Porin Sanomat: Läntisen visiitti Ruotsiin jäi torsoksi – palasi Suomeen

Miikka Läntisen sopimuskuviot ovat auki.

Miikka Läntinen
Miikka Läntisen sopimuskuviot ovat auki.

Miikka Läntisen visiitti Ruotsissa jäi lyhyeen. Porin Sanomien verkkosivujen mukaan Läntinen on palannut takaisin Suomeen ja Poriin.

Läntinen paukutti FBT Porin liigajoukkueessa viime kaudella mukavat 22+10=32-tehot. Huhtikuussa uutisoitiin Läntisen siirrosta Divari-joukkue SalBaan. Elokuussa kuitenkin hyökkääjä teki sopimuksen Ruotsin Superliiga-joukkue Dalenin kanssa.

Pelejä Dalenissa ei ehtinyt kertyä kovin montaa. Läntinen ehti pelata Superliigassa kolme ottelua tehoin 1+1. Läntinen oli mukana myös Dalenin Champions Cup -ryhmässä, mutta jäi turnauksessa vähälle peliajalle.

Porin Sanomien mukaan Läntisellä ei ole toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta minkään suomalaisen seuran kanssa.

– Henkilökohtaisilla asioilla oli vaikutusta päätökseeni. Vaikka kaikki oli täällä hoidettu hienosti, peliaika on kuitenkin pelaajalle kaikkein tärkeintä, Läntinen kertoo.

– Taisin olla vähän vääräntyylinen pelaaja sinne sarjaan ellei sitten olisi ollut se ykkösketjun peluri, Läntinen jatkaa Porin Sanomille.

Läntinen on sopinut neuvottelevansa ensisijaisesti Rauman SalBan kanssa tämän kauden sopimuksestaan. Pelioikeuden Läntinen saa vasta 15. marraskuuta Champions Cupin takia.

Porin Sanomien alkuperäinen uutinen aiheesta.

42 comments

  1. Todellinen maitojuna paluu. Viikko sitten samainen peluri kehui siirtoaan elämänsä parhaaksi asiaksi.

  2. Miten muuten uutinen löytyi? Omalla vinkillä uutisiin – komiaa!

  3. Luovuttaja! Peliaika pitää ansaita, ei se tule sormia napsauttamalla!!

  4. Tuo on pelimiehen ratkasu! pari pelii vilassa ja pillit pussiin. Nyt vaan odottelemaan maajoukkue kutsua 😀

  5. Melkonen suhari tää kyllä on. Onhan tuolla pelattu jo kolme peliä + CC ja nyt lähtee kun jäänyt pieneen rooliin!? Eikös herra siirtyny Ruotsiin vasta elokuussa, eli hyvä kun on tutustunut hyvin edes pelaajiin, saati pelisysteemiin. Peli on kutenkin aika erilaista kai kun Suomessa.

    Kuten Seppo aikasemmin mainitsi, niin pelipaikka tulee ansaita ja niin pelimies sen käsittääkin ja tekee töitä sen eteen. Toiset näköjään mielummin pakkaa heti kamat ja lähtee kotimatkalle kun pari pelii istuu. Minkälaisetkohat kuvitelmat tällä on omista kyvyistä. Suomessakin olisi suurimassa osassa liigajoukkueista pelkkä rivimies. Tulevaan sopimukseen kannattanee kirjoittaa pykälä, et saa pelata niin paljon kun haluaa ja puolustaa ei tarvii, jos ei huvita.

  6. Melko selkeästi taas huokuu kommenteissa porilaisten asenne. Ihmeellisen negatiivista porukkaa. Johtuukohan jonkun paikallisen tehtaa päästöistä. Porilaisen suurin suru olisi se, jos joku menestyisi.

  7. Syyt takaisin Suomeen tulossa saattavat olla ihan muualla kuin peliajan vähyydessä. Miikka tietää varmasti itse paremmin kuin me täällä kommentoimassa. Mutta tasan varmaan on todella vaikea murtautua kokoonpanoon noin kovassa jengissä. Ja porilaisena toivon Miikalle menestystä pelaajana, vaikka pelaisi Raumalla.

  8. Pitää kuitenkin muistaa että Läntinen sai mahdollisuuden pelata Ruotsin liigaa mistä suurin osa suomalaisista salibandyn pelaajista voi vain uneksia. Ainoastaan hyville pelaajille tämä mahdollisuus suodaan. Olisi ollut hieno nähdä mihin kyvyt riittävät maailman tasokkaimmassa sarjassa koko kauden mutta eiköhän Läntinen jatkossa joko karhuissa tai salbassa pelaa divaria.

  9. Sivustakatsojan silmäänhän toi voi kyllä vähän koomiselta näyttää, kun ehkä reilu viikko sitten uutisoitiin elämänsä reissusta.. 🙂 Mutta tosiaan syitä voi olla lukemattomia, turha täällä silti on Jinnusten (jotka muuten muistaakseni avautuvat Pääkallon pelaajakritiikeistä) alkaa päätään aukomaan…

  10. Kuinka paljon jinnunen mahtaa urheiluseurojen toiminnasta ymmärtää, kun huhuilee valmentajalta kommenttia. On asioita, jotka pysyvät (ja joiden kuuluu pysyä) vain asianosaisten tietona. Ei valmentaja keskustelupalstalla ala uteliaille jinnusille asioita kertomaan.
    Syitä voi tosiaan olla muitakin kuin peliajan vähyys. Henkiökohtaisia asioitaan ei pelaaja ole velvollinen mediassa selvittämään.
    Ruotsissa on oltu… ja sieltä on tultu. Mitä ne syyt meille ulkopuoliselle kuuluvat?

  11. Hyvähän se olisi tietää, loppuisi spekulaatiot. Kertoo, jos kertoo. Ihailtavaa porilaisten puolustaminen….

  12. Miksin sinun jinnunen pitää jonkun henkilökohtaisia päätöksiä spekuloida???

  13. Juttelin kaverin kanssa tänään ja enpä usko että henkilökohtaiset syyt tulevat koskaan julkisiin korviin. Toivottavasti ei tule eivätkä ne kuulu kenellekään joten spekulaatiot voi lopettaa samantien. Jos valmentaja alkaa kertomaan asioita niin eiköhän hän menetä kasvonsa silloin. Edelleen Miikka oli sitä mieltä että lähtö oli loistava ratkaisu, ja sanoi kaiken olleen mahtavaa, niinkuin tuolta on saanut lukea. Jokainen tietää että elämä voi kuitenkin muuttua hetkessä ja silloin asiat täytyy punnita uudestaan. Tsemppiä Miikka jatkoon! Ja kyllä Porissa toiset ainakin ovat ylpeitä!

  14. Täyttä puppua. Miten tuollaisesta visiitistä voisi kukaan olla ylpeä? Häntä koipien välissä kotiin.

  15. Kyllä. Räpsitään pari viikkoa kuvia ittestään ruotsissa ja sitten tullaan löysät pöksyissä kotio…

  16. Ei voi olla jinnunen totta! Eipä tarvitse olla kovin iso einstein jotta tajuaa kuka nimimerkin takana on. Näiden kommenttien perusteella se paljastui viimein. Olisiko jo oikeasti aika lopettaa.

  17. Mistäs Pori2 tiedät että räpsitään kuvia? Kaverina en ainakaan ole niitä nähnyt kuin koko reissusta ehkä 4-5! Kyllä se näköjään pitää paikkansa että kari jinnusella, pori2:sella ja jollakin muulla on vähän enemmän yhteistä. Todella säälittävää!!

  18. Katsoppa tuota sivun yläosaa…kiirus oli myös porin sanomiin ” uumajan pommittajan ” ( naurua ) ilmoittaa paluustaan…SE on SÄÄLITTÄVÄÄ.

  19. No aidosti juuri ketään ei pitäisi yllättää, että keskinkertaisella fysiikalla varustettu yksipuolinen pelaaja ei lyö itseään läpi noin kovassa sarjassa. Suomessa tuskin saisi isoa roolia Poria suuremmissa liigaseuroissa.

  20. Ihan käsittämätöntä. Asian taustoista ei tiedetä mitään ja tuomitaan kaveri heti. Salibandy on kuitenkin amatöörilaji, ja koskaan ei tiedä mitä tapahtuu tässä oikeassa elämässä. Ihan turha on joidenkin itämaan tietäjien täällä alkaa julistamaan. Sama koskee niitä jotka täällä arvostelevat kaverin pelillisiä näyttöjä. Kenet pystyy toteamaan hyväksi tai huonoksi kolmen ottelun jälkeen? Läntisellä on kuitenkin vahvat näytöt Suomessa alla, ja vieläpä heikossa joukkueessa. Terävällä päättelylogiikallanne siis myös keskimääräisesti heikomman pelaajan voisi nostaa 3 onnistuneen pelin jälkeen maailmanluokan pelaajaksi?

  21. Maitojunalla.Luovuttaja! Peliaika pitää ansaita. Tosin en ymmärrä miten kukaan voi Parviaisen kanssa pärjätä?

  22. Vellipökät ei kyl Iiron kanssa pärjää, se on totta. nyt vaan maitoa naamaan ja nokka kohti uusia pettymyksiä. Tosi nolo mieninki!

  23. Hankkikkaan nyt ihmiset oikeesti OMA elämä 😀
    Suomalainen into loanheittoon tulee taas niin säälittävänä esiin eräissä kommenteissä.

  24. On ihmisillä otsaa.. Miikka kovasti haluttiin ensiksi daleniin ja kun loppujen lopukse se tapahtui, joutui miikka vähille peliminuuteille? Kuka sellasta nyt jaksaisi lainkaan?!? Väitän että reeneissä miikka on antanut vähintään 110%. Mitä jatkosta tulee, niin varmasti nähdään ennemmin Raumalla, kuin porissa, koska porin salibandykulttuuri on lähtenyt aikamoiseen alamäkeen. Kun taas raumalla touhu on mennyt paljon ammattimaisemmaksi!

  25. Kun taas Raumalla touhu on mennyt paljon ammattimaisemmaks ????? Samanlainen vitsi kuin Dalen. Epäilen kyllä.Pitsinnyplääjät ei pärjää Läntisen kanssa tai ilman!

  26. paljonkos kysymysmerkki tyyppi tietää rauman menneestä ja nykytilasta? veikkaan että et paljon mitään. Ota asiosta selvää ennenkuin huutelet…

  27. Hankkis raumal ny ees kunno pelipaikan ja tulis sit puhuu raumalaisest salibandyst…

  28. Sille salba nyt ei voi yhtään, tietääköhän jormakaan asioistakaan mitään… Salba on tehnyt kaikkensa pelipaikkansa parantamiseksi.

  29. Ei liittynyt Suomeen palaaminen pelillisiin asioihin tai peliaikaan millään tavalla. Silti täällä jaksetaan haukkua. Muistakaa nyt että sähly on vain pieni osa elämää.

  30. Huuhaalle. Tässä suora kopio porin sanomien tekstistä.
    ”Henkilökohtaisilla asioilla oli vaikutusta päätökseeni. Vaikka kaikki oli täällä hoidettu hienosti, peliaika on kuitenkin pelaajalle kaikkein tärkeintä, pieneen rooliin tasokkaassa ruotsalaisjoukkueessa joutunut Läntinen kertoo”
    Eli taisi sillä peliajalla olla jotain vaikutusta lähtöön. Ja tosiaan vastahan hän kehui tehneensä yhden elämäsä parhaista jutuista lähtiessään Ruotsiin. Kohta varmaan kehuu tehneensä tehneensä toisen hyvän jutun, lähtiessään himaan. Jollain tavalla asian olisi voinut ymmärtää, jos hän olisi pelannut esim. jouluun asti ja huomannut, että ei saa peliaikaa ja sit hakenut siirtoa muualle. Nyt oli pari hassuu kuukautta ja muutaman pelin ja alkaa vinnkumaan peliajasta.

  31. Naurattaa nää keskustelut ja Läntisen lausunnot kun Parviainen itse juuri kertoi että Läntinen laitettiin seurasta pihalle vaikka olisi itse halunnut joukkueessa jatkaa. Ei ollut kuulemma mitään käyttöä! Miikka ei siis itse lähtenyt kuten on antanut ymmärtää ;D

  32. Parviaisen (ynnä muiden valkkujen) juttuihinhan kannattaa aina sokeasti uskoa ensimmäisenä.. Kyllä ihmiset on tyhmiä mennessään halpaan näitä lehtijuttuja ja kaiken maailman ”lausuntoja” lukiessaan. Onko kenelläkään käynyt mielessä, että henkilökohtaiset asiat eivät kuulu julkisuuteen jos niin ei halua? Joka ei asiasta mitään tiedä tai ole asianosaisten kanssa itse keskustellut tai kysynyt suoraan, pitäkööt mölyt mahassaan tai nolatkoon itsensä nettipalstoilla. 😉