OLS kaudella 2013-14 – Hissi meni jo, nyt taistellaan pleijaripaikasta

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Oulun Luistinseuran nuori joukkue sai vihdoin katkaistua hissiliikkeensä Divarin ja liigan välillä. Sillä on varmasti positiivinen vaikutus tähän kauteen. Kokemusta on kerätty ja tähtäimessä on selvästi jatkaa pelejä runkosarjankin jälkeen, muttei enää alaspäin.

OLS:n viime syksy meni liigavauhtiin totutellessa ja maalintekoa opetellessa pistetilin jäädessä tylysti nollille. Seitsemän pelin tappioputki katkesi, kun juniorit Petro Rautio ja Valtteri Parviainen ottivat joukkueen reppuselkään. Sen jälkeen OLS:n peli vapautui selvästi ja ennen joulutaukoa joukkue nappasi muun muassa vieraspisteen Happeelta.

Menestymisen avaimet ovat aktiivista peliä pelaavien oululaisten käsissä, mutta se vaatii maalintekoa ja huippusuorittamista muiltakin kuin ykköskentältä. Joukkue nuoreni entisestään, kun konkarit Erkki Latvalehto, Anssi Soini, J-P Järvenpää, Jani Raitanen ja Pekka Lindgren jättivät joukkueen. Näistä tosin vain jälkimmäisin sai kunnolla peliaikaa viime kaudella. Tilalle tuli naapuriseura Merikoski SBT:stä monipuolinen Jarkko Hiltunen sekä huikean kantin omaava Atte Paloste, jolla on suuri maalintekopotentiaali myös liigassa.

Maalivahtipeli (toimituksen 7/10 pistettä)
Viime kaudella veräjänvahtina ollut Niko Pirkola joutuu väistymään vaihtopenkin puolelle, sillä Erkki Pasanen on palannut. Harjoituspeleissä loistanut Pasanen on liigassa kelpomolari ja joutui toissakaudella kärsimään useasti puolustuspään virheistä. Tänä vuonna asioiden pitäisi olla paremmalla mallilla. Kirittäjänä Pasaselle on edellä mainittu Pirkola sekä vasta 18-vuotias tulevaisuuden ykkösveskari Hannu Koivisto.

Puolustus (7/10 pistettä)
Pakisto kärsii alkukaudesta Iiro Moilasen ja Jukka Lindgrenin loukkaantumisista, mutta kasassa on iloista salibandya pelaava kuusikko kaikkien ollessa terveitä. Laajuutta puolustuksessa löytyy ja moni joutuu katselemaan pelejä katsomonkin puolelta. Pakisto vilisee pallollisia ja hyökkääviä puolustajia ja puhtaasti puolustavan puolustajan roolia pelaa vain Jani Lämsä. Kentälle astuu ensimmäisenä parina avauspeliin Ville Oksa ja Mikko Saarnio, mutta kauden mittaan Saarnion paikalle saattaa siirtyä viime kaudelta tutulle paikalle Jukka Lindgren.

Hyökkäys (7/10 pistettä)
Kirkkainta kärkeä edustavat pehmeäkätinen pelintekijä Petro Rautio ja maalinteon jalon taidon omaava Valtteri Parviainen. Heidän keskellä puolustushommat hoitaa Niko Kvist. Taustalla maaleja latoo hullulla fysiikalla ja tahdolla varustettu Petri Niemelä. Maalintekoon tarvittaisiin lisäapua ja siihen on kykenevä esimerkiksi A-junioreissa viime kauden pelannut Tatu Kiipeli, jolta odotetaan läpimurtoa liigatasolle. Divaritasolla maaleja latonut Atte Paloste on Parviaisen tapaan kova maalintekijä, mutta ensimmäinen kausi liigassa on aina pieni arvoitus. Olli Tornbergilta on lupa odottaa jonkin verran tehoja ehjän kesän jäljiltä.

YHTEENSÄ: 21/30 pistettä

Tulleet pelaajat: Hannu Koivisto (OLS A-jun.), Ville Liimatta (OLS A-jun.) Atte Paloste (Merikoski SBT), Jarkko Hiltunen (Merikoski SBT), Matias Veikkola (OLS A-jun.)

Lähteneet pelaajat: Erkki Latvalehto (Limingan Niittomiehet, 2. div.), Anssi Soini (UIFK, 2. div.), Jukka-Pekka Järvenpää (UIFK, 2. div.), Pekka Lindgren (Sastamolo Kings, 2. div.), Jani Raitanen (Limingan Niittomiehet, 2. div.), Toni Pallari (UIFK, 2.div.), Jouni Määttä

Toimituksen arvio: Paketti on viime kauteen nähden paremmin kasassa. Taistelee jopa playoff-paikasta. Toki OLS:n nuoret ovat vielä vähän liian nuoria oikeaan menestykseen.

Seurafakta:

Perustettu: 1880 (salibandyjaosto 1998)
Lisenssipelaajia: 1140
SM-mitalit: ei mitaleita
Kotihalli: Linnanmaan Liikuntahalli Virkakatu 1, 90570 Oulu
Yleisökapasiteetti 500
Yleisökeskiarvo: 416
Kotisivu: salibandy.ols.fi
Twitter @OLSsbedustus
Facebook: www.facebook.com/pages/OLS-Salibandy/149247388429872

Teksti: Henri Keränen

3 comments

  1. juu, ei ollu varmaan helppoa heilua olsin maalilla viime kaudella, mutta kyllähän pasasen vaihtuminen pirkolaan toi uutta ryhtiä olsin pelaamiseen, joten hivenen skeptisesti suhtautuisin tuohon vaihdokseen takaisin. tosin en ole nähnyt näitä syksyn reenipelejä, joten saattaahan pasanen olla kehittynyt