Video: Salibandyssä törkeä päähän kohdistunut taklaus – neljän pelin panna

Jos Suomessa on viime aikoina kohistu kovasta taklauksesta, niin saman aiheen äärellä ollaan länsinaapurissakin. Törkeä taklaus toi Ruotsin Superliiga-joukkue Falunin pelaajalle pelikieltoa.

Falun-puolustaja Johannes Larsson taklasi tammikuun lopussa Helsingborgia vastaan pelatussa ottelussa Joachim Rosengrenia.

Taklauksen seurauksena Rosengren on ollut sivussa joukkueensa peleistä. Larsson puolestaan sai neljän ottelun pelikiellon.

Innebandymagazinetin sivuilla asiaa ruoditaan useamman jutun voimin.

Larssonin taklauksen voi katsoa alla olevalta videolta kohdasta 1.50 alkaen.

7 comments

  1. No huhhuh, hyvä että tuli pelikieltoa!

    Mutta, mikä biisi soi n. 0:46 kohdalla? Tais olla Ruotsin maalilaulu, muistaa vielä finaalin jälkeen. 😉

  2. Mitämitä? Ihme pelleilyä, jollei suraa peliä ni näin käy. Neitijääkiekko on kyllä hassu laji, lätkässä tuota kehuttais. Molemmat pelas palloa, eikö? PÄÄ YLHÄÄLLÄ!!

  3. Pointti siis että aivan täysillä ja päättömänä ei kannata mennä pallontavoitteluun, vaikka osuma olisikin vahinko. Vähän sama kuin pelaajalla on myös vastuu oman mailansa käytöstä (huitominen).

  4. Juutakselle: Voi itku tuota sun kommenttias.

    Jostain syystä kiekossa saa usein vetää miestä levyksi useita sekunteja sen jälkeen kun tämä on jo luopunut pelivälineestä. Pelaajat tietää sen ja päällä on syystäkin varusteet. Videon tilanteessahan Helsingborgin pelaaja luopuu pallosta, minkä jälkeen Falunin mies jatkaa kiukkuspurttiaan, mahdollisesti turhautuneena pallonmenetyksestä tms. ja kelaa sinänsä komeasti vastustajan yli taklaten tätä helvetin kovaa päähän. Tapahtuman puolustelu ja salibandyn kutsuminen neitijääkiekoksi kertoo lyhyesti oleellisen kommentoijasta. Taidat olla niitä, jotka edelleen ”tietävät” salibandypelaajien olevan vain epäonnistuneita jääkiekkoilijoita. Taidat myös itse kuulua tahtomattasi samaan porukkaan, ehkä olet päässyt aina nelosdivariin asti tai jopa korkeammallekin. Ehkä myös siellä jakelet taklauksia ja kerrot niiden vastaanottajien olevan neitejä.

    Jääkiekossakaan ei päähän taklaaminen ole sallittua.

  5. Teuraaksi vaan tai vähintään kaikki, ketä pystytään jotenkuten sääntöjen puitteissa ajelemaan. Loppuu se neitipelleily ja saadaan tällekin lajille äijämäistä imagoa ja julkisuutta. Sitten vielä kehut päälle kun vastustaja antaa mahkun ajat kaverin vihannekseksi. Oma vika kun ei ollut pää ylhäällä…