihellettiin jäähy ja Happeelle rangaistuslaukaus, jonka Peter Kotilainen hukkasi. Toinenkin jäähy kuihdutti Kooveen pitkän ylivoiman.

Petri Kauko vei vieraat päätöserän puolivälissä 4-5-johtoon, mutta Koovee käänsi taas. Salminen täydensi tasoitusmaalilla hattutemppunsa ja Miro Lehtinen (1+2) vei Kooveen 6-5-johtoon. Ottelussa mentiin kuitenkin jatkoajalle, kun maalivahtinsa Eero Kososen penkille vetänyt Happee tasoitti ottelun Panu Kotilaisen maalilla ajassa 59.20.

Jatkoajan avausminuutilla Lassi Ylisiurunen ratkaisi voiton Kooveelle. Voittomaalin 7-6:een tehneen hyökkääjän lisäksi Kooveen hahmoksi nousi tärkeällä hetkellä kokenut Lasse Salminen (3+1). Happeen tehokkaimmat olivat Joonas Pylsy (2+1), ja koko ottelun tehokkain Kotilainen oli veljessarjan nuorin, Peter Kotilainen (1+2). Pronssiottelua seurasi Kaukajärvellä 1010 katsojaa.

Kooveen edeltäjä Gunners sai SM-hopeaa kaudella 1994-95.

Ottelun tilastot pöytäkirjassa. Happeen sivujen juttuun tästä.