”Näin kausi saataisiin päätökseen tavalla, joka herättäisi takuulla huomiota”

Tältä näytti viime kevään neljännessä finaalissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV:n kannattajia
Hakkaraisen ehdotuksen mukaan iso jäähalli pitäisi saada kauden kliimaksissa kokonaan täyteen. Kuva kevään neljännestä finaalista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallobloggaaja Jani Hakkarainen esittää blogissaan perustellun näkemyksen Salibandyliigan yhden finaalin puolesta nykyisen finaalisarjan sijaan.

Ruotsissa vastaava on ollut käytössä jo pitkään. Tänä keväänä myös Tshekissä miesten ja naisten mestarit ratkaistiin yksittäisten otteluiden finaalitapahtumassa.

– Suomessa on jo jonkin aikaa puhuttu vastaavasta yhden finaalin systeemistä. Mielestäni sitä olisi kokeiltava kolmen kauden ajan. Huhujen mukaan jotain tällaista onkin suunnitteilla. Koska ensi kausi tulee liian nopeasti, kokeilu tulisi tehdä keväällä 2014-2016, Hakkarainen kirjoittaa.

– Perusteeni yhden finaalin kokeilulle ovat pikemmin markkinoinnilliset kuin urheilulliset. Sillä tavalla kotimainen salibandykausi saataisiin päätökseen tavalla, joka herättäisi takuulla huomiota – ainakin SLU-talon väsynyttä näytelmää enemmän.

Pääkallo.fi on aiemmin kysynyt aiheesta myös Ruotsista Superliigan finalisti IBK Dalenin urheilupäälliköltä Urban Karlssonilta. Ruotsissa yksittäinen finaali saa joka kevät laajan huomion.

Lue Hakkaraisen bloggaus kokonaisuudessaan: Yhtä finaalia kokeiltava

Lisäys: Kannattaa lukea myös Tirsamaan merkintä: Tähän ei yksi finaali pysty

3 comments

  1. Yksittäinen finaali ärsyttää Ruotsissa – ”On aika tehdä muutos”
    http://paakallo.fi/2012/05/yksittainen-finaali-arsyttaa-ruotsissa-on-aika-tehda-muutos/

    Pitääkö matkia Ruotsia asiassa, joka on jo siellä todettu huonoksi?

    Oikeampi lääke olisi houkutella katsomoon ne kymmenet tai jopa sadat tuhannet salibandyä höntsäilevät harrastajat. Monet harrastajat eivät ole itse koskaan käyneet katsomassa pääsarjatason pelejä, vaikka sieltä voisi saada poimittua jotain uusia ideoita omaan pelaamiseen. Väittäisin, että salibandyn lajikulttuuri ei ole vielä siirtynyt kentiltä katsomoon saakka. Massojen harrastus ei ole vielä liikuta ihmismassoja katsomoon saakka. Tämän eteen tulisi seuroissa tehdä työtä kaikilla tasoilla ja saada katsomot täyttymään oman seuran ykkösjoukkueiden kotipeleissä. Tehdä niistä tapahtumia, jonne tullaan viihtymään.

    Kentällä pelattava tuote itsessään on kunnossa, nopeatempoinen ja viihdyttävä peli, jossa tehdään maaleja keskimäärin enemmän kuin lätkäottelussa. Muutaman kerran kaudessa ottanut SM-liigakatsomoon mukaan tuttuja, jotka eivät ole aikaisemmin käyneet katsomassa säbäotteluja ja poikkeuksetta palaute on ollut positiivinen. Monien kanssa olemme keskustelleet, että ottelutapahtuimia ei ole vielä riittävästi markkinoitu eikä tuotteistettu. Ehkäpä SPV on tässä toistaiseksi edistyksellisin seura Suomessa, mutta esimerkiksi vaikkapa futiksen markkinointikonsepteihin on yleisesti vielä valovuosi matkaa.

    Pitää kuitenkin muistaa, että salibandy on lajina vielä nuori ja 20 vuoden kuluttua laji toivottavasti kiinnostaa suurempia ihmismassoja ja sitä kautta lajiin on hankittavissa lisää rahallista panostusta.

  2. Keskustelu taas hajoaa muutamaan ketjuun, mutta eiköhän se yks tärkeä ja ratkaiseva peli houkuttelis sinne katsomoon aika monta sellaista, jotka eivät jaksa ekaan-tokaan SPV-SSV matsiin lähteä, jos sitten ehkä siihen viidenteen tai ei sinnekään.

    Samaa mieltä kyllä siinä, että nimenomaan ne ei-fanaattiset jomman kumman finaalijoukkueen kannattajat ovat se potentiaali katsojien osalta. Mediaseksikkyyden kannalta sekä sen kannalta, että joku muukin kuin säbäharrastaja tietää Profficen mainoksesta Mikke Järven ennestään, olisi yksittäinen finaali myös kova juttu ja se toisi lajille paljon enempi näkyvyyttä ja kauden ratkaisulle ansaitsemaansa näkyvyyttä.

  3. hyvin on loviisan tor:in fanit edustettuna itseasiassa liigan parhaat fanit.t:torfani