Liigan ennätysmies ripustaa tossut naulaan – ”Eiköhän ura ollut nyt tässä”

Vesa-Matti Virtasen (kesk.) komea liigaura päättyi suurella todennäköisyydellä sunnuntaina. Kuva: Topi Naskali

Vesa-Matti Virtasen (kesk.) komea liigaura päättyi suurella todennäköisyydellä sunnuntaina. Kuva: Topi Naskali
Vesa-Matti Virtasen (kesk.) komea liigaura päättyi suurella todennäköisyydellä sunnuntaina. Kuva: Topi Naskali

Sunnuntaina Happeen ja Classicin pronssiottelun yhteydessä saattoi yksi osa Salibandyliiga-historiaa saada viimeisen silauksensa, kun Classicin 35-vuotias Vesa-Matti Virtanen paljasti pelin jälkeen suurella todennäköisyydellä lopettavansa huikean pelaajauransa tähän kauteen. Virtanen on eniten liigaotteluita ikinä pelannut pelaaja.

Uran todennäköisesti viimeistä kautta varjostivat polvivaivat.

– Polvikierukka repesi Lappeenrannassa, eikä pelaaminen sen jälkeen ole tuntunut kovin hyvältä. Paikat eivät oikein enää kestä täysipainoista treenaamista. Ikinä ei pidä sanoa ei koskaan, mutta eiköhän meikäläisen ura ollut nyt tässä. Onhan tässä nyt tullut jokunen vuosi jo pelattuakin, Virtanen tuumi sunnuntain pelin jälkeen jääpussi polvessaan.

Liigauransa kaudella 1996-97 Ilveksessä aloittanut Virtanen on pelannut Ilveksen, Kooveen, Gunnersin ja Classicin paidassa kaikkiaan 436 runkosarjakamppailua, joissa hän on iskenyt pisteitä kaikkiaan 507 (236+271). Nämä lukemat oikeuttavat Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä kymmenenteen sijaan. Pudotuspeleissä Virtanen on esiintynyt 99 kertaa, ja saldo on 107 (61+46) tehopistettä. Mitalikaapista löytyvät kaksi hopeaa sekä kaksi pronssia Classicin paidassa.

Vuosi sitten helmikuussa, kun Virtasesta tuli kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut pelaaja, Timo Mäkynen omisti Tirsamaassa kokonaisen oodin Vesa-Matti Virtaselle.

4 comments

  1. Olisiko aikanaan Kooveessa alkanut Virtasen sählyura? Siis ei liigaura vaan junnu-ura. Tämä ei siis mikään korjaus juttuun vaan muistelu vaan. Itse tuli aikanaan Virtasta vastaan pelattua ja miestä myös ajoittain koijattua.

  2. Iso hatunnosto pelimiehelle! Harmi, jos jättää kentät. Juonikuvioita on ollut nautinto seurata.

    Ja äijä on jäänyt muutenkin mieleen. Oisko ollut ennen kautta pelattava gatorade-harjoitusturnaus viitisen vuotta sitten, kun Classic oli jäänyt pistesijoille ja viimeistä sijaa ratkottiin aikaisena sunnuntaiaamuna Barona areenan sijaan Mankkaan monitoimihallilla parkettilattialla. Katsojia oli noin viisi. Ruotsalaisilla oli aikaisesta ajankohdasta ja pelin merkityksettömyydestä huolimatta kumminkin ylimääräistä virtaa niin paljon, että homma ei pysynyt pelaajilla yhtään hanskassa, vaan ruotsalaiset olivat iholla kuin kovimmissakin playoff-väännöissä.

    Muuten tylsän pelin pelasti katsomoon asti kuulunut ikityynen Virtasen komealla tampereen murteella lausuttu rauhallinen toppuuttelu ruotsalaisille: ”hei jätkät, me pelataan sijoista viis ja kuus”.

  3. Vekke liittyi Ilveksen A-junnuihin ja suoraan Ilveksen liiga joukkueseen St.Saitseista siihen aikaan kovalla sopparille.
    Ei ollut naapuriseura vielä silloin mukana tässä lajissa.