Ruuskanen jatkaa NST:ssä – pelaajasopimuksia julki tällä viikolla

NST:n Salibandyliiga-joukkueen päävalmentajana viimeiset kaksi kautta toiminut Simo Ruuskanen jatkaa Pääkallo.fi:n aiemman ennakoinnin mukaisesti joukkueessa. Kaudella 2012-2013 päävalmentajan titteliä kantaa Petri Heino, mutta viime alkukaudesta kritiikkiäkin saanut Ruuskanen toimii lajivalmennuksessa Heinon aisaparina. Tällä viikolla NST aikoo tiedottaa myös tulevan kauden joukkueen perusrungon.

– Valmennuksen näkökulmasta olen erittäin tyytyväinen Petri Heinon kasvaneesta roolista. Viime kaudella hänen ensisijainen joukkueensa oli NST:n naiset ja hän ehti toimia apunani hyvin rajallisesti. Nyt ehdimme keskustelemaan asioista valmentajien kesken sekä pelaajille huomattavasti enemmän. Koko valmennusnelikko tuntee toisensa entuudestaan hyvin, mikä edesauttaa saumatonta yhteistyötä, Simo Ruuskanen sanoo.

– Isot odotukset on tulevaan. Pyrimme ja uskon, että myös pystymme parantamaan niitä asioita, joita viime kaudella tyrittiin. Vaatimustasoa haluamme nostaa edelleen. Viime kauden aikana ajettiin iso porukka liigaympyröihin sisään ja pelaajarunko tuntuu säilyvän kohtalaisen hyvin kasassa. Palautetta pelaajille pystymme nyt tiiminä antamaan aktiivisemmin. Pelillisesti ”Pete” tuo varmasti jonkin verran uusia juttuja ja itsekin toivottavasti saan itsestäni enemmän irti hyvässä tiimissä

Valmennuspäällikön tehtävät seurassa jäävät Ruuskaselta tulevalla kaudella, mutta hän toimii miesten edustusjoukkueen sekä A-poikien ja B-poikien toiminnan koordinaattorina.

NST:n fysiikkavalmennuksesta vastaa ensi kaudella Teemu Romppanen, joka oli viimeksi miesten päivittäisessä toiminnassa mukana kaudella 2010-2011, kun joukkue nousi takaisin Salibandyliigaan. Menneellä kaudella Romppanen toimi valmennuksen apuna muun muassa katsomovalmentajana. Maalivahtivalmentajana jatkaa Juho Meuronen. Hän toimii myös NST:n naisten sekä junioreiden maalivahtivalmentajana sekä Porvoon Salibandyseuran maalivahtien apuna.

NST aloittaa kesäharjoittelun vapun jälkeen torstaina. Pelaajasopimuksista ei ole julkistettu vasta kuin kovan paluumuuttajan, Aki Seppälän nimi. NST:n lopullisen joukkueen julkistaminen menee todennäköisesti kesään, kun usean pelaajan työ- ja opiskelukuviot varmistuvat. Seuran antaman tiedon mukaan tulijoita kaupungin ulkopuolelta lienee yhtä paljon kuin lopettajia ja lähtijöitä. Kesäharjoittelun aloittaa noin parinkymmenen pelaajan ryhmä. Huhuja NST:n pelaajasiirroista voi katsoa esimerkiksi Huhumaasta.

One comment