Liigan maalikunkku sivussa maajoukkueesta: ”Valmennuksen päätös”

Henri Johansson jää pois viikonloppuna pelattavasta EFT-turnauksesta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Henri Johansson
Viime kaudella vain maalin päähän Salibandyliigan maaliennätyksestä jäänyt Henri Johansson saattaa olla ulkona tulevista MM-kisoista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Salibandyliigassa viime kaudella uskomattomat 62 maalia mättänyt Henri Johansson ei ole ollut mukana yhdelläkään maajoukkueen kesäleirillä. Nyt jopa MM-kisat voivat olla vaarassa. Päävalmentaja Petri Kettunen on Johanssonin poissaoloista tiedustellessa vähäsanainen.

– Hän ei ole ollut mukana. Se on valmennuksen päätös, Kettunen vastaa pienen mietinnän jälkeen lyhyesti.

Voisitko avata vähän enemmän?

– En.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Johansson olisi jättäytynyt kesän ensimmäiseltä leiriltä pois lyhyellä varoitusajalla siitepölyallergiaan vedoten. Tiettävästi Johansson ei ole ollut tänä vuonna yhdelläkään maajoukkueleirillä. Edelliseen maailmanmestarijoukkueeseen 2010 hän nousi aivan loppuhetkellä onnistuneen viimeistelyturnauksen turvin.

Salibandyliigan kovimman maalitykin epäselvältä vaikuttavasta tilanteesta huolimatta maajoukkueen päävalmentaja kertoo olevansa tyytyväinen maajoukkueen kesään.

– Neljä leiriä on nyt ollut ja meininki on ollut hyvä. Olemme pitäneet siellä terveitä miehiä, Kettunen sanoo arvoituksellisesti.

Sveitsin MM-kisat pelataan joulukuun alussa. Leireillä ei ole tähän mennessä nähty myöskään viime MM-kisojen maajoukkueen ykköskentän hyökkääjä Rickie Hyväristä.

– Rickie ei ole ollut mukana työkiireiden takia.

20 comments

 1. Niin. Ei se kai ihan niin voi mennä että vaan ilmoittautuu kisoihin. Leireillä tehdään kuitenkin kovasti töitä ja mm. joukkueen yhteenhitsautuminen tapahtuu pitkälti leireillä ja tapahtumissa.Ei sooloilulle oikein ole sijaa jos halutaan pärjätä. Itse toivoisin että Johansson tekisi ryhtiliikkeen ja olisi mukana kisoissa.

 2. Kivahan Johanssonia olisi nähdä maajoukkueessa, mutta sääntöjen pitää olla samat kaikille. Kyllä moni muukin mielellään (?) jättäisi muutaman kovan kesätreenin väliin ja tulisi sitten lokakuussa viimeistelyleirille, mutta eihän sitä niin voi tehdä, ei edes Johansson. Mihin viisikkoon kaveri laitettaisiin, jos ei ole ollut yhdessäkään maajoukkueen harjoituksessa?

 3. Mielenkiintoinen kaveri tämä Johansson. On ilman muuta maailman viiden parhaan pelaajan joukossa kaikilla mittareilla katsottuna, käsistään ehkäpä jopa maailman paras. Hän saa pelata ammatikseen salibandyä mistä suurin osa suomalaisista uneksii. Silti hän ei näytä olevan valmis maajoukkueen vaatimuksiin. No persoonia tarvitaan joka lajiin.

 4. Ajanhenki. Ei nykyään mattinykäs meiningillä kisoihin mennä. Tänä päivänä mattinykästen tilalle valitaan mikakojonkoskia. Salibandykisoissa se mitali tulee joka tapauksessa taso on niin leveä tai toisaalta kapea.

 5. Kyllä Henri pitää kisoihin valita, kun mun maajoukkuepaitani selässä lukee ”Johansson”. Ja melkein viikon olen jo treenannut, että se mahtuis vielä päälle Sveitsissä.

 6. Hyvä jos painaa tulevalla kaudella puoletkin viime kauden maaleista niin silti hyvä suoritus tosin krp,n silloin turha haaveilla playoff peleistä.

 7. Oikeastaan maajoukkueelle aika sama onko johansson vai ei. Toki ratkaisuihin pystyvä kaveri mutta onhan siellä muutakin. Jos ei jaksa leireillä ni ei ole mtn käyttöö maajengissäkään.

 8. Mitä täällä taas höpistään. Jutussahan lukee että Johansson oli itse viime tingassa jäänyt pois ensimmäiseltä leiriltä. Se että hän ei ole ollut sen jälkeen mukana on valmennuksen päätös.

 9. Kertoo hyvin siitä miten analyyttisesti porukat seuraa pelejä.
  Johanssonilla oli vapaat kädet hyökätä KRP:ssa. Paljon maaleja mutta omiin ropisi melkeinpä yhtä paljon.

  Noilla näytöille ei MJ- paikka perustu.
  Pitää olla joukkuepelaaja kokonaisvaltainen pelimies.
  Ei pelkkä hyökkäys riitä ja jos motivaatio on tuollain niin ihan oikein olisi ettei kisoissa nähtäisi.

  Sinne on huippu-urheilijan aseenteenki omaavia ratkaisijoita tarjolla kuten Vänttinen, Kohonen M, Hyvärinen. Melkeinpä pitää kunnioittaa sitä miten esim Vänä on asennetta harjoitteluun pystynyt vanhemmiten muuttamaan.

 10. Johanssonin puolustusabiliteetti ei merkittävästi poikkea Vänttisestä tai Mikko Kohosesta. KRP:ssä ei kylläkään riitä palikat rakentamaan Johanssonin vahvuuksia/heikkouksia tasapainottavaa kentällistä. SPV:ssä palikat riittää erinomaisesti ja Classicissa on riittänyt paremmin kuin KRP:ssä, mutta volaliteetti on turhan iso. Sentteripaikalle ei KRP:ssä ole ennen viime kautta löytynyt liigatason sentteriä ja viime kaudella sentteripelin pilasivat joko valmennus tai loukkaantumiset. Loukkaantumista ei ole varmaa tietoa, joten vaikea sanoa kumpi. Laitaan Johanssonille on tarjottu edellisillä kausilla Hynystä, Nymania ja T.Johanssonia, jotka eivät ole myöskään omassa päässä vahvoja. Nyman vielä heikompi puolustuspään pelissä kuin H. Johansson. Paljon nostettu Koskela on pallottamassa pelissä ailahteleva ja maalivahti taso KrP:ssä korkeintaan keskinkertainen. Ykkösmaalivahtina naapuriseuroissa vuosikausia kakkosena pelannut kaveri. Ainoa puolustuspeliä vahvistanut pelaajaa KRP:n ykköskentällisestä oli viimekaudella Salonen. Ihan sama mikä jätkä tuon kenttällisen vasempaan laitaan olisi laitettu ei omissa heilumista olisi saatu loppumaan, maalinteon olisi pystynyt tyrehdyttämään monikin.

 11. ”Omiin ropisi melkeinpä yhtä paljon”.

  Jos katsoo +/- tilastoja, niin ei nyt sentään: +24! Henrin edellä vain kavareita SSV:stä, Kooveesta, Happeesta & SPV:stä; siis 4:stä kärkiseurasta, joissa toki tilastot vähän plussampia kuin 10:nneksi sijoittuneessa seurassa.

  En tainnut nähdä kuin kolme Henrin liigapeleistä (2xTPS, 1xSSV), mutta ainakin minusta hän oli varsin aktiivinen tarpeen tullen myös muilla kentän osa-alueilla kuin hyökkäyspäässä. Viimeisessä TPS-pelissä ahersi esim. puolustuspään kulmaväännöissä ihan miehekkäästi, sen lisäksi että teki ”muutaman” maalin. Vai muistanko ihan väärin. Näenkö näkyjä. Voi olla …

  Itse asiasta en oikeasti osaa mitään sanoa. Valmentaja tietää mitä tekee, luotan siihen. Minä en ainakaan tiedä tarpeeksi. Mutta kannan ylpeänä Johansson-paitaani – vaikka vähän kiristäis.

 12. Kaveri menee nyt vaan luonnonlahjoillaan. Jos treenaisi kuin urheilija, ei tiedä miten kova kaveri olis. Harva voi tehdä tätä ammatikseen, pitäis löytää itsestään urheilijan ? Nyt Johansson kroppa ja pääkoppa kuntoon, niin silloin olis maajoukkuepaikkakin tarjolla:)

 13. Lollon kuvaus Johanssonin pelaamisesta osui harvinaisen hyvin paikalleen. Just noin se meni ainakin viime kaudella.

  Jos plus/miinus -tilastoista haluaa vetää jotain analyysiä, niin se kannattaa tehdä viisikko- tai joukkuekohtaisesti eikä niin kuin Mister Ohhoh tuolla edellä.

  Aika moni on tietävinään paljonkin Johanssonin motivaatiosta ja harjoittelun tasosta. Ja olikohan kellään mitään näyttöjä? Eipä tietysti.

 14. Urheilussa yksi merkittävä asia on JOUKKUEHENKI! Tälläinen hölmöily ja leireiltä poissa olo voivat aiheuttaa kitkaa muissa pelaajissa. Uskon kuitenkin tämän tapauksen olevan vain näpäytys kyseistä pelaajaa kohtaan ja H nähdään kisoissa.

 15. Maajoukkueessa ei HJ:n pelit ole menneet kuten liigassa.
  Mutta liigassa hän on varmasti mailatekniikaltaan ylivoimaisin ja lahjakkain taituri. Kun paikka tulee, pallo on maalissa. Se on ihailtavaa.
  KrP ei viime kaudella paljon maalipaikoilla juhlinut, mutta silti HJ oli pörssin ylivoimainen voittaja!
  Ne KrP-pelit mitä viime kaudella näin, HJ oli molempiin suuntiin aktiivisempi ja urheilullisempi kuin koskaan, ja pelasi paljon.

  Toiset vaan on taiteilijoita, toiset ei. Hyväksytään se. Ja erilaiset persoonat. Lajin rikkaus.

 16. Henrihän oli itseasiassa ilmoittanut keväällä Kettuselle, että maajoukueura on nyt ohitse. Kettunen kuitenkin puhui kaverin ympäri lupaamalla vapaampaa kesää. No sitä ei sitten tullutkaan ja johansson veti tilanteesta omat johtropäätökset ja sairastui. Sen jälkeiset valitsematta jäämiset selittyy sillä, että Kettunen yrittää edelleen puhua kieltäytynyttä pelimannia takaisin joukkueeseen.

 17. Henkka yritti Kettuselle samaa kuin Nykylle; viettää vapaan kesän ilman turhaa leireillä rehkimistä ja syksyllä sitten suoraan kisajoukkueeseen. Tällä kertaa vastassa oli vähän napakampi valmentaja, joka tähän ei suostunut. Kettuselta ryhdikästä toimintaa. Henri on varmasti hyvä pelaaja, mutta tällaisen suunnitelmallisen sooloilun hyväksyminen veisi koko maajoukkueelta, ja erityisesti valmennukselta, uskottavuuden. Sähly jatkaisi maineeltaan pelleilynä. Nyt ei onneksi näin tapahtunut.

 18. Valitettavasti paikalla henkilöitä jtka eivät tiedä henri johanssonin kesätreeneistä ja harjoitteluaikatauluista kovinkaan paljoa, mutta kahdet eri treeniohjelmat ( krp ja maajoukkue) kyllä aiheutti sen että jos paita on tiukempi niin se on treenin eikä makkaran aikaan saannosta Kanastana!!!

  Ps. En pystyny vetään edes yhtä treenipäivää, hitaammallakaan teholla…