Maajoukkueen leiriryhmä julki – myös Johansson kutsuttu

Kuva: Mikko Hyvärinen

Suomen maajoukkue
Hallitsevan maailmanmestarijoukkueen ylle tummia pilviä tuovat avainpelaajien poissaolot sekä epäselvältä vaikuttava Henri Johanssonin tapaus. Kuva: Mikko Hyvärinen

Suomen maajoukkueen leiriryhmä ensi viikolla pidettävälle maajoukkueleirille Eerikkilään on nimetty. Koko kesän maajoukkueleirit väliin jättänyt ja Pääkallo.fi:ssä keskustelua kirvoittanut Henri Johansson on taas kutsuttujen joukossa. Sen sijaan Tero Tiitu ja Rickie Hyvärinen eivät pääse osallistumaan leirille.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Johansson olisi jättäytynyt kesän ensimmäiseltä leiriltä pois lyhyellä varoitusajalla siitepölyallergiaan vedoten. Sen jälkeen hänet hyllytettiin.

– Hän ei ole ollut mukana. Se on valmennuksen päätös, Kettunen kertoi Pääkallo.fi:lle aiemmin.

Nyt myös Hannes Öhman on suostuteltu takaisin mukaan maajoukkueeseen, mikä viittaa todella epäselvään vasempien laitahyökkääjien tilanteeseen entisestään. Edellisestä MM-joukkueesta 2010 pudotessaan Öhman ehti jo julistaa lopettavansa maajoukkuepelit kokonaan.

– Hannes on erittäin motivoitunut ja hänellä on suuri halu tulla näyttämään kuntonsa maajoukkueleirille, vaikka onkin kärsinyt flunssasta viime päivät. Hän on tehnyt valtavasti töitä Storvretassa ja osoittanut olevansa edelleen maailman huippupelaajia, Kettunen kertoo Salibandyliigan tiedotteessa.

Huolestuttavaa maajoukkueen kannalta on, että runkopelaajista leirille eivät osallistu Ruotsin Superliigan Warbergiin siirtynyt Tero Tiitu sekä Caperiotäbyn Rickie Hyvärinen.

– Tero menee näinä päivinä polvileikkaukseen, mutta tietojeni mukaan kyse ei ole mitenkään vakavasta vammasta. Leirille hän ei kuitenkaan pysty osallistumaan. Rickiellä puolestaan siviilityön kiireet eivät mahdollista mukanaoloa, Kettunen sanoo.

Hyvärinen on ollut työkiireiden takia poissa kaikilta kesäleireiltä.

Eerikkilän maajoukkueleirille 5.-9.9. 2012 kutsutut pelaajat:

Maalivahdit
Jarno Ihme, SPV
Tomi Ikonen, Espoon Oilers
Eero Kosonen, Happee
Henri Toivoniemi, SSV

Kenttäpelaajat
Tommi Aro, Tapanilan Erä
Harri Forsten, SSV
Oscar Hänninen, Linköping IBK (Ruotsi)
Henri Johansson, Nokian KrP
Esa Jussila, SV Wiler-Ersigen (Sveitsi)
Mikael Järvi, SSV
Lauri Kapanen, GC Zürich (Sveitsi)
Riku Kekkonen, SSV
Juha Kivilehto, Loviisan Tor
Tuukka Kiviranta, SPV
Mika Kohonen, Storvreta IBK (Ruotsi)
Mikko Kohonen, SPV
Kari Koskelainen, Chur Unihockey (Sveitsi)
Sami Koski, SPV
Jani Kukkola, FC Helsingborg (Ruotsi)
Janne Lamminen, SC Classic
Mikael Lax, HC Rychenberg Winterthur (Sveitsi)
Mika Moilanen, Tapanilan Erä
Mika Savolainen, SC Classic
Otto Tikka, Happee
Timo Toivonen, SSV
Lassi Vänttinen, SC Classic
Tatu Väänänen, SPV
Oliver Wardi, Espoon Oilers
Hannes Öhman, Storvreta IBK (Ruotsi)

21 comments

 1. Ehkä Riku Kekkonen ainut edes vähän yllättävä nimi? Toki pelimies on kyseessä eikä sinänsä väärässä seurassa.

 2. vanhoilla meriiteillä mennään kuten suomessa monessa muussakin lajissa.ja tuloksethan on nähty.

 3. Tulokset? 2 peräkkäistä mm-kultaa säbässä ja mm-kulta lätkässä..?

 4. Mitä Kekkonen on tehny viime aikoina paremmin kun ennen kun ei aikasemmin oo mahtunu. Paitsi siirtyny SSV:hen..

 5. Tää UKK:n kysymys on itseasiassa aika hyvä. Ei mitään Kekkosta vastaan mutta pari kautta taisi Tepsissä pelata eikä kutsua tullut mutta nyt tuli. Jotain on tehnyt oikein, jos ei muuta niin siirtomarkkinoilla. Se viesti tässä ainakin annetaan.

 6. Totta kai liigan pudotuspeleissä ja mitalipeleissä vuodesta toiseen pelaavan seuran miehistöllä on paremmat lähtökohdat päästä maajoukkueleireille kuin pelaajan, jonka seura kyntää liigan häntäpäässä tai jopa putoamiskarsinnoissa. Ihan selvä fakta.

 7. Joo mutta kesällä ei kai kynnetty? Kyllähän sinun argumenttisi tietenkin pitää paikkansa ja näin pitää ollakin. Mutta, mitä tapahtui kesän aikana muuta kuin siirto?

 8. …siitä että siirtymällä oikeaan seuraan saa kutsun maajoukkueeseen. Kekkoselta tuskin on kesällä fysiikka treeneissä seurassa tai omatoimisella jaksolla jäätäviä näyttöjä annettuna. Näistä ”salaisista lupauksistahan” aikoinaan huhuiltiin Oilers kytkentöinä Artevan ollessa maajoukkueen joukkueenjohtajana.

  Eli tästä voi päätellä että näissä huhuissa on sittenkin perää.

 9. Mitä?
  Eikö jo pari kautta loistavasti pelanneelle Vapaniemelle tästäkään ryhmästä löydy tilaa?
  Aina samat papparaiset puolustukseeen, kehittymään vai? Se juna meni jo.
  Kivilehtokin, sallikaa nyt nauraa. Jaa niin, mutta sehän on liiton leivissä…
  Ja Timo Toivonen! No more. Eihän homma näin kehity.

 10. Eiköhän tossa nyt oo Koskelainen-Kekkonen tutkaparilla näytön paikka. Siihen laitaan luutimaan palloja sisään joku rightin maalitykki esim. spekuloitu Johansson tai ehkä paremmin noiden pelityyliin sopiva Kapanen? Eli K-K-K-ketju!

 11. Kekkonen pyöritti 21-vuotiaana HIFK:ssa yhtä Suomen parasta ketjua Olkkonen-Kekkonen-Koskelainen. Sen jälkeen TPS:ssä hyvä kausi, minkä jälkeen Sveitsissä sarjan pistepörssin nelonen. Sitten kaks uran huonointa kautta TPS:ssä ja yhtäkkiä maajoukkueeseen. Miksi isossa seurassa pelaaminen tekee pelaajasta niin paljon enemmän maajoukkuepaikan arvosen?

 12. Eiköhän kyse ole ahosen ssv-kiintiön täyttämisestä nyt kun tiitu lähti.

 13. Toivonen mies paikallaan. Savolaisesta en nyt niinkään sanois. Aika jäätävä on ainakin puolustussuuntaan tuo ukko. Vapaniemestä samaa mieltä, kuin joku aiempi kommentoija. Ansaitsisi näyttöpaikan.

 14. Vapaniemi ei ole käsittääkseni koskaan syöttänyt omille puolen kentän yläpuolella. Siinä syy miksi ei ole joukkueessa. Ei se riitä maajoukkueeseen, että on ilmiömäisen nopea.

 15. Jape. Käsittääkseni on hyvä termi. Et käsitä. Sen käsittää.

  Sillä.
  Ajat muuttuu ja kehittyy: peli, pelaajat, pelitavat.

  Eihän homma mihinkään kehity, jos samat toivoset ja kivilehdot pyörittää peliä omassa päässä minuuttitolkulla, hohhoijaa.
  Savolaisen suhteen samat sanat. Mutta Savo pelaa sentään yksistään oman maalin takana. 🙂

 16. Kekkosesta sen verran, että on tainnut kesän aikana tapahtua muutakin kuin seuran vaihto. Oli nimittäin powerade-turnauksessa (tai ainakin finaalissa) varmasti SSV:n paras pelaaja. Pari viime kautta toki ollut aika vaisua tekeminen, mutta nyt näytti siltä että motivaatio oli löytynyt. Toivottavasti sama jatkuu maajengissä.

 17. Onhan siinä tosiaan tuo Powerade ollut näytönpaikkana, saipahan kansainvälisiäkin pelejä alle. Hienoa jos löytänyt SSV:stä virtaa, nimittäin taitavimpia ja pelityyliin sopivimpia pelaajia mitä löytyy.

 18. Tuskinpa poweraden näytöillä tuolla kukaan. Valinnat tehty ja pelaajille ilmoitettu varmasti jo viikkoja sitten…

 19. jokatapauksessa kekkonen oli hyvä poweradessa, joten ansaitsi paikkansa. Vapaniemen todellakin kuuluisi olla myös tuolla..

 20. Vapaniemi on pirun nopea, mutta mitä muuta? laji kehittyy jees, mutta edelleenkän ilman peliälyä ei pärjää. Vapaniemi on salibandyn theo walcot.