Oilers syvensi Kooveen tuskaa – ”Tempo oli koko ajan alhainen”

Espoon Oilers kellisti Kooveen Tampereella viime kauden puolivälieräparin toisinnossa lukemin 5-4. Lopputulos lisäsi Kooveen kotituskaa entisestään. Oilers-tappion myötä joukkueella ei ole vielä yhtään kotivoittoa.

Viime kauden pudotuspeleihin verraten ottelu oli varsin ponnetonta yrittämistä molempien joukkueiden osalta. Vierasjoukkue Oilers käytti omat tilaisuutensa hyvin. Koovee puolestaan oli huolimaton ja tehoton.

Oilersin voiton takuumiehinä häärivät hyökkääjät Perttu Pajukoski (1+1), Casper Pfitzner (1+1) sekä maaliaan hyvin vartioinut Tomi Ikonen. Kotijoukkueen ykköshankinta Tatu Eronen sai rikottua kauden henkilökohtaisen kuparisensa, vaikkakin miehen omien sanojen mukaan kaikkein tärkeintä oli koko 60-minuuttisen pelaaminen.

Kooveen Arto Riihimäki kommentoi ottelua ja joukkueensa tilaa seuraavasti:

– Ottelun tempo oli koko ajan alhainen. Peli ei oikein missään vaiheessa käynnistynyt. Meidän otteissa tuskakin näkyy jo ja virheitä pelätään pelaamisen kustannuksella, Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki kommentoi.

Oilers-leirissä voitto otettiin vastaan maltilla, mutta pisteille osattiin antaa arvoa.

– Ottelun teemana oli oman pään pitävyys, ja siinä onnistuttiin. Laskin, että ainoastaan yksi tuli normaalisti 5 vs. 5 -pelissä, kun tasavoimilla meni valmennuksen piikkiin. Tänään ei ollut totuttua vauhtia, mutta kahteen pisteeseen ollaan luonnollisesti tyytyväisiä, Oilers-luotsi Mika Heinonen kommentoi.

Kooveen kausi on alkanut loukkaantumisista huolimatta selkeästi alakanttiin. Henkinen kipsi näkyy varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä. Oilers onnistui tänään voittamaan hiukan huonollakin pelillä, mutta ansaitsi täyden pottinsa.

Oilersin kausi jatkuu sunnuntaina vieraspelillä OLS:a vastaan. Kooveella on viikko aikaa laittaa rivinsä kuntoon ennen TPS-ottelua.

Koovee-Oilers-ottelun tilastot.

Teksti: Joel Siltanen

One comment