Miehet

Jokerit HIFK:ta taitavampi – Ajeliko Tedy? Entä liikkuiko Bollströmin jalka vielä?

27.09.
2013
Miehet
Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska

Jokerit aloitti taipaleensa salibandysarjoissa voitolla kun se kaatoi II divisioonan avauksessaan HIFK:n 11-6 (4-2, 1-3, 6-1). Hyvin järjestetty tapahtuma ei lopulta vetänyt Campo SportCenterin lehtereitä aivan täyteen, mutta yleisömääräksi kirjattiin 298 ja lastensairaalahankkeen hyväksi lähtee lipputuloja liki 900 euroa.

Mihin ottelu ratkesi?
Taitavampi joukkue voitti. Suoraviivaisesti pelannut HIFK taisteli moitteettomasti, mutta liian moni hyökkäys suli kovaan kosketukseen. Jokereiden nimekkäitä konkareita pallo totteli tekopaikoissa nöyremmin, ja päälle kaksikko Mikael Toivonen–Toni Eriksson laittoi tilanteen auettua ratkaisusyötön ja laukauksen nautittavan viileästi verkkoon.

Ottelun hahmo?
Markus Bollström ei dominoinut ylivertaisesti, mutta erottui nostamalla palloa jalalla hyökkäysalueelle ja pyörittämällä oikea-aikaisilla ratkaisuilla joukkueensa pitkät hyökkäykset. Kruununa toisen erän lopun 5-5-tasoitus, jossa Cay Salutskij sai putata ”Bollen” nappisyötön takatolpalta tyhjiin. Pallo totteli Bollströmiä myös vauhdissa ja kontaktitilanteissa luokkaa paremmin kuin illan muita gladiaattoreita.

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska

Ottelun puheenaihe?
Ajeleeko Tedy, mietittiin ennen ottelua. Ei ajellut, mutta rymisteli tuttuun tapaansa tilanteisiin väistelemättä ja tarjoili perään vielä kommentit. Tänään Salutskijn ottelu päättyi avauserän lopulla loukkaantunut jalka ylös kohotettuna, ja sen jälkeen nappasi myös avauserässä 14 protestointiminuuttia ottanut HIFK otetta pelistä. Ehkä sattumaa, ehkä ei.

Kommentit
– Oli hauska päästä taas pelaamaan, Markus Bollström hymyili hikisten pelaajien valuessa pukusuojaan.
– Vauhti oli selvästi kovempi kuin viime kaudella kolmosessa, ja peli tuntui pitkältä. Toisen erän kävelyn jälkeen päästiin kolmannessa taas vauhtiin, ja lopussa peli pyörikin vastustajan päädyssä.
Liigapelit syksyyn 2010 päättäneet selkävaivat ovat nyt takana, ja pelaaminen maistuu.
– Jo viime kaudella paikat olivat kunnossa. Nyt treenataan kahdesti viikossa, mutta kyllä tosissaan pelataan joka kerta kun kaukaloon hypätään. Jokaista peliä lähdetään voittamaan, mutta itselläni ei kyllä ole mitään käsitystä kakkosen tasosta, ”Bolle” hymyili.

Tilastohuomiot
Jokereiden parhaana palkittu Mikael Toivonen kirjautti 2+4, Toni Eriksson 3+1, Tommi Kivisoja 3+0 ja Cay Salutskij 2+1. HIFK:n parhaan palkinnon pokkasi Kevin Söderling tehoilla 2+1.

Kuvat:
Jokerit-HIFK-ottelun kuvat Flickrissa

Teksti: Mika Hilska

Pääkallo.fi