Naiset

”Olen haaveillut pitkään pelaamisesta Sveitsissä”

03.05.
2012
Naiset

Tiltu Siltanen siirtyy Piranha Churin riveihin. Kuva: Jari Turunen

Kuluneella kaudella SM-pronssia NST:n paidassa saavuttanut Tiltu Siltanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin. Suomalaisvahdin uusi seura on Piranha Chur, joka voitti tällä kaudella Sveitsin mestaruuden.

Siltanen on ensimmäinen ulkomaalainen maalivahti Piranha Churissa ja 23-vuotias PSS:n kasvatti hankittiin Churiin nimenomaan ykkösmaalivahdiksi. Seuran toinen maalivahti on vasta 17-vuotias Heini Lara. Churin paidassa tällä kaudella Sveitsin mestaruuden saavuttivat suomalaisista Tiia Ukkonen ja Eija Pasanen. Ukkonen jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

NST menetti maalivahdin Sveitsiin toisena kautena peräkkäin, sillä viime vuonna käkikellomaahan suuntasi Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahti Jonna Mäkelä. Pääkallo.fi tavoitti Tiltu Siltasen ja kyseli maalivahdin tunnelmia siirron varmistuttua.

Tiltu, kertoisitko hieman siirtosi taustoista. Miten kaikki lähti liikkeelle ja tuliko siirto sinulle itsellesi lopulta yllätyksenä?
– Ukkosen Tiian siirron yhteydessä mainitsin hänelle, että olisi hienoa itsekin päästä joskus sinne Sveitsiin pelaamaan. Talvella ”Uxo” sitten kyseli minulta, että vieläkö olen kiinnostunut Sveitsiin lähdöstä, jos Chur tarvitsee veskaria ensi kaudeksi. Tiia antoi yhteystietoni Churin edustajille ja näin asiat lähtivät etenemään. Olihan se todella hauska ja mieluisa yllätys, sillä en osannut odottaa, että vielä aukenisi näin hyvä mahdollisuus lähteä.

No millä mielin siirryt ensi kaudeksi Sveitsiin?
– Siirryn erittäin iloisin mielin, sillä olen tosiaan haaveillut pitkään Sveitsissä pelaamisesta. Osin on haikea olo lähteä NST:stä, mutta näin hyvää tilaisuutta en halua jättää käyttämättä.

Mitä tiedät Piranha Churin joukkueesta?
– No en hirveesti tiedä, mutta ainakin siellä on ollut paljon suomalaispelaajia ennenkin. Voittivat tällä kaudella Sveitsin mestaruuden ja on kuuleman mukaan oikein taitava joukkue kyseessä.

Lopuksi, mitä terveisiä haluat lähettää NST-faneille?
– Tsemppiä tulevaan kauteen Lappeenrantaan ja käykää kaikki ahkerasti kannustamassa Nakkeja voitosta voittoon!

Avatar
Jarkko Hannuksela