Kritiikkiä saanut uusi Oilers-logo on kopio – katso kuvat ja vertaa

Tältä näyttää

Pääkallo.fi kertoi lauantaina Salibandyliiga-joukkue Esport Oilersin uudesta logosta – ja sen saamasta murskakritiikistä. Uutinen oli todella luettu ja kommentoitu niin Pääkallo.fi:ssä kuin sosiaalisessa mediassa. Nyt logotarinalle saadaan jatkoa.

Esport Oilersin uusi logo on nimittäin osoittautumassa kopioksi. Kanadalaisen juniorijääkiekkojoukkueen Okotoks Oilersin logo on lähes identtinen. Kanadan Albertasta kotoisin oleva Okotoks Oilers pelaa AJHL:ssä (Alberta Junior Hockey League).

Tältä näyttää Okotoks Oilersin logo...
Tältä näyttää Okotoks Oilersin logo…
...Ja tältä näyttää Esport Oilersin logo.
…Ja tältä näyttää Esport Oilersin logo.

51 comments

 1. Vai joo kopio. Onhan noissa värit erilaisia, tekstit erilaisia, pisarat erialisia, tornit erilaisia, kypärrät ja mailoat erilaisia.

  Aina peesataan Marimekkoa kopionnin väittämisessä. Jos Marimekko kopioi, ei se tarkoita että Oilers kopioi.

 2. Herran jestas mitä puuhastelua. Tämän siitä saa, kun Googlen kuvahaulla etsitään sopivilla hakusanoilla joku kuva ja länttäistään se seuran logoksi tweekkaamalla hieman Paintiksi kutsutulla kuvankäsittelyohjelmalla.

 3. Kai Maanila.. nyt kannattaa miettiä mitä puhuu.
  Juttu on ja kaikenkaikkiaan täysi FARSSI.

 4. Heh. Kopioidaan logo yks yhteen ja kaiken lisäksi kopioidaan joku kamala. Jos tää ei ole farssi niin mikä sitten

 5. Jos ei ole tarkoituksella ja luvalla kopioitu tuo logo, niin yllättävän lähelle on kyllä *sattumalta* osuttu!

 6. Täydellinen plagiaatti. Tai no, onhan värejä vähän muokattu. Hävettää ihan tosissaan. Ennen Oilers oli ehdoton suosikkini säbäliigan joukkueista, mutta ei enää. Ensin perinteitä kunnioittamatta vaihdetaan nimi sponsorin nimeksi, sitten logo kopioidaan lätkäjoukkueelta.. Mitä vielä? Varmaan 2006 mestaritkin häpeävät. He ovatkin viimeiset Oilers -mestarit koskaan. Fanien puolesta tuntuu pahalta, ettei Espoossa ymmärretä miten arvokkaita perinteet menestyksekkäässä seurassa ovat. Nimeen ja logoon ei IKINÄ kuulu koskea. Piste.

 7. sama logo vs. eri logo !/?

  Olemme tutkimusyhtiön puolella tarkistelleet hyvinkin tieteellisesti näitä molempia logoja: sekä Oilersin logoa, että Oilersin logoa ja tulleet useisiin ristiriitaisiin päätöksiin. Näiden päätösten pohjalta olemme lähettäneet Kanadaan juniorijoukkueelle viestin, että tarkistaisivat logonsa pelaajan mailaotetta hivenen:

  Samanlaisuuksia:
  01) KYPÄRÄTMALLI (VALMISTAJA)
  Kypärämallin molemmat logonvalmistajat ovat tilanneet samalta tehtaalta. Kypärän malli viittaa puolalaisen Novak faktorin kypärämalliin PZ-150, jota on valmistettu 1967 vuodesta lähtien. Mallia ovat käyttäneet monet teollisuuden alat.

  02) ÖLJYNPORAUSTORNI NÄKYVILLÄ
  Öljynporaustorni: nimensämukaisesti molemmat joukkueet rahoittavat toimintaansa öljynporauksella, jota tehdään Kanadassa sisämaassa ja Suomessa tätä tehdään Nuuksiossa, Haltialan takana (uusi luontokeskus toimii tässä kulissina). Eroavaisuuksiakin on: kanadalainen torni on kevytrakenteisempi kuin Suomessa valmistettu. Osittain tämän takia saadaan suomalaisen Oilersin tornista kovempi lähtöpaine, jonka takia pisarat ovat suurempia ja jopa pystyvät muodostamaan kirjaimia, mitä kanadalaiset eivät kykene tekemään. Tässä yhtenä eroavaisuutena saattaa olla Espoosta löydetty öljy, jossa viskositeetti on huomasti kanadalaista mustaa kultaa suurempi.

  Eroavaisuuksia

  01) MAILA
  Kanadassa on tapana vetää musta erkkaa koko lapa ja varsi. Tätä perinteistä mallia on haluttu kunnioittaa myös logossa. Vastaavasti Espoon Oilersin (vanha nimi) taival alkoi kun seura perustettiin 1990. Tällöin pelattiin putkivartisilla sählymailoilla joissa joustoa oli 92. Tämä historiallinen muisto on haluttu nostaa myös esille logossa. Näiltä osin täysin erilaiset logot siis.

  02) MAILAOTE
  Jääkiekkoilijalla on hivenen perinteisempi mailaote, joka on siro kun puolestaan Esport Oilers on huomioinut vahvemman ja alempaa grippiä olevan mailaotteen. Tätä käytetään varsinkin öljyveivissä, koska muuten vastaote on sallittu vain aloituksessa ja silloinkin vain kun tuomari ei huomaa ja vastustaja ei purnaa.

  SUMMA SUMMARUM:
  01) Okotoks on lisensoinut kyseisen logon Oilers-hengessä Oilersille
  02) Kaikilla Oilers-organisaatiolla on sama salaseura, jossa Oilers-yhtymään liittyneet joukkueet on pakotettu käyttämään samaa ”swartsenegger” kaveria hammaskalustoineen logossa.
  03) Okotouks Oilers toimii Esport Oilersin farmiseurana, joten on tärkeää, että etäisyydestä huolimatta pelaajilla on sama identiteetti.
  04) Logon kuva on free-kirjastosta, josta sen voi ottaa kuka tahansa käyttöön. Samoin Oilers fontti etc. Näin ollen kyseessä voi olla myös tahaton sattuma.

  Eli ei logo seuraa pahenna jos ei seura logoa. Annetaan Oilersin itse purkaa oma logo jupakkansa ja kannustetaan meidän omaa, kotimaista Okotoksia entistä raivokkaammin! Tsemppiä Oilersille tulevaan kauteen. Toivottavasti nämä asiat eivät pelaajia stressaa 🙂

 8. Näin käy, kun ostaa logon Marimekon alesta.

  Seuran seuraavaksi nimeksi Espoon Mokia. Tuloslistasta on jatkossa helppo päätellä, miten pelit ovat menneet: Indians 5, Mokia 1.

  Ja eikun uuteen nousuun…

 9. Tämä logo malli Espoon Oilersin aikana jo käytössä. Eli jos olette käyneet katsomassa otteluita ja tuijottaneet lattialle niin siellä ollut tuo logo.

 10. Käsittämätöntä, että tämmöistä vielä tänä päivänä tapahtuu.

 11. Olisiko nyt puhelun paikka Vehkaojalle, Pääkallo.

  1. Tiesitkö sinä, että logo on kopio?

  2. Aiotteko vaihtaa sen?

  3. Jos ette, miksi ihmeessä ette?

 12. ei jumalaut. Ihan sama miten päin on, ihan yhtä noloa jos on otettu jostain free-kirjastosta ja wordillä tms. amatööriohjelmalla tehty. Ei helvetti… No onneksi joukkueen pitäis olla ees tasoltaan hyvä, vaikka taustat tässä spedeileekin:-D.

 13. Tämä turaaminen tuntuu olevan tasalaatuista kautta linjan. Verkko-osoite esportoilers.fi on vielä vapaana eli kaapattavissa.

  Kuka ehtii ensin?

 14. Tarkistetaan ”esportoilers”-domainit.
  VAPAA esportoilers.FI (Avaus: 128 € / 3 vuotta ) perustuu henkilön nimeen (etunimisukunimi.fi)
  VAPAA esportoilers.COM (Avaus: 45 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.NET (Avaus: 45 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.ORG (Avaus: 45 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.INFO (Avaus: 44.67 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.EU (Avaus: 45 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.MOBI (Avaus: 90 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.BIZ (Avaus: 45 € / 1 vuosi )
  VAPAA esportoilers.RU (Avaus: 90 € / 1 vuosi )

 15. Muistetaas sit peleissä kannattaa oikeaa joukkuetta ja huutaa oikein urakalla ”OKOTOKS! OKOTOKS!”

 16. Tää olisi vuoden mediateko, jos Esport Oilers julkaisisi oikean logonsa huomenna. Nyt on saatu varmasti kaikkien huomio, mutta epäilen että näin kävisi.

 17. Huikeaa kommentointia, kiitoksia kaikille! 🙂 Tässä menee työpäivä rattosasti naureskellen!

 18. Lisäys edelliseen……mua pikkuisen hämää mitä tuo äijä tuossa kuvassa tekee toisella kädellään? Mulla on varmaankin jotain vikaa mielikuvituksessa, mutta kun katon sen ilmettä ja asentoa…..noh, vika taitaa olla minussa.

 19. Rehellisesti sanottuna: Mä en tiedä edes miksi alunperin jonkun Espoon lähiön säbäjoukkueen nimi pitää edes olla Oilers? Joku kuva huonekalujen kokoajasta (lue:IKEA) vois olla lähempänä totuutta kuin öljymies. Noh, tässä maassa kumpuaa tyhjyyttä aika monen urheilujohtajan pää, joten mikään ei oikein yllätä 😀

 20. taisi espoon ja etelän aurinko mädättää parin urheilujohtajan kukkakaalit ku noin selkeää kopiointia?

  Noh, kuten tiedämmekin; Amerikan Yhdysvallathan perusti joukko puritaaneja + John Morton Rautavaaralta.. Vehkaojan kommentteja ootellessa! 🙂

 21. Tökerö ja törkeän halpamainen temppu!
  Espoon loogosuunnittelija ei ole logoon suunnitellut itse kuin tuon Wordillä tehdyn Esport-sanan, ja vähän korjaillut viivoja ja värejä!

  Samalla vaivalla kuin on väärentänyt alkuperäistä logoa, olisi ideoinut jo uuden, – jos osaa.

  Kumpi tämä seura on: Esport vai Oilers?

 22. Tän logon takana ei voi olla kukaan muu kuin pieni suuri mies en nyt viitsi sanoa nimeä mutta epäilen itse artevaa (nimi muutettu)

 23. Ei mitään samaa. Toinen Ipan ja toinen Tapparan väreissä.

 24. Onnistunut logon lanseeraus!
  Herättää tunteita vastustajissa kuten narrilogo kiekossa.
  Oilers jo kohujoukkue vaikka joukkuetta ei ole vielä julkistettu.
  Kauden alkua jo odotetaan täällä Espoossa, muualla aika hiljaista?

 25. uuuuuh siis nyt tuli vuosisadanjuttu sählyrintamalla uuuuuuuh…. täytyy varmaan järjestää kriisiapua porukoille! HUOH

 26. En omaa edes lähelle varmaa tietoa, mutta luulisin että niin Oilers kuin monet muutkin säbäseurat on perustettu enemmän ja vähemmän harrastuspohjalle joten tuskin nimen kohdalla on mietitty miltä se joskus voisi liigassa näyttää.

 27. Tuo logo ei mielestäni oikein sovi lasten ja nuorten urheiluseuran keulakuvaksi.
  Ehkä paremmin sit kun tuon körmyn suupieleen pannaan tutti, se sama
  tutti joka näyttäis jo olevan jo käytössä seurajohdollakin 🙂

  Toivottavasti pääkallo poistaa tuon ”hävettää asua espoossa” törkeyden ja tämä törkeys ymmärtää itse muuttaa pois.

 28. ^ toi oli niin nerokas teksti, että voisko siitä saada uuden logon oilersille?

 29. Voiko törkeämpää kopiota olla? Ton äijän pärstäkin on ihan samanlainen molemmissa.

 30. kiva että julleilla ei oo muuta tekemistä kun miettii jotain logooo….välii ? ei ziisus.

 31. Aina kun yrittää oikaista asioissa,niin jälki on rumaa. Miksi ei voi tehdä asioita kunnolla eikä vaan vasemmalla kädellä. Näin toimii keskiolut baarin puulaaki porukka, ei liiga jengi. Ja tämä ei varmasti ole niitä kaikkein vaikeimpia ja kalleimpia asioita hoitaa urheiluseurassa. On varmasti totta että moni jengi on perustettu harraste mielessä sählyä pelaamaan ja nimi asiaa ei ole mietitty liiga tasolle saakka(oilers,nakkisormet,jne).

 32. Voi pyhä jysäys millanen logo ja plagiaatti vielä kaupan päälle 🙁

  Mitä ihmettä on ajatellut hän, joka on päästänyt kyseisen logon levitykseen?

  Sitäkö, että joku ammattimainen graafikko tulee nyt esiin ja säälistä sekä kotiseuturakkaudesta suunnittelee uuden asiallisen logon ILMAISEKSI.

 33. Erotuomareiden vika ehdottomasti ja Valavuori voisi keskittyä vaikka siihen leet lajiinsa ja jättää muut lajit rauhaan, kitooosh 🙂