Jokerit HIFK:ta taitavampi – Ajeliko Tedy? Entä liikkuiko Bollströmin jalka vielä?

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Jokerit aloitti taipaleensa salibandysarjoissa voitolla kun se kaatoi II divisioonan avauksessaan HIFK:n 11-6 (4-2, 1-3, 6-1). Hyvin järjestetty tapahtuma ei lopulta vetänyt Campo SportCenterin lehtereitä aivan täyteen, mutta yleisömääräksi kirjattiin 298 ja lastensairaalahankkeen hyväksi lähtee lipputuloja liki 900 euroa.

Mihin ottelu ratkesi?
Taitavampi joukkue voitti. Suoraviivaisesti pelannut HIFK taisteli moitteettomasti, mutta liian moni hyökkäys suli kovaan kosketukseen. Jokereiden nimekkäitä konkareita pallo totteli tekopaikoissa nöyremmin, ja päälle kaksikko Mikael Toivonen–Toni Eriksson laittoi tilanteen auettua ratkaisusyötön ja laukauksen nautittavan viileästi verkkoon.

Ottelun hahmo?
Markus Bollström ei dominoinut ylivertaisesti, mutta erottui nostamalla palloa jalalla hyökkäysalueelle ja pyörittämällä oikea-aikaisilla ratkaisuilla joukkueensa pitkät hyökkäykset. Kruununa toisen erän lopun 5-5-tasoitus, jossa Cay Salutskij sai putata ”Bollen” nappisyötön takatolpalta tyhjiin. Pallo totteli Bollströmiä myös vauhdissa ja kontaktitilanteissa luokkaa paremmin kuin illan muita gladiaattoreita.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Ottelun puheenaihe?
Ajeleeko Tedy, mietittiin ennen ottelua. Ei ajellut, mutta rymisteli tuttuun tapaansa tilanteisiin väistelemättä ja tarjoili perään vielä kommentit. Tänään Salutskijn ottelu päättyi avauserän lopulla loukkaantunut jalka ylös kohotettuna, ja sen jälkeen nappasi myös avauserässä 14 protestointiminuuttia ottanut HIFK otetta pelistä. Ehkä sattumaa, ehkä ei.

Kommentit
– Oli hauska päästä taas pelaamaan, Markus Bollström hymyili hikisten pelaajien valuessa pukusuojaan.
– Vauhti oli selvästi kovempi kuin viime kaudella kolmosessa, ja peli tuntui pitkältä. Toisen erän kävelyn jälkeen päästiin kolmannessa taas vauhtiin, ja lopussa peli pyörikin vastustajan päädyssä.
Liigapelit syksyyn 2010 päättäneet selkävaivat ovat nyt takana, ja pelaaminen maistuu.
– Jo viime kaudella paikat olivat kunnossa. Nyt treenataan kahdesti viikossa, mutta kyllä tosissaan pelataan joka kerta kun kaukaloon hypätään. Jokaista peliä lähdetään voittamaan, mutta itselläni ei kyllä ole mitään käsitystä kakkosen tasosta, ”Bolle” hymyili.

Tilastohuomiot
Jokereiden parhaana palkittu Mikael Toivonen kirjautti 2+4, Toni Eriksson 3+1, Tommi Kivisoja 3+0 ja Cay Salutskij 2+1. HIFK:n parhaan palkinnon pokkasi Kevin Söderling tehoilla 2+1.

Kuvat:
Jokerit-HIFK-ottelun kuvat Flickrissa

Teksti: Mika Hilska

9 comments

  1. ”Ajeleeko Tedy, mietittiin ennen ottelua. Ei ajellut, mutta rymisteli tuttuun tapaansa tilanteisiin väistelemättä ja tarjoili perään vielä kommentit. Tänään Salutskijn ottelu päättyi avauserän lopulla loukkaantunut jalka ylös kohotettuna”

    Ei siis vaan kerinnyt ajelemaan! oikeus on voittanut, oikeus on voittanut taas:-). Sorry mut pakko oli sanoa toi…

  2. Kokoajan hehkutettu jokerit-ifk peliä ja jätetty toinen avauskierroksen paikalliskamppailu ilman minkäänlaista huomiota. Fbc raseborgh knights-lohjan salibandy pelissä yleisöä lähes yhtäpaljon ja veikkaanpa, että tunteet olivat paljon enemmän pelissä kuin jokerit-ifk pelissä. Olisiko hyvä aika avata silmät?

  3. Kiitokset eilisestä tapahtumasta. Todella hyvin järjestetty ottelutapahtuma. Laji menee eteenpäin paljon kun tällaisia tekijöitä saadaan seuratöihin. Toivola ja Toivonen ansaitsevat hatunnoston. Ovat näyttäneet arvostelijoille, että seurasta tulee kova juttu. Kiitos!

  4. Malm ruhoitu nyt. Vaikka sä oletkin vähän pettynyt, niin olettehan jo saaneet paikkanne ”julkisuudessa” tänä syksynä. Ei tarvitse aina vaan teistä kirjoittaa. Ketä oikeasti kiinnostaa joku uusmaalaisten paikallisottelu.

  5. 268 ihmistä kiinnosti uusmaalaisten paikallisvääntö ja hyvää vääntöö oliki. Tää Jokerit ei tee oikeutta yhtää hokijokruille. Kyllähä sitä rahalla tehää vaikka mitä mutta, ois nyt varmaa kovempiaki pelaajia rosterii löytyny ku nää narri”tähdet”.

  6. Pääkallo ei millään voi alkaa uutisoimaan kaikkia kakkosdivarin otteluita, vaan ymmärrettävistä syistä on valittava suuren lukijakunnan mielenkiintoisimmat kohteet.

    HIFK:n sekä Jokereiden brändit on niin vahvoja, että oli laji mikä tahansa, niin ottelu näiden seurojen välillä kiinnostaa taatusti aina enemmän kuin Karjaan ja Lohjan väliset pallopelit, vaikka Karjaalle tuli vahvistukseksi pari entistä divaripelaajaa. HIFK:n ja Jokereiden ottelussa oli entisiä liigapelajia sitäkin enemmän.

  7. Hieman pisti silmään Panda Antikaisen HIFK:n kotisivuille rustaama kausiennakko ja sen varsin vähättelevä sävy Jokereista. Toki logoa ei saa käyttää jne., mutta hienoa työtä on siellä parissa kuukaudessa tehty. Paljon vahvemmalta tuntuu Jokereiden taustat tällä hetkellä kuin HIFK:n salibandyn saralla.

  8. Hieman pisti silmään salibandyliigan nettisivuilla uutinen ”Tervetuloa, Jokerit…” Alkoiko heti jokerien suosiminen??