SSV:lle tappio Poweraden finaalissa – tunteet kuumina toisessa erässä

Växjön ja SSV:n välisestä Powerade Cupin finaalista Energia-Areenalla muodostui loppua kohden trilleri, jonka ruotsalaisjoukkue vei lopulta rankkareiden jälkeen lukemin 8-7.

Mihin ottelu ratkesi?
SSV kiri viimeisessä erässä kahden maalin eron umpeen ja siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisen kerran 20 sekuntia ennen loppua, mutta Växjö tasoitti vielä viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Rangaistuslaukauksissa Växjöltä maalinteossa onnistuivat Linus Jämtdal ja Valdemar Ahlroth. Kun SSV:ltä pallon maaliin onnistui ujuttamaan vain Jani Helenius, pääsi Växjö juhlimaan turnauksen voittoa.

Ottelun hahmo?
Ottelun ratkaisijoihin nousi Växjön Rickard Hessmer, joka teki finaaliin jäätävät tehot. Tehokkaalla pelipäällä ollut hyökkääjä oli mukana viidessä maalissa kokonaistehoin 2+3.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli harjoitusotteluksi yllättävän kiihkeä. Molemmat joukkueet halusivat voittaa ja vääntö oli ajoittain erittäin kovaa. Toinen erä päättyi torikokoukseen, kun Växjön hyökkääjä jyräsi viime sekunnilla SSV-maalivahti Henri Toivoniemen. Kolmannessa erässä ei kumpikaan joukkue kuitenkaan ylilyönteihin sortunut.

Kommentit:
– Peli oli kiihkeä, mutta tällaisia pelit ovat parhaimmillaan. Molemmat joukkueet olivat mukana kovalla kiihkolla. Toisella erätauolla Amun kanssa rauhoiteltiin ryhmää ja muistutettiin että kyseessä on kuitenkin harjoitusottelu. Turnaus palveli hyvin kauteen valmistautumista. Ensimmäisissä peleissä oli vielä paljon hakemista, mutta loppua kohden tekeminen parani selkeästi, kommentoi SSV:n Mikael Järvi.
– Sorry, we have to catch ferry, tiivisti Växjön valmentaja Niklas Nordén pelin pakettiin.

Tilastohuomiot:
SSV: Juho Järvinen (2+0), Mikael Lax (0+2)
Växjö: Rickard Hessmer (2+3), Linus Jämtdal (2+2)

Turnauksen päivän toinen ottelu (pronssiottelu):
Happee – Nokian KrP 7 – 8 RL

Teksti: Kare Westerlund