TPS pudotti Josban kanveesiin päätöserässä – mailaan takertunut jalkalamppu hämmensi

Josban Tomi Lautanen löysi käsistään mailan lisäksi jotain muuta. Kuva: Anssi Koskinen

Josban Tomi Lautanen löysi käsistään mailan lisäksi jotain muuta. Kuva: Anssi Koskinen
Josban Tomi Lautanen löysi käsistään mailan lisäksi jotain muuta. Kuva: Anssi Koskinen

Sunnuntai-iltana pudotuspelirajan tuntumassa pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa TPS löi kauden positiivisesti aloittaneen Josban numeroin 8-3 (0-1, 3-1, 5-1). Voitolla TPS nousi sarjataulukossa kuudenneksi.

Joukkueet lähtivät otteluun hyvin erilaisista asemista: TPS voitti lauantaina vaikean ottelun jälkeen NST:n vieraissa jatkoajalla 6-7 ja Josba oli kärsinyt kotonaan tappion Happeelle 7-10, vaikka nousi kertaalleen tasatilanteeseen kuuden maalin takaa-ajoasemasta.

Mihin ottelu ratkesi?
TPS:n yleensä nopeatempoinen pallollinen peli oli tänään kateissa, mutta pelin käännöt toimivat erinomaisesti. Josba oli ottelussa vahvasti mukana aina toisen erän loppuun saakka, jolloin Mikko Hautaniemi viimeisteli 3-2-pukukoppimaalin ajassa 39:36. Kolmannessa erässä turkulaisryhmä kohotti pelin tempoa sekä viimeisteli tehokkaammin ja vei erän nimiinsä lukemin 5-1. Elintärkeät pisteet jäivät näin ollen kotijoukkueelle.

Ottelun hahmo?
TPS:n joukkueesta ehdottomasti kentän viihdyttävin oli tänään riskirajoilla onnistuneesti läpi ottelun pelannut, jatkuvalla syötöllä Josba-puolustusta puhkonut Joonas Koskinen. Myös eilisessä NST-vierasottelussa kenttää dominoineet Miikka Sokka ja Mikko Hautaniemi esiintyivät mallikkaasti. Josban onnistujia olivat kaksi maalia viimeistellyt Aapo Mutanen sekä torjunnoillaan kaksi erää joukkuettaan pelissä mukana pitänyt maalivahti Jesse Huurrekorpi.

Ottelun puheenaihe?
Yksi Josban kärkinimistä, Tatu Eronen, loukkasi nilkkansa toisessa erässä pelitilanteen ulkopuolella, eikä enää pystynyt jatkamaan ottelua. Joukkue oli loukkaantumiseen asti pysynyt pelitapahtumissa hyvin mukana ja ajoittain hallinnutkin niitä, mutta loukkaantumisen jälkeen ote siirtyi vähitellen TPS:lle. Kolmannessa erässä Josba ei enää pystynyt vastaamaan TPS:n vauhtiin. Ennen vierasjoukkueen 7-3-kavennusmaalia nähtiin eriskummallinen tapahtumasarja, kun Josban Tomi Lautanen sekä TPS:n Tino Salminen ja Teemu Aaltonen taistelivat pallosta areenan toimitsijapöydän edessä ja pöydältä takertui jalkalamppu kentälle palanneen Lautasen mailan ympärille. Hämmennystä aiheuttaneen tilanteen aikana Josban Aapo Mutanen viimeisteli illan toisen maalinsa.

Kommentit:
– Luokattoman OLS-pelin jälkeen oli kaksi viikkoa aikaa harjoitella, ja harjoitellut asiat näkyivät tämän viikonlopun kahdessa ottelussa. Alkuun näytti hankalalta, mutta tänään vahvin osa-aluemme oli kääntöpeli. Aika tasapainoinen esitys, TPS:n valmentaja Aki Vilander kiitteli joukkuettaan ottelun jälkeen.
– Pitkät hyökkäykset puuttuivat tänään kokonaan ja kolmannessa erässä ei päästy ollenkaan pelille. Hyökkäyspelaamisessa on tällä hetkellä pieni suvantovaihe, ja pitää miettiä miten siihen saataisiin lisää ruutia, Josban valmentaja Sami Sorjonen pohti.
– Johtoasemapelaaminen oli tänään hyvää, aivan oman liigauran kärkipäätä ja viikonlopusta äärimmäisen tärkeät neljä pistettä, TPS:n Miikka Sokka summasi kulunutta kahta ottelupäivää.
– Happeeta vastaan herättiin pelaamaan, kun ei ollut enää mitään hävittävää. Tänään kolmannen erän alkuun tuli nukahdus ja hävisimme siihen ottelun, Josban Tatu Könönen totesi.

Sunnuntain liigakierroksen muut tulokset:
Nokian KrP–OLS 10–6, NST–SSV 3–5, Loviisan Tor–Oilers 3–8, Classic–SPV 5–9, Happee–Erä 7–5

Linkit:
Otteluraportti TPS:n sivuilla ja Anssi Koskisen ottelukuvat

Teksti: Jonne Lehtimäki, Turku