Nykky sanoi Suomelle ei – Rantala lähellä päävalmentajapestiä

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Arkistokuva: EFT Skoda Cup - www.skodacup.cz

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: EFT Skoda Cup - www.skodacup.cz
Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala toimii myös poikien nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: EFT Skoda Cup – www.skodacup.cz

Pääkallo.fi uutisoi myöhään tiistai-iltana Salibandyliiton ykkös- ja kakkosvaihtoehdosta Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi. Nyt maajoukkuevalmentajan valintaprosessista on tihkunut uutta tietoa.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Suomen kahteen MM-kultaan luotsannut Petteri Nykky oli Salibandyliiton ykkösehdokas maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Nykyn piti antaa vastauksensa Salibandyliiton ehdotukseen viime viikonloppuna.

Ja vastauksen Nykky myös antoi, vaikka Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala ja Nykky väistelivät tiistaina Pääkallo.fi:n uteluita prosessin etenemisestä. Pääkallo.fi:n luotettavan tiedon mukaan Nykky on sanonut Suomelle ei kiitos.

Nykyn kieltäytymisen myötä ykkösehdokkaaksi ja todennäköiseksi maajoukkueen päävalmentajaksi on nousemassa Classic-käskyttäjä Jarkko Rantala.

Nykyn mielenkiinto on tällä hetkellä Sveitsissä. ”Alkemistin” Sveitsin kanssa solmiman 2+2-vuotisen sopimuksen ensimmäisen osa päättyy helmikuun lopussa. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan option käyttämisestä ja sopimuksen jatkosta neuvotellaan jo tällä viikolla Sveitsissä.

6 comments

  1. Pidin aikaisemmin Nykkyä fiksuna kaverina. Nyt tiedän, että olin oikeassa. Mitä järkeä on kahden maailmanmestaruuden jälkeen lähteä kilpeään likaamaa materiaalilla, jolla ei ole mahdollisuuksia voittaa. Sveitsin valmentaminen on eri tilanne, koska siellä ymmärretään, että ei voi voittaa. Suomessa sitä ei vielä tajuta.

  2. Ai että, tässä kohtaa voisi kysyä kuka Rantala ja millä meriiteillä. Ihan kuten edellisenkin päävalmentaja harjoittelijan kohdalla. Jos sunnu menestys riittää niin eikun puheluita happeen suuntaan…

  3. Uskon, että junnumenestystä tärkeämpää tässä tapauksessa on se, että Rantalan on työskennellyt (ei menestyksestä tietenkään haittaa ole) erittäin lahjakkaiden suomalaisjunioreiden kanssa, jotka tulevat nyt miesten ikään. Toisin sanoen, Rantalan valinta olisi vahva statement liitolta, että näiden nuorten pelaajien varaan lähdetään rakentamaan.

  4. Kohtuu heikot vaihtoehdot. Rantalan meriirit aika vähissä. Jos junnutoiminta ratkaisee, niin ehkä kannattais katsella Nykäskylän suuntaan. Siellähän ne mestaruudet ovat.