Täysi tupa todisti Oilersin voittoa Espoon Derbyssä – Pfitzner 2+2 ja 5+20

Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Puolitoista erää vierasjoukkue Westend Indians jaksoi roikkua Esport Oilersin mukana Salibandyliigan Espoon paikalliskamppailussa. Toisessa erässä Oilers meni muutaman salamamaalin turvin johtoon, eikä sitä luovuttanut enää vieraileville intiaaneille. Tapiolan urheiluhallissa pelattu derby päättyi kotijoukkueen voittoon 11-4–lukemin.

Oilers on edelleen tasaisen sarjan viidentenä, vain neljä pistettä toisena olevan SPV:n takana. Indians sen sijaan jatkaa taisteluaan pudotuspeliviivan tuntumassa.

Mihin ottelu ratkesi?
Toisen erän puoliväliin saakka ottelussa mentiin tasalukemissa 2-2. Sitten kotijoukkue Oilers teki neljä salamamaalia ja käytännössä sinetöi ottelun. Esitystä johti Oilersin tuttu ratkaisija Oscar Hänninen, joka oli muuten yllättävän pimennossa. Viimeistään Indiansin selkäranka katkesi kolmannen erän alussa, kun Oilers tehtaili kaksi osumaa alle puoleentoista minuuttiin ja meni 8-2–johtoon.

Ottelun hahmo?
Kotijoukkue Esport Oilers pelasi kokonaisuutena suhteellisen tasaisen ottelun, eikä joukkueesta noussut esille ketään yksittäistä tähteä. Molemmista Wardeista paistoi läpi ottelun ajan kokemus, joka näkyi rauhallisina ratkaisuina. Indiansin ensimmäisen kentän otteita oli ilo seurata. Pojat pelasivat Santeri Toropaisen, Valtteri Kainulaisen ja Markus Markkolan johdolla erittäin kovalla itseluottamuksella. He tekivät taitavia ratkaisuja, mutta tällä kertaa ne eivät riittäneet tarpeeksi hyvin Oilers-vahti Tomi Ikosen ohittamiseksi.

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Ottelun puheenaihe?
Historian ensimmäistä Espoon paikallisottelua seurasi Tapiolan Urheiluhallissa täysi tupa, 1098 katsojaa. Myös esimerkiksi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb olivat saapuneet paikalle seuraamaan kahden espoolaisjoukkueen mittelöä.

Tuomarilinja jaksoi jälleen kerran puhututtaa. Muun muassa Oilersin parhaan pistemiehen Casper Pfiznerin ulosajo viitisen minuuttia ennen ottelu loppua meni kotijoukkueen osalta tunteisiin jo pelin aikana. Indians oli varsinkin ottelun alussa yllättävän pirteä, mutta loppua kohti mentäessä kokemus voitti nuoruuden innokkuuden ja taidon. Varsinkin hyökkäyspäässä Esport Oilers oli paikoitellen jopa erittäin vahva saatuaan vierailijoiden päätyyn, jolloin Indians-puolustus oli hätää kärsimässä.

Kommentit:
– Kyyti oli todella kovaa. Valitettavasti me emme olleet tänään hienon tapahtuman arvoisia, Indians-kapteeni Valtteri Kainulainen totesi pettyneenä.

– Hyppäsin vasta kesken pelin mukaan remmiin. En todellakaan ole vielä 60 minuutin kunnossa, hyvä jos jaksoin yhden erän pelata. Meidän oma pelimme on ollut hieman hukassa viime aikoina, joten siihen nähden ennen kaikkea 11 maalin tekeminen lämmittää mieltä, Oilersin pelin ruumiillistuma Oliver Wardi puhalteli ottelun jälkeen.
– Oma onnistuminen oli sellainen suonenvetomaali, Wardi lisäsi naureskellen.

Molemmat valmentajat kehuivat ottelun tunnelmaa. Oilersin Mika Heinonen uskalsi kritisoida myös ottelun tuomarilinjaa todeten kuitenkin, että tuomarit osaavat hommansa itseään paremmin.

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Tilastohuomiot:
Oilers: Pfizner 2+2 ja punainen kortti, Hänninen 2+1, Ilari Talvitie 2+0, Jens Riska 2+0, Jesperi Lindfors 2+0, O. Wardi 1+1, Niko Raunio 0+2
Indians: Kainulainen 1+1, Toropainen 1+1

Muut sunnuntain tulokset:
Classic-Happee 8-7

Twiittejä ottelusta:

Teksti: Janne Erola, Espoo

19 comments

  1. Pfitzner näytti mallia ”oikeaoppisesta” tavasta tempasta mailalla munille… Tälläkertaa muuten kehnosti viheltänyt pillipiipari sattui olemaan oikealla paikalla ja katse oikein suunnattuna!

  2. Ihme sikailijoita Tää esportin poppoo… Ensin markelin Sitte pfizner. Eihän lapsiperheet uskalla peleihin enää tulla ku on Nii väkivaltasta

  3. Toi 5+20 tuli vajaa 6 minsaa ennen loppua ja 6-4 ylivoimaa pelattiin (tai olisi voitu pelata) sitten käytännössä loppuaika, silloin Ikonen oli aika liekeissä ja otti liudan hyviä torjuntoja.

    Tosi pahaan aikaan otettu iso jäähy, kun lopussa ”voi” veskan jo ottaa pois. Onneksi yksi korsto kävi lyömässä näpeille niin että pauke kuului ja tuomarien oli helppo tasoittaa tilannetta hetkeksi.

    Oilers oli kyllä pirteä, näki että tämä haluttiin voittaa. Mun mielestä dumarit ei olleet huonoja, vaikeahan näitä tuomita kun sykkeet on ylhäällä.

  4. Järkyttävää kaatuilua oli kyllä Oilersin osalta, etenkin nimimiehiltä. Sitten kitistiin ja katseltiin tuomareihin päin. Kai nimimiehet tietää millä pärjää. Parempi kyllä voitti.

  5. Naurettava kommentti, ei siellä kaaduttu kuin mailakampeista tai mailan päälle astumisista ja kyllä jäähyt meni Oilersille aika selvästi.

    Treeniä vaan.

  6. Naurettavaa inkkaripiipitystä.
    Toi oli kuin isät vastaan pojat-matsi!

  7. Ei ollut indiansilla koko pelissä jakoa. Alussa Oilers vaan tuhri avopaikat katsomoon. Indians ei pystynyt tasakentin kuin vastaiskuilla yrittämään maalintekoa.
    Tuomarit oli ihan ok. Muutaman kerran olisi voinut aikaisemmin viheltää.

  8. Nyt kannattaa hehkuttaa salibandyä Espoossa. Täysi halli ja media paikalla.
    Tähän mennessä: Ylen urheiluruudussa, Hesarissa huomioitu lähes koko sivun jutulla, iltalehdessä joka on todella poikkeuksellista.
    MTV ainoastaan uutisoi ”omia” lajeja kuten mäkihyppyä ja formulaa jote sieltä turha odottaa mitään..
    Kaikkiaan loistavaa toimintaa tiedotusporukoilta, kiitos hyvästä duunissa.

  9. Mosse= Hexi Arteva
    Hexi hei, identtinen kommentti pukukoppikäytävältä 10 min. pelin jälkeen. Eikö salibandymaajoukkueiden GM:ltä löydy mitään muuta sanottavaa nimimerkin takaa.

  10. Menee pfitznerin hyvä lahjakkuus hukkaan kun on tuollainen sikailija.

  11. En nähnyt ko. tilannetta, mutta dumarit näyttivät olevan erittäin perillä tilanteesta, hyvää työtä seepraparilta. Pfizneriltä punasen kortin näytön jälkeen vielä vahvaa valittamista V-sanojen saatelemana ja kirsikkana lämäs pallon ulos kentältä mielenilmaisuksi.

    Oli varmasti oikea tuomio, kuitenkin yksi vakavimmista rikkeistä salibandyssa. Muutenkin dumarit hoiti kiihkeän kamppailun tyylillä, eli vihelsivät selvät rikkeet ja antoi molempien pelata kovaa, vaikkakin Inkkarit jäikin vähän jalkoihin isoveljen rymistellessä. Hyvä häppeninki.

  12. Eiköhän toi isät ja pojat ollut aika monen mielessä kun peliä katsoi.

    Ehkä en lähtisi arvailemaan kriittisessä sävyssä viestien kirjoittajia.

    Jotenkin tuntuu että sarjanousijan ilmaiset pisteet on nyt jaettu ja vastustajat keskittyvät peleihin sen verran että jatkossa inkkaripinnojen saaminen tulee olemaan työn takana.

    Mielenkiintoinen peli tulossa tuuria vastaan keskiviikkona, nämä pisteet ovat kunnon playoffpisteitä loppukautta ajatellen.

  13. Case Pfiz§§ toi viimeinen lause osoittaa täydellisen urpoutesi sääntöjen ja pelin suhteen ja osoittaa arvon/arvottomuuden koko kommenttiasi kohtaan. Muutenkin ihmettelen kommentoijia jotka eivät edes nähneet tilannetta, mutta tulevat kuitenkin kommentoimaan tuomion oikeellisuutta. No, jos ei ole elämää, niin tämähän se teille peräkammarin pojille on se elämän kohokohta.

  14. Alasoukan Kipinälle.

    En kirjoita näille palstoille. Luen kyllä niitä säännöllisen epäsäännöllisesti.

    Ajattelin olla kommentoimatta koko kirjoitustasi, mutta kun ansiokkaasti vedit mukaan luottamustoimeni Salibandyliitossa haluaisin oikaista väitettäsi. Olet väärässä ja viestisi motiivi on tarkoituksenhakuinen.

    Toimitus varmasti pystyy todentamaan tuon viittaamasi viestin lähettäjän muuksi kuin minuksi ja vahvistamaan asian.

    Sinä minulle tuntemattomaksi jäänyt Indians-joukkueen edustaja siellä pukukoppikäytävällä. Tule ensi kerralla rohkeasti vaan juttelemaan ja esittäytymään. Kasvot jäivät kyllä mieleen, mutta nimi(merkki) ei.

    Terveisiä Italiasta,

    Hexi Arteva

  15. Isät vs. pojat oli fiilikset jo ennen pelin alkamista, Indiansin joukkue näytti suunnilleen viime kesänä ripille päässeiltä.