Matti Ahde ei jatka Salibandyliiton puheenjohtajana

SM-finaalien jälkeiset palkintojenjaot jäänevät Ahteelta jatkossa väliin. Kuva: Mikko Hyvärinen

SM-finaalien jälkeiset palkintojenjaot jäänevät Ahteelta jatkossa väliin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vuodesta 2002 lähtien Suomen Salibandyliiton puheenjohtajana toiminut Matti Ahde on ilmoittanut luopuvansa tehtävästään kuluvan toimikauden päätteeksi.

Salibandyliiton liittokokous järjestetään lauantaina 24.11.2012 pääkaupunkiseudulla. Liittokokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja, hallitus, valtuusto, valituslautakunta sekä päätetään liiton pitkän tähtäimen suunnitelmasta. Ennen liittokokousta pidettävissä aluekokouksissa valitaan alueiden ehdokkaat valtuustoon.

Salibandyliitto on myös vahvistanut seurojen äänimäärät liittokokoukseen. Lisenssitilastossa OLS on säilynyt Suomen suurimpana seurana 1114 lisenssillään. Espoolainen Westend Indians on noussut Suomen toiseksi suurimmaksi seuraksi 1002 lisenssillään. OLS:n ja Indiansin lisäksi liittokokouksessa kolme ääntä omaa 15 seuraa, joilla on kaikilla yli 500 lisenssiä.

20 comments

  1. Nyt sitten asiantuntijoiden spekulaa siitä kenestä tulee Ahteen seuraaja? Joku pk-seudulla asuva tietysti valitaan.

  2. Nyt olis salibandylle tärkeää löytää liiton keulakuvaksi joku joka on aidosti arvostettu yhteiskuntavaikuttaja. Ahteella sinänsä pitkä ura takana, mutta oli viimeiset vuotensa ryvettyneenä (Veikkaus-sotku) politiikan B-kategoriaa. Ei siis tuonut sitä lisäarvoa mitä hänestä toivottiin. Nyt olisi hyvä löytää joku ”raskaan sarjan” tekijä avaamaan lajille ovia ja tuomaan arvostusta.

  3. Tässähän on nyt vasemmistoliiton ( = entiset kommunistit) edustajalle Jussi Saramolle (PSS) hieno sauma. Kannatus ei ole riittänyt eduskuntaan, mutta aateveli Paavo Arhinmäki hoiti hänet jo Veikkausyhtiön hallitukseen. Samankaltaisuutta Ahteeseen riittää vasemmistolaisuuden lisäksi: koulutus taitaa olla asentaja.

    Eihän nyt Salibandyliiton johtoon mitenkään voi valita poliittisesti oikealla olevaa politiikkoa?

    Vakavasti puhuen: paras puheenjohtaja olisi 30-40-vuotias liike-elämän johtopaikoilla oleva hyvät yhteiskuntasuhteet omaava mieshenkilö, joka pystyisi junailemaan lajille, liitolle ja liigalle sponsorirahaa ihan eri tavalla kuin viimeisten 10 vuoden ajan johtajat.

    Älkääkä naispelaajat nyt yrittäkö selittää, että puheenjohtajaksi pitää saada joku nainen.

  4. Oikealta siiveltähän löytyisi kokenut urheiluvaikuttaja Ilkka Kanerva. Kuuleman mukaan hän on myös jättäytynyt sopivasti ylimääräisistä luottamustoimistaan, joten aikaakin varmasti riittäisi.

    Löytyyhän kokoomustaustaisia naisehdokkaitakin. Marja Tiuralla esimerkiksi on vahvat näytöt varainkeruusta.

  5. Nyt olisi vahva nimi tarjolla. Näyttöjä ja rohkeutta ravistella ummehtunutta liiton väkeä — >>> Aleksi Valavuori!

    Älkää vaan menkö ottamaan sieltä sisäpiirin sisältä ketään ” sopivaa..”.

  6. Olen samaa mieltä mm. arvostelijan kanssa että nuorehko liike-elämän näköalapaikalla oleva henkilö, jolla laaja suhdeverkosto. Ei poliitikkoa, ne on nähty ja huonoiksi todettu, muuallakin kuin salibandyssä.

  7. Tämä on tärkeä posti nyt hoidettavaksi. Salibandy elää juuri nyt aikaa, jolloin sen lopullinen suuntaa saatetaan määrittää?

    On puhuttu visioista, arvokisojen tuomasta nosteesta ja niin edelleen. Kukaan ei muista stadin kisoista enään mitään, lajissa ei ole saatu tuotua pelaajia esille ja persoonallisuus puuttuu kaikin tavoin. Itse tuote on kuitenkin kohtuullisen hyvä.

    Meillä liigan väki kertoo palkitsevansa vain ” satsaavat ” seurat tulevaisuudessa..? Miten se itse satsaa..? Faktoja kiitos!

  8. Aika hyvin poliitikotkin hoitavat puheenjohtajuuksia. Pesisliitto saamassa johtoonsa Kari Häkämiehen, joka varmasti raskaan sarjan tekijä yhteiskunnassa. Aikanaan Palloliiton johdossa Sauli Niinistö, joka tosin joutui viime talvena siirtymään toiseen tehtävään. Puheenjohtaja on suhteiden luoja ja ovien avaaja, ei mainosten myyjä.

  9. Liitto voisi näyttää hiukka suuntaa ja irtaantua vanhausta sullille tullille ajattelusta. Tarviiko puheenjohtajan nyt ihan oikeasti olla poliitikko. Miten olisi joku Angry Birds taustainen tyyppi? Eri asia riittääkö intoa tai halua, mutta hiukka kaipaisi muuta kuin jotain jäähdyttelevää poliitikkoa palkkionmetsästäjäksi.Luultavasti jopa lajin omissa kulisseissa lymyää joku, jolla yhteiskunnallinen vaikuttavuus riittäisi ja kiinnostaisi muukin asia kuin näkyvyys ja kokouspalkkio vuosikorvauksineen.Mitä esim. nykyinen ex-eduskunnan puhemies on saanut aikaan? öö, eipä tuu mieleen.

  10. Niinpä ”Aika hyvin poliitikotkin hoitavat puheenjohtajuuksia” Häkämies ehkä puheejohtajaksi, eli ei ole saanut vielä mitään aikaan ja tiedä saako. Poliitikkonakin mielestäni hiukan ryvettynyt. Mitä Sauli Niinistö sai aikaan? toki pesti oli aika lyhyt. Esko Aho hiihtoliittossa, ei mitään. Listaa voisi jatkaa aika pitkäksi.

    Suhteiden luoja ja ovien avaaja mutta ei mainsten myyjä. Mitä noilla suhteiden luonneilla haetaan, jollei rahaa tai vastaavaa hyötyä. Oli kyse sitten valtiosta/kunnista tai yrityksistä.

    Tuntuu siltä että poliitikot ovat saaneet avattua korkeintaan oman kotioven.

  11. Kyllä ”Jarski” kirjoittaa jälleen kerran asiaa. Näillä vanhoilla poliitiikoilla ei saada kuin paheksuntaa aikaan. Häkämieheen kohditunut krittiikkini syystä sensuroitiin, mutta miehen historia on hyvin kyseenalainen..

    Uusi kasvo olisi hyvä veto ja ehdottamani Aleksi Valavuoren tapainen freesi kasvo toisi kaikille virtaa. Laittoi mm. muutamassa tunnissa Ville Långille pystyyn tukikeräyksen ja toimii!

    Ovien avaajia EI tarvita. Tämän ihmisen pitää tunkea ovista sisään ja lyödä pöytään faktat pelaajien määristä ja osoittaa lajin olevan erinomaisen suosittu!

  12. Keräisiköhän Aleksi salibandyllekin rahaa tyylillä ”Kuinka monta seuraajaa twitterissä, yhtä paljon maksan omasta pussista”..? Tehokas rahankerääjä kyllä :). Eiköhän tuossakin ole ollut vain tarkotuksena päästä lehtien sivuille, kuitenkin verrattaen aika halpaa itsensä mainostamista. Käyttäis PJ:n paikankin todennäköisesti vain vedonlyönnin monopolin hajottamiseen tähtäävällä toiminnalla, tuntuu että mistään muusta miehellä ei ookaan mitään sanottavaa..?

  13. Eikö Aleksilla ole aika kivat näytöt toimistaan esim. koriksen parissa? Vai Paavo Väyrystäkö kysytään peräsimeen?

  14. ”Noustuaan Korisliigaan seuran edustusjoukkueen nimeksi vaihdettiin sponsorointisyistä Nilan Bisons Loimaa.[2] Tätä ennen seura oli hankkinut urheilujohtajaksi Aleksi Valavuoren,[1] joka kuitenkin erosi tehtävästään lokakuun alussa 2011.” (wikipediasta). Elikä ymmärränkö oikein, että mies on ollut mukana organisaatiossa, joka on noussut korisliigaan? Jos näin, ei mun mielestä mikään maailman vahvin näyttö vielä, korista yhtään väheksymättä.

    Paremminkin mies taidetaan tietää enemmänkin julkisena rähinöitsijänä, joka hoitaa kritiikin jakelun twitterinsä kautta. Pelaiskohan Salibandyliitonkin tukirahat lottoon julkisena kannanottona? Tässä valossa ei tuo ehdottamasi Väyrynenkään niin huono vaihtoehto olisi 🙂

  15. Siis onko joku ehdottanut Valavuorta tosissaan? Kaverihan on ihan nolla. Julkisuutta nuoleskeleva tyyppi joka myy vaikka mummonsa jos saa sillä fyrkkaa itselleen.