”Tämä näkökohta on unohdettu täysin yhden finaalin keskustelussa”

Salibandyanalyytikko Jani Hakkarainen kirjoitti Pääkallo-blogissaan viime viikolla, että Suomessa pitäisi kokeilla Ruotsin tyylistä yhden finaalin tapahtumaa. Nyt Hakkarainen jatkaa aihetta.

Hakkaraisen viime viikkoinen bloggaus on herättänyt vilkasta ja asiallista keskustelua. Kommentteja on tekstiin jätetty jo viitisenkymmentä. Hakkarainen kuitenkin ihmettelee yhden asian totaalista sivuttamista.

– Kirjoitin viime viikolla blogissani, että yhden finaalin järjestelmää olisi kokeiltava myös Suomessa. Yksi perusteeni oli median parempi palveleminen. Valtakunnallinen media olisi helpompi saada suurilukuisena paikalle, jos finaalipäivä olisi hyvissä ajoin tiedossa ja pelit pelattaisiin pääkaupunkiseudulla, Hakkarainen kirjoittaa ja jatkaa:

– Hämmästyin, kun muuten hyvässä, vilkkaassa ja asiallisessa keskustelussa tämä näkökohta sivuutettiin lähes täysin varsinkin ajatusta vastustavilta tahoilta.

Lue Hakkaraisen tuore Pääkallo-bloggaus kokonaisuudessaan:
Ylenkatsooko salibandyväki mediaa?

7 comments

  1. Media seuraa yleisöä. Ei siis toisin päin. Juttuja tehdään lukijoitten ja katselijoitten mielenkiinnon mukaan, ei väen houkuttelemiseksi katsomoihin.

    TV-kamerat viedään vaikka Vimpeliin tai Sotkamoon, jos tiedetään pelissä olevan tuhansia katsojia ja tunnelman muutenkin korkealla. Kilometrin matka Pasilan Urheiluhalliin on toimitukselle liian pitkä, jos paikalla on vain Kurre ja pari sen kaveria.

    Kun seurat saavat runkosarjaotteluiden yleisömäärät säädylliselle tasolle, niin mediaväkeä ei pidä poissa mikään.

  2. Esimerkiksi Seinäjoella on kauden aikana useat eri mediat olleet tekemässä juttua. Kaikki suuret valtamediat + pienemmät paikalliset ja myös pienemmät vierasjoukkueen kotikunnalta. Se taitaa olla Hakkarainen nyt vaan sellainen juttu että siellä Pasilan suunnalla vaan ketään ei kiinnosta, kun ei siellä ketään käy katsomassa pelejä. Nytkin finaaleja oli enemmän katsojia pohjanmaalta kuin SSV faneja. Sitten ripakopallinen kutsuvieraita ja lehdistöä (Ja niitäkin oli enemmän kun SSV-faneja).

  3. No mut se on tosi hienoa, että salibandy kiinnostaa siellä Seinäjoella todella paljon. Olihan siellä koko kylä vauvasta vaariin fanittamassa.
    Jos nyt vaikka jääkiekkoa pelattaisiin samaan aikaan Sm tasolla Seinäjoella, niin eiköhän teilläkin salibandykatsomossa olisi enemmän tyhjiä paikkoja kuin näitä Koposen kavereita.

  4. Niin.. JA SSV:n toisessa (4. finaali) kotipeli finaalissa oli enemmän katsojia kuin SPV:n 1. ja 3. kotipeli finaalissa. Viidennessä oli sitten luonnollisesti eniten viidestä pelistä. Eli kyllä jokunen katsomoon löysi Helsingissäkin ainakin finaaleissa.

  5. Lehtimiehelle nyt tiedoksi, että pääkaupunkiseudulla tuota tarjontaa mm.urheilun saralla nyt vaan on enemmän kuin teillä siellä Seinäjoella, unohtamatta muuta kultturitarjontaa. Pelatkaapa finaalit suviseurojen aikaan, niin paikalla ei ole kuin vierasjoukkue ja tuomarit

  6. Vähän oli mielestäni kummallinen sävy tuossa Jarskin kommentissa(saatoin toki tulkita väärin), ei Seinäjoki tai muutenkaan alueet pääkaupunkiseudun ulkopuolella nyt niin kovin takapajuisia ja kulttuuritarjonnottomia ole…

    MUTTA ASIAAN: Mielestäni kummassakin finaalijärjestelmässä on hyvät puolensa ja huonot puolensa. Nyt on menty tällä monen pelin systeemillä ja voitaisiin kokeilla yhden finaalin järjestelmällä joka loisi taas oman jännityksensä ja mielenkiintonsa, sekä saisi median ja katsojat koolle. Ja pelattaisiin tietenkin ratkaisuun asti jatkoajat eikä mitään voittomaalikisoja, ne latistaisivat mielstäni täydelisesti yhden finaalin systeemin jossa voi kuitenkin sattua ja taphatua mitä vain.

  7. Rankkarit on oma suolansa ja varsinkin salibandyssa yleisöviihdettä parhaimmillaan! Mutta jatkoaika tietenkin väliin…