Peräti kuusi Suomen mestaria mukaan maajoukkueeseen

Tästä SPV:n ykkösnyrkistä maajoukkueeseen valittiin kaikki muut paitsi polvivaivojensa kanssa taistellut Mikko Kohonen. Kuva: Juha Käenmäki

Tästä SPV:n ykkösnyrkistä maajoukkueeseen valittiin kaikki muut paitsi polvivaivojensa kanssa taistellut Mikko Kohonen. Kuva: Juha Käenmäki
Tästä SPV:n ykkösnyrkistä maajoukkueeseen valittiin kaikki muut paitsi polvivaivojensa kanssa taistellut Mikko Kohonen. Kuva: Juha Käenmäki

Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen on tehnyt valinnat kahden viikon päästä Tampereella pelattavaan EuroFloorball Tour -tapahtumaan, jossa Suomi kohtaa Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin. Ryhmässä on peräti kuusi Suomen mestari Seinäjoen Peliveljien pelaajaa.

Kuudesta SPV-pelurista mukaan on valittu muun muassa Janne Hulmi, joka arpoi jatkosuunnitemiaan keskiviikon ratkaisevan finaalin jälkeen Pääkallo.fi:n haastattelussa.

– Suunnitelmat ovat auki. Tässä on pari vuotta nyt kuljettu Säkylästä ja kyllähän se perheeltä vaatii paljon, Hulmi sanoi keskiviikkona.

Saattaa olla, että maajoukkuekutsu vaikuttaa miehen jatkosuunnitelmiin oleellisesti, sillä sitoutumisen perään aiemmin puhunut Kettunen tuskin valitsisi Hulmia maajoukkueeseen, jos hän esimerkiksi olisi uraansa lopettelemassa. Tai sitten puhumisen tämän MM-projektin osalta maajoukkueeseen sitoutumisesta voi lopettaa alkuunsa.

Hulmin lisäksi SPV:stä valittiin maajoukkueeseen Jarno Ihme, Tatu Väänänen, Sami Koski sekä vahvan loppukauden pelanneet Henri Myllymäki ja Petri Hakonen.

Myllymäelle sekä Happeen Juuso Heikkiselle tulevat maaottelut ovat uran ensimmäiset.

Miesten maajoukkue, EuroFloorball Tour 26.-28.4. 2013

Maalivahdit:
Jarno Ihme 28 SPV, Seinäjoki 25 0+0=0
Tomi Ikonen 29 Espoon Oilers 11 0+0=0

Puolustajat:
Petri Hakonen 22 SPV, Seinäjoki 2 0+1=1
Jonne Junkkarinen 22 Happee, Jyväskylä 1 0+0=0
Asser Jääskeläinen 23 SC Classic, Tampere 2 0+1=1
Janne Lamminen 27 SC Classic, Tampere 11 3+3=6
Otto Tikka 22 Happee, Jyväskylä 10 1+0=1
Risto Töllikkö 21 NST-Lappeenranta 1 0+0=0
Tatu Väänänen 29 SPV, Seinäjoki 88 16+39=55
Patrick Wardi 28 Espoon Oilers 21 3+5=8
Juha Kivilehto 31 Loviisan Tor 82 14+26=40

Hyökkääjät:
Juuso Heikkinen 23 Happee, Jyväskylä 0 0+0=0
Janne Hulmi 28 SPV, Seinäjoki 3 1+1=2
Oscar Hänninen 28 Linköping IBK (SWE) 52 15+12=27
Lauri Kapanen 27 Alligator Malans (SUI) 67 38+28=66
Sami Koski 27 SPV, Seinäjoki 17 12+5=17
Jani Kukkola 27 FC Helsingborg (SWE) 63 27+33=60
Mika Moilanen 26 Tapanilan Erä, Helsinki 37 30+10=40
Henri Myllymäki 26 SPV, Seinäjoki 0 0+0=0
Perttu Pajukoski 23 Espoon Oilers 1 0+0=0
Casper Pfitzner 21 Espoon Oilers 3 1+0=1
Tero Tiitu 30 Warberg IC (SWE) 123 100+60=160

EuroFloorball Tour Tampere Areena 26.-28.4.2013

Perjantai 26.4.
17:00 Ruotsi – Sveitsi
20:00 Suomi – Tshekki

Lauantai 27.4.
16:00 Sveitsi – Suomi
19:00 Tshekki – Ruotsi

Sunnuntai 28.4.
13:00 Sveitsi – Tshekki
16:00 Suomi – Ruotsi

27 comments

  1. Mietityttää nuoremman Niirasen jättäminen pois joukkueesta?? Kuitenkin puolustajien pistepörssin voittaja. Mielestäni pari puolustajaa on sellaisia, että kenen tilalla Jonin pikkuveli olisi hyvin voinut olla!

  2. Veikkaan et varmaan tullut kieltäytymisiäkin, kokeilua.
    Eikös tää rojekti lähde sit kesällä tosissan käyntiin leirityksien myötä, kohti seuraavia kisoja? Sinne valittas tietääkseni 40 pelaaja mistä ruvetaan rakentaa kisa jengiä. Niiranen varmasti tossa sakissa.

  3. Hienot valinnat,paljon persoonia jotka osaavat nauttia lajista.Pois mailan puristus….Lamminen,huikee äijjä ajaa ja jaksaa,Jääskeläinen….nauttii ja osaa tuulettaa 😉
    Heikkinen tekee maaleja,ihme poimii ja saa syöttäreitä 😉

  4. Ikonen, Järviö, Ihme… eiköhän siinä oo top 3 tällä hetkellä. Näistä Järviö suht kokematon toki.

  5. hmmmm….Täällä on useita blogisteja seassa,heitän kaiken keskellä peruskyssärin kaiken hienon taktikoinnin keskelle,jos osaatte vastata…?Tekeekö seura pelaajista urheilijoita vai urheilijoista peljaajia ??
    Miten on?Jätkäthän reenaa kovaa,mutta ansiotaso ei oo kova eikö?
    Laji on upee,kaiken kansan ulottuvilla….Muistakaa yks asia,kansa ja yleisö rakastaa kentällä olevia sotureita,tuuletukset,hymy,nautinto,rentous yms.Lajissa näkee paljon puristamista ja maneereita…..

    Pelaajista urheilijoita vai urheilijoista pelaajia 😉

  6. Aika hyvän puolustuksen on Kettunen kasannut Tampereelle ja ei hyökkääjätkään huonoja ole mutta entäs se juhola kun kerran paras suomalainen piste nikkari Sveitsissä.

  7. Peluuttaako Pete maailman nopeinta ketjumuutosten peliä vieläkin…? Vai onko korvan taustalle laitettu tenat…

  8. Olisi toivonut, että Classicista olisi ollut hieman useampi pelaaja kotiturnauksessa. Kuitenkin tulevaisuuden paras seura, jonka tavoite myös harjoitella.

  9. Ihmetyttää toi Hulmin valinta siinä tapauksessa jos pääkalloon tihkuneet tiedot Hulmin aikeista lopettaa pääsarjaura. Myös Kailialan jätetty pois, selkeä virhe valmennukselta tämä. MV:t kuumia juuri nyt.

  10. Eikös tossa ole tulossa noi u19-kisat, minkä takia Kailiala ei ole mukana?

  11. U19 kisat tulossa, olis varmaan meidän Peterkin mukana ja miksei joku muukin
    näihin kisoihin osaa ottavat. On silloin latviassa reeni reissulla. Tieto et muutama jätkä valittu jo leireille, jotkut pääsee palkinto peleille. Parin vuoden päästä ulkona.

  12. Paljon tiedetään sählystä Hesarissa ” Koko Spveen ykköskenttä maajoukkueeseen” 😉 Minä mainitsen, liian vanhoja 2 vuodenpäästä. Ei kannata enään sisään ajaa… Paitsi Roni.L.

  13. kyllä siellä maajoukkueessa pitää olla miehenkokoinen fyysisesti, ei siellä kukkakepit pärjää vaikka kuinka nopeita ovat, näin se vaan menee, antakaa noille pennuille aikaa kasvaa

  14. Kettunen on valinnut vahvan tuntuisen joukkueen Tampereelle.
    Puolustajia 9 kpl ja hyökkääjiä 11 kpl eli puolustajista tällä kertaa jopa yli tarjontaa kun vertaa MM-kisoihin jossa peluutettiin jopa hyökkääjiä puolustajina. Puolustajissa nuorta kalustoa nyt mukana joten nopeutta saadaa lisää. Kivilehto hyvä ylivoimalla mutta tällä kaudella ei liigassa vakuuttanut nopeudellaan ja -9 oli kauden saldo. Pakkiparien suhteen haastavampaa arvailla, ainoastaan SPV:n pari varmana.

    Kaikki hyökkääjät ns. ykkösketjun miehiä omissa joukkueissaan joten roolitusta on vaikeampi rakentaa kuten mj-joukkueissa usein on.
    Ykköskenttä on varmaan Kukkola-Moilanen-Kapanen ja kakkosessa SPV-ketju ja kolmosessa sitten vaidellaan ottelukohtaisesti äijiä?

    Mutta mikä on Tero Tiitun rooli, muitakin syitä varmasti löytyy kun olla ikonina paikkalla?
    Veskoista Ihme pelaa kaksi matsia ja Ikonen yhden, näin se varmaan menee.

  15. Kettunen vetää varmaankin taas pyörremyrskyllä. Eli kentälliset eivät pysy samoina. Vai olisiko koutsi oppinut mm kisoista? Toivottavasti.

  16. ei Rudd ole kukkakeppi, Ruottalaiset useinkaan ei ole, niin se vaan menee, älä pahastu tamperelainen, mutta meidän junnut on suurelta osilta

  17. Lopettiko vänttinen maajoukkueessa? Visio 2016:sta olisin ottanut sen lammisen sijasta, jos siellä joku kiintiö oli.