”Vuoden kovin salibandyuutinen” julkistettiin: Classiciin kaksi ruotsalaispelaajaa

Ruotsin junioripelaaja 2013, Jesper Kivipaasi on yksi mielenkiintoisimmista junioreista alkavalla kaudella. Kuva: IFF

Jesper Kivipaasi voitti vuonna 2013 pelattujen U19 poikien MM-kisojen pistepörssin. Toiseksi samaisten kisojen pistepörssissä sijoittui Peter Kotilainen. Kuva: IFF
Jesper Kivipaasi voitti vuonna 2013 pelattujen U19 poikien MM-kisojen pistepörssin. Toiseksi samaisten kisojen pistepörssissä sijoittui Peter Kotilainen. Kuva: IFF

Salibandyn kuumin puheenaihe pari viime päivää on ollut lauantain Suomen Cup -tapahtuman yhteydessä järjestettävä lehdistötilaisuus Tampereella – tai oikeastaan tarkemmin sanottuna sen aihe. Pääkallo.fi:nkin uutisoimassa ennakkotiedotteessa lupailtiin ”vuoden kovinta salibandyuutista”. Nyt lehdistötilaisuuden anti on vihdoin selvillä.

Classicin miesten liigajoukkue on tehnyt pelaajasopimukset Jesper Kivipaasin ja Jesper Thorbergin kanssa. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia ja he vaihtavat Classic-paitaan tulevalle kaudelle 2014-2015.

Ruotsalaiset ovat mielenkiintoisia vahvistuksia. Molemmat ovat nuorten maailmanmestareita ja kipparoineet Ruotsin nuorten maajoukkuetta. Classicin toiminnanjohtaja ja miesten liigajoukkueen manageri Pasi Peltola on innoissaan sopimuksista.

– Saamme huippulupaavat ruotsalaiset osaksi Familya. Se nostaa sekä joukkueen tasoa että koko seuran kiinnostavuutta tulevalla kaudella.

– Katselin herrojen otteita muutamissa kansainvälisissä turnauksissa. Totesin Kivipaasista, että on muuten ihan Classicin näköinen pelaaja. Sukulaismies Lari Molkka sattuu olemaan Kivipaasien perhetuttu ja oli edesauttamassa sopimusten syntyä, Pasi Peltola kertoo ja lähettää Lari Molkalle isot kiitokset.

Peltola on luvannut, että jos ja kun Kivipaasi saadaan, niin hän saa käyttää Peltolan entistä pelinumeroa 21. Sitä ei ole kukaan Classicissa käyttänyt ”Passon” oman liigauran päättymisen jälkeen.

Classicin tiedotteen mukaan Jesper Kivipaasi (synt. 1995) on monipuolisen all-around-pelaajan arkkityyppi, joka voitti nuorten MM-kisojen pistepörssin juuri ennen Classicin Peter Kotilaista. Kivipaasi valittiin myös kisojen All Stars -kuusikkoon sekä Ruotsin vuoden junioripelaajaksi 2013. Kivipaasilla on tilillään kaksi Euro Floorball Tourin kultaa, nuorten Finnkampenin voitto sekä kaksi Ruotsin juniorimestaruutta.

Puhdasverinen puolustaja Thorberg (synt. 1994) on niin ikään junioreiden maailmanmestari, Euro Floorball Tourin ja Finnkampenin voittaja. Hänellä on takanaan yhdeksän ottelua Ruotsin nuorten maajoukkueen paidassa.

Molemmat Jesperit edustavat tällä kaudella Ruotsin miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa IBF Örebroa.

– Mulla on hyvä kutina pojista. Tämä on myös valmentajalle hieno mahdollisuus oppia uutta ruotsalaisesta salibandykulttuurista, Classic-luotsi Jarkko Rantala kommentoi ja huomauttaa, ettei siirtoristeilijä länsinaapurista ihan jatkuvasti kulje.

– Ruotsista tulee hyvin harvoin huippupelaajia Suomeen. Se kertoo pelaajien suhtautumisesta, että he ovat avoimia tällaiselle mahdollisuudelle. Pojat vaikuttavat sosiaalisilta ja huumorintajuisilta veikoilta. En epäile hetkeäkään, etteivätkö he sopisi meidän joukkueeseemme.

77 comments

 1. En o vieläkään noussu penkille takas kun putosin.missä mitaten tämä on kova juttu.

 2. Menee uskottavuus kun hehkutetaan vuoden palloilu uutisesta ja sitten kerrotaan kahden lupaavan ruotsalaisen liittymisestä Classicin miehistöön.
  Kerran voi huipultaa mutta sitten kun oikea uutinen kerrottavana nin kukaan ei halua kuulla..
  Kaikki kunnia bassolle mutta ei näin voi toimia!

 3. Seison erehdykseni takana. Näköjään Salibandyliiton tiedottaja voi tiedottaa myös yksittäisen seurajoukkueen asioista, kaikkea sitä. Vai että vuoden kovin uutinen, hohhoijaa.

 4. Nyt oikeesti Salibandyliitto. Nöyrin pyyntö että lopetatte Classicin ahterin nuolemisen. Yksittäisen joukkueen pelaajasopimukset ei vaan voi olla tuon hehkutuksen arvoinen. Saati sitten ”vuoden kovin uutinen”. Meni maku tuohon politikointiin.

 5. Passo vie liiton tiedotusta kuin pässiä narussa. Mielestäni nykyinen liitto pitäisi sulauttaa Familyyn ja salibandyväki vois perustaa uuden liiton. Nykyinen haisee.

 6. Hyvä että Classic saa junnupelaajia joukkueeseensa kun sillä ei ole omia junnupelaajia kuin maksamaan viuluja.

 7. Voisiko liitto tiedottaa jatkossa myös esim. OLS:n sopimuksista yhtä mahtipontisesti, samoin Tps:n ja muiden! Tässä on nyt suunta annettu

 8. Ny tota eiköhä herätä tähä päivää… Tollane rutkuttamine o iha turhaa ja tää voi olla hyvinki vuoden kovin säbä uutinen… sen lisäksi tämä on liigan kannalta merkittävä asia… ja millos o rutisijat nähny salibandyliigas ruotsalaisia… niimpä odotan innolla näiden herrojen otteita… jos vaikka sama julkistettaisiin jonku muun seuran nimissä… kattokaa peilii!

 9. Noh noh!
  Onhan tämä vuoden salibandyuutinen! Miettikää nyt vähän kaikki! Se, että kaksi ruotsalaista menee/tulee/joutuu/eksyy Tampereelle on kyllä aika huikea uutinen. Siis Tampereelle? WOW! Salibandyssä tosiaan kaikki on mahdollista. Itsellenikin on suuri kynnyt lähteä Tamperesteriin joten millainen kynnys se on Örebron kavereille. Ja kaikenlisäksi vastassa on kaveri, jolla on kauhea kutina.

  Enää kovempi uutinen olisi, jos joku joka on joskus eksynyt Forssaan! (Forssa on kuin Atlantis, se kuulemma on olemassa, mutta kukaan ei oikein tunnu tietävän missä).

 10. Nyt tuli kyllä kauden kovin kusetus. Pidetäänkö meitä idiootteina? Etukäteis uutisointi ja tämä ei kyllä tuo positiivistä kuvaa salibandystä. Harmi kun tällaisissa asioissa ryssitään.

 11. 1. Hieno juttu, että ruotsalaisia pelaajia alkaa virtaamaan Suomeenkin mutta millä järjellä tämä on koko Suomen palloilumaailmaa koskettava uutinen? On niitä pelaajia tullut ihan rapakonkin takaa muihin pallopeleihinlajeihin Suomeen.

  2. Tätä asiaa en käsitä, että Salibandyliitto ottaa homman ja tiedottamisen hoidettavakseen. Mihinkään ajankohtaiseen asiaan hei eivät puutu, kuten paljon arveltu yhden finaalin tapahtuma vaan aivan turpa ummessa ollaan liiton suunnalta asiaan. Sitten liitto julkistaa, että tulee vuoden kovin salibandyuutinen, joka on seurajoukkueen pelaajahankinta….

 12. Toivon hartaasti,ettei näiden ruotsalaispelaajien palkat tule meidän junnupelaajien maksettavaksi ja lisäksi ettei seuran loistavat A-junnut siirry muihin seuroihin,koska joukkue täyttyy palkollisista ns vahvistuksista.

 13. Noniin Seinäjokelaiset ja kaikki muutkin kateelliset säbäjonnet! Ruotsalaisten pelaajien saapuminen Suomeen on hieno homma. Kappas vaan kun Classicin paidan pukevat päälle. Ennemminkin näkisin tämän asian niin, että Passo tekee Classicissa älyttömän kovaa duunia, ei tämä ole liitolta mitään arseholen nuoleskelua. Harva seura tähän pystyy, fakta!

 14. Mietitään tässä liiton herrojen kanssa koska seuraavaksi julkaisemme ja tiedotamme klässikkiä koskevia jymy uutisia. Ensiviikolla tulee pommien pommi

 15. Meni kausikortti vaihtoon, koovee, krp, ilves mikä näistä tahansa tilalle. Otetaan svedu junnuja muka vahvistuksiksi kun samalla markkinoidaan omien junnujen polkua ylös. Mikäli näille vielä maksetaan iso raha niin en halua olla rahoittamassa edes kausikortilla ko toimintaa.

 16. isä
  25.1.2014 16.06
  Hyvä että Classic saa junnupelaajia joukkueeseensa kun sillä ei ole omia junnupelaajia kuin maksamaan viuluja.

  Jep, Johansson, Kulmala, Salo, Savonen, Järvinen, Toriseva, Eronen ja Lampinen, joilla liigapelejä tällä kaudella.

  Suurinosa pelannut vielä kaikki junioriluokat läpi Classicissa.

 17. Noh noh liitto, kyllä seuroissa on kovia työihmisiä, turha sitä on yhtä niin korkealle korokkeelle nostaa ja hehkuttaa, kääntyy kohdetta vastaan nääs…. ja tulee liian suuri pudotus sit joskus, ku ei enää tekään ”duunii”. Mut onnittelut toki voitosta Tampereelle. Liitto mainostaa, minkä jaksaa ja osaa, ja kun ei jaksa, niin muut tekee silti?

 18. Naurettavaa pelleilyä Classic! Tää menee markkinoinnin osalla suunnilleen Helsingin Jokerien tasolle, jossa hehkutetaan vuoden kovinta pelaajavahvistusta (joka Jokereiden tapauksessa olisi voinut olla esim. Ari Sulander tai jopa Teemu Selänne), mutta palkinnoksi viiden tunnin odottamisen ja facebook-tykkäysten jälkeen saatiin Rask. Ei edes se Tuukka, vaan joku samperin Joonas Rask.

  Seuraavaksi varmaan hehkutetaan vuoden salibandyuutispommina sitä, että FBT Pori on ostanut uuden salibandykaukalon. Tämän jälkeen Lasse Vänttinen (Basson avustuksella) virittelee uutispommia kertoakseen, että on hankkinut uuden mailan, kun edellinen meni pelissä poikki. Mutta vielä vuoden 2014 lopulla jokin kolmosdivarin nousukiidossa oleva seura ilmoittaa suurpanostuksesta – Seura on hankkinut uuden kassillisen palloja!

  Kai Classicin pojat Basson johdolla osaavat edes hävetä?

 19. Suhteellisuudentaju on herroilta pahasti hukassa. ”Family” – just joo … jotenkin vaan tuli tämä mafia-assosiaatio tästäkin pienestä yksityiskohdasta mieleen.

 20. Sit viel aiheesta muutama sana: Pojat menee minne pojat mielii. Onhan meillä ollut Eestistäkin pelaajia, venäläisiä tosi vähän, miksi? Mut ruotsalaisia, ranskalaisia, ausseja, sveitsiläisiä. Welcome.

  Kiva oli lueskella arvauksia siitä, mikä uutinen mahtaisi olla. Paras oli kyl se, et Classic lähtis pelaamaan Venäjän liigaa.

 21. Mitä merkitystä sillä on, että onko tulevat vahvistukset junnuja vai jotain ikämiehiä? Todennäköisesti Classicin runko tulee pysymään melko samana ensi kaudella, kun muutama jannu jättäytyy pois/vaihtaa seuraa.

  Nyt tämän kauden jälkeen lähteville on jo korvaajat, jotka nyt sattuvat olemaan Ruotsista. Huomattavasti fiksumpaa on nykyään hankkia nuoria pelaajia, kuin vanhoja ja hitaita. Peli muuttuu koko ajan nopeammaksi ja nuoret pelaajat ovat juuri niitä, jotka pysyvät nopeassa pelissä mukana.

  OK – typerästi uutisoitiin asiasta. MUTTA, silti vaikea ymmärtää miksi tällainen show, kun Classiciin tulee kaksi lupaavaa ja NUORTA ruotsalaista. Huom, ruotsalaista! Jotain on pitänyt tehdä oikein, jotta ruotsalaisia saa virtaamaan Suomeen, koska virtaus on ollut vahvasti toiseen suuntaan – aina.

 22. Hmmm… kun nyt ensin saataisiin nuo viime vuoden hankinnat, eli Kotimaiset-Kotilaiset edellisvuosien tasolleen.

  Ei tämä ruotsalaisten tulouutinen tällaista vakikatsojaa säväytä millään muotoa.

  ”Meillä on pelaajan polku huipulle” … tämä uutinen vie omilta junnuilta pelitilaa. Etenkin kun omista poluntallaajista Atte Engren on pelannut Savosen ja Salon kanssa huippukauden puolustuksessa. Eli omavaraisuus ennenmkaikkea.

  Tämäniltainen Cup-voitto kylläkin lämmittää, tämä ”Huippu-uutinen” ei mitenkään.

 23. Rivimies 5, taidat olla todellinen vakikatsoja säbäjonnen, mikäli mielestäsi joukkueessa pelaa Atte Engren? Valot päälle.

 24. Eronen ja Engren. Jokatapauksessa mielenkiintoiset värväykset. Vaikea nähdä mihin kaverit mahtuvat. Classicin rosteri on melko täysi vaikka esim. Juhola on loukkaantuneena ja Nyhve ei pelaa. Ellei sitten joku vanhemmasta kaartista pistä kenkiä naulaan ja lopeta kauden jälkeen. Jokatapauksessa harvinaista, että lupaavat ruotsalaiset junnut valitsevat suomalaisen joukkueen. Suuruuden osoitus Passolta.

 25. Ei tässä varmaan mistään kateudesta ole kyse. Ainakin Pohjanmaalla keskitytään omaan hommaan.
  Kohtalaisen kovat meriitit molemmilla mutta ovatko he sitten ne palaset jotka tuo Classicille finaalipaikan, saati mestaruuden? No se nähdään aikanaan.
  Nähdäkseni suurin asia mistä ihmiset rutisee täällä on se että liigan/liiton tiedottaja hehkuttaa tällaista.

 26. Eivätkä ole edes ensimmäisiä ruotsalaiset liigassa, ainakin naisten puolella ollut aiemmin.

 27. taisivat tosiaan olla jo 90-luvun lopulla tai 2000-luvun alussa Gunnersin riveissä. Ja Esa Karjalainen kanssa. Onko muita?

  Hölmöintä tässä ”uutispommissa” oli tosiaan liiton ”tiedotuspäällikön” Juhani Henriksonin hehkutus. Se kertonee kaiken hänenkin osaamisestaan. Kaikkiaan jäi suutariksi tämä pommi.

 28. Mitä tälläinen kahden ruotsalaisen divaripelaajan värvääminen ja sen ennakkohehkutus ”vuoden uutispommista” liitonkin toimesta kertoo – Suomalaisten heikosta itsetunnosta

  No, saadaan ainakin annettua ruotsalaispojille sellainen vaikutelma, että heidän pelaajasopimukset ovat suuri mediatapahtuma koko Suomessa. Sillä pyritään vahvistamaan poikien tekemän ratkaisun mielekkyyttä ja välttämään tilanne, ettei syksyn tullen pojat saapuisikaan Suomeen.

 29. Tiedä sitten miten joukkuehenkeä parantaa, katsojaa tai seuran junnua kiinnostaa ruotsalaispoikien tekemiset…
  Luulisi seuran omasta Akatemiasta löytyvän yhtä hyviä kavereita, jotka familyineen ovat polun varrella tuoneet seuran kassaan euron poikineen.

  Saapahan Krp ja Koovee ensi kaudelle hyviä vahvistuksia Classicista.

 30. No johan oli uutinen. Ei Peltolan eroilmoitus Classic:n valmennuksesta olisi ollut mikään uutiskynnyksen ylittävä.

  Mutta Passon ja Irinan avierouutista olisi voitu mainostaa ”Vuoden kovinpana salibandyuutisena”.

 31. Montako ruottalaista pelaa suomessa?..uutinen on siksi kova koska pelajat on vielä nuoria nousevia kykyjä ja selkeä avaus sinnepäin, uskon että pojat tuo sitä ratkaisevaa maalinteko taitoa silloin kun on ne ratkaisu pelit,siitähän se classicin mestaruus on ollut kiinni.

 32. No, minusta hieno uutinen. Todella hyvä ja mielenkiintoinen kuvio! Mahtavaa, että ammattimaistuminen näkyy konkreettisesti.

  Ihmeen negatiivisia ihmiset täällä jatkuvasti. Oli kyseessä sitten tuomarit tai mikä tahansa menestyvä organisaatio.

 33. Pajon positiivistakin oli cupin finaalin tiedottamisessa. Parasta Hesarin juttu Bassosta, toiseksi myös onnistunut tapahtuman televisioinin yhteydessä tiedottaminen, Urheiluruudut ja paljon juttuja lehtiin, todennäköisesti..
  Ainoastaan ruotsalaisten divaripelaajien sopimus oli floppi, meni ehkä överiksi kun haluttiin liian innokkaasti rakentaa uutinen, no sekin meni läpi Ylellä.
  Salibandyssä tarvitsemme tiedottamisen ammattilaisia, ja uskon että Henriksson on sellainen.
  Toivottavsti seuraavan kerran uutisoidaan esim. liigan finaalin uudesta konseptista. Niin ja ensi viikolla MM- karsinnat, näistä peleistä ja pelaajista saa tarinoita riittävästi.

 34. Itse uutiseen en juuri jaksa ottaa kantaa, mutta perinteisesti liiton tiedotus on ollut sama kuin seurojen tiedotteiden jako suoraan eteenpäin, joten ei ihme, että Passon hehkutus meni läpi.

 35. Pahempi naisissa. Tämän kauden jälkeen loppuu tosi pelaajat, kun muutamat vanhat väistyy. Omista junnuista ei o paitaa täyttään.kun peliaika ja liiga kokemusta ei ole kertyny muuta kuin penkillä istuessa.

 36. Krp ja kv kiittää bassoo. Mix hevletissä maksaa aassa kax ja puoli tonnii kaudessa, eikä saumaa edariin. Naapurit tarjoo saman tonnilla ja saumat todellakin liigapelaajaksi. C:llä on jo nyt niin nuori runko edarissa että sinne ei ole helppo päästä. Junnuissa olisi tasoa mut kun maaseutu ostetaan tyhjäksi, niin omat mjjunnut ei mahdu rosteriin. Tietysti kilpailu auttaa kehittymään, mutta entä motivaatio kun aina muuælta tulee uusia junnuja. Naaman ja vanhempien takataskun vahvuus auttaa sinut edariin.

 37. No,joo! Samaa mieltä, että pommi jäi suutariksi. Ihmettelen itsekin, miksi liitto osallistuu jonkun seuran markkinointiin tällä tavalla. Säbä liitto on täynnä ”Kummoloita”, jotka ovat saaneet pitää pestinsä vaikka asiat menee päin honkia. Liiton ”miästen” keskustelu valmius on ollut viimeiset kymmenen vuotta miinus merkkinen. Tähän ehkä kannattaisi puuttua. Toki se on meistä rivi porukoista kiinni. Jos annamme asioiden vaan olla,niin tämä kaikki on mahdollista. Fy fan innebandyförbundet!
  Tällä kirjoituksella en tahdo mollata Classicia. Olen,sitä mieltä, että Classic family konsepti on loistava. Meidän muiden pitäisi ottaa tästä oppia ja viedä lajin kehitystä sekä markkinointia eteenpäin. Ainoa joka tökkii ja aiheuttaa v-sana ajatuksia, on se, että liitto lähtee mukaan yhden seuran markkinointiin näin vahvasti. Ja kysymys on kuitenkin junnu/divari-tason siirroista. Swedu-pörssin viitonenkin olis kelvannut , muttaa tää. NO,JOO!

 38. Kyllä on maailma aika mullin mallin jos minä, seinäjokelainen,olen kateellinen classicille. Tainnu nousta eräillä faneilla aivan k*si päähän tästä finaalista

 39. Hieno homma Classicille ja koko suomalaiselle salibandylle. Vielä kun saadaan joku SSL-tähti vaihtamaan maisemaa, niin on jonain päivänä vielä kovempi juttu. Mutta minkä ihmeen takia liiton tähän piti käestää? Eikö nyt C voisi hoitaa oman tiedotuksensa ja liitto puuhata omissa koloissaan jotain sellaista, että olisi jotain tiedottamisen arvoista. Tai jos ei oo, niin ei nyt tekis ittestään ihan pelleä.

 40. Vielä kun siirtyvät pellaajat olisivat olleet Rudd ja Karlström. Niin olisin pissannut hunajaa:D Kivipaasi on mielenkiintoinen nimi. Isä on suomalainen.

 41. Huono kauppa. Ruotsinkielisiä divaripelaajia olisi saanut halvemmalla Vaasan seudulta.

 42. Olen jo pitkään ollut sillä kannalla, että The Finnish Floorball League:n johtoporras on muodostettu jarruketjusta, jonka tehtävänä on pitää lajia pinnan alla. Kai henkilöiden palkkatiedot ovat julkisia – olis kiva tietä, millaisella palkalla siellä tunaroidaan, ja vedetään omaan yritykseen. Koskahan liigaseurat ymmärtävät järjestäytyä mafian vastaiseksi ryhmittymäksi, ajamaan asioita seurojen vinkkelistä, ja kehittämään toimintaa. Siitä olis hyvä lähteä liikenteeseen, että toimisto siirretään Helsingistä pois… siinä olisi varsinainen palloilu-uutinen vuosimallia 2014.

 43. Te nuolette 2 vuoden sisään kun 1 kenttä lähtee. Miten kehtaat huudella? Teillä ei ole mitään, ei mitään! Hoitoon.

 44. Kovat paineet lyö tämä ”massiivinen” tiedoitustilaisuus nyt ainakin näille kahdelle pojalle ensi kaudelle, puhutaan kuitenkin vielä juniori-ikäisistä pelaajista. Tulevat olemaan tämän jälkeen erityishuomion ja siis myös kriittisen katseen alla pitkin Suomea.
  Lisäksi ihmetyttää vain yhden vuoden sopimukset noin nuorille kavereille, jotka eivät ole Ruotsissakaan vielä lyöneet edes miesten divaritasolla läpi mitenkään. Hieman kyllä kustaan omien HUIPPULUPAAVIEN nuorien muroihin, siellä on kovaa kamaa tulossa vielä noiden nykyään liigassa pelaavienkin lisäksi.. Naapuriseuroissa pelaa huomattavasti heikompiakin junioreita jo liigapelejä, toki menestys ei seuratasolla ole samaa luokkaa, mutta henkilökohtaisesti varmasti liigapelit kehittää eniten!

 45. Olihan muutama kausi sitten Daniel Pappi pelaamassa Kooveessa.. Eli on ollut Ruotsalaisia aikaisemminkin Tampereella, ei muistaakseni hirveetä juttua tehty silloin… Tietty oli väärä seura johon siirtyi!

 46. Kun (Passo ja Classic) tekee jotain kiinnostavaa lajin eteen tavalla, joka nostaa koko lajin kiinnostusta Suomessa, ollaan suomalaistyyliin kateellisena itkemässä.

  Tehkää te muutkin seurat seuroissanne ( ja miksei liittokin ) jotain muutakin kuin myytte sitä yhät ja samaa makkaraa ja pahvikahvia!

  Markkinointi on keksitty jo edellisillä vuosituhansilla.
  Jos hyväkstytte urheilumarkkinoinnin muissa lajeissa, ja muissa maissa, miksi ette Suomessa ja salibandyssä?! Opetelkaa. Oppikaa. Tehkää. DO IT.

  Ei se ole muilta pois.

  Sen aika näyttää, mikä vaikutus näiden kahden ruotsalaispojan tulemisella on Classiciin, mutta miksi se muita seuroja itkettää?

  TOIMIKAA!

 47. tässä nähdään todellinen kiinnostus LAJIA kohtaan. 5 juttua suomen CUPista, kolme kommenttia. Kahden ruotsalaisen siirto Classiciin 62 kommenttia jossa haukutaan, enemmän tai vähemmän, liiton ”tiedottaja” ja Classic. Classic kerää ensivuoden joukkuetta, on jo muuten sen aika. Liitto nyt on liitto. Jos Erä tai SSV olisi tehnyt tämän tempun, niin se todennäköisesti olisi ollut täällä uutispommi, positiivisessä mielessä. Wigren Vertti ja Jaakkonen Antti muuten unohtui listalta jotka pelaa/nimetty Classicin ligamiehistössä. Ja on siellä vielä puloitoista kentällistä jotka reenaavat miesten kanssa ”neloskenttää” reeneissä. Ikäluokkaa 98-95 ja ihan hyvin menee. Ruotsalainen ja ruosinkielinen on muuten eri asia, ainakin tässä tapauksessa. Tämä nyt on valitettavasti kirjoitettu tänne, koska kukaan ei olisi lukenut sitä tuolta CUPpia ja tuloksia kertovista jutuista. Jos ei ole nälkä niin paskattaa, sellaista se elämä on.

 48. Sopparia tarjos storvreta Paasikivelle, valitsi Classicin. Monestako meidän liiga pelaajasta olis kyseinen seura kiinnostunut? Divari taso kaukana tältä herralta!

 49. Kun suomipojalla on mahis valittaa jostain näinhän tehdään. Kulttuuri on suomessa lähes joka asiassa samanainen, jos jotain ihan palstalle asti kommentoidaan niin 99% siitä on pelkkää puukkoa. En kommentoi sitä onko tämä nyt niin kova uutinen, mutta MARKKINOINTIA se on. Kokeilkaa joskus eri seuroissa, voitte yllättyä tuloksista.

 50. Ai on Suomeen tullut paljon pelaajia Ruotsista? Missä lajissa? Kun joka lasissa niiden liiga hakkaa meijän liigat mennen tullen. Säbässä ruotsalaisia tainnut olla Karjalaisen lisäksi yksi(?) ja Karjalaista ei nyt hirveen ruotsalaisena voi ees pitää…

  Ja mitä tulee meidän junnuihin, niin perkele kun vituttaa toi hyysäys, jos pojat ei ansaitse omilla kyvyillään paikkaa liigassa niin ei sinne oo mitään asiaa, ei sen liiga jengin pidä mikään helvetin leikkikerho olla. Sen oon kyll nähnyt että moni jengi on just sitä ja sitten kun jossain tehään asioita oikeesti, niin jengi vinkuu. Pisteet Tampereelle ja passolle, miinusta palstan pelleille, jälleen kerran…

 51. Junnu#8, tuo Daniel Pappi on syntynyt ja asunut Ruotsissa ja on juurikin Ruotsin kansalainen. Pelasi Ruotsin ykkösdivarissa ja sieltä siirtyi Sveitsiin pelaamaan muutamaksi kaudeksi ennen tuloaan Suomeen ja Kooveeseen. Sveitsin kansalaisuutta ei herralla kuitenkaan ole.

 52. Nyt kannattaa ajatella hieman, ennen kuin ulistaa ja vedetään vaippoja jalkaan kun virallisena tiputuspäivänä.

  Lätkän puolella hehkutetaan U20-maajoukkueen ssavutusta ja kuinka siellä on loistavia pelaajia. Tulevaisuuden tähtiä yms..
  Ja näin onkin..!

  Mutta kun Ruotsista, maailman parhaasta salibandymaasta tulee Suomeen pelaamaan kaksi Ruotsin U19-maajoukkueen kapteenia Tampereelle, niin se on muka naurettavaa jne…

  Vertaisin Clasicin värväyksiä samaan, jos Kanadan U20-maajoukkueen kapteeni tulisi Suomeen johonkin lätkäliigajengiin pelaamaan. Olisi aika kai kova juttu.

  Kysymys: Jos Kivipaasi voittaa MM-kisojen pistepörssin, jolloin kaikki suomalaiset jäävät luonnollisesti hänen taakseen. Ja moni heistä pelaa Salibandyliigassa, niin mitä meriittejä vielä pitää olla, jotta on kelvollinen pelaaja Salibandyliigaan.

  Tälläisesta pitäisi osata iloita ja tuomita vasta sen jälkeen kun kaverit ovat Salibandyliigassa pelanneet. (jos siihen on jollain hirveästi tarvetta)
  Ja kuinkahan moni dumaajista ruotsalaisten onnistuessa ovat olleet alusta asti sitä mieltä että Classic tehi hienot värväykset.

  Ei muuta kun odotellaan kuka nostaa käden ensi kaudella ja myöntää, ”olin väärässä”.

 53. Hei taas, Nyt pää pystyyn. Ei oo mitään suomalaista huonoa itsetuntoa ja liikaa negatiivisuutta. Yritetään vaan opetella avointa keskustelukulttuuria, johon mahtuvat mukaan niin Ruotsin suomalaiset, nuoret somettuneet säbäilijät (omasta takaa) ja kaikki me takahikiäläiset ikääntyneemmät vu – vaikuttajat. Hymyillään kun tavataan.

 54. Vuoden salibandyuutinen olisi se, että saisin vihdoinkin toimitsijakorttini, kun kurssikin on käyty jo kolme vuotta sitten. Ja kyllä, kyselty on.
  Minulle henkilökohtaisesti on aivan sama ketä klassikissa pelaa. Jos saavat ulkomaisia vahvistuksia niin kiva juttu. Passo kirjoitelkoon familytiedotteensa ja hänellä on toki lupa hehkutella niin paljon kuin haluaa. Risomista tässä aiheuttaa jälleen kerran liiton amatöörimainen toiminta. Yksittäisten seurojen tiedottajaksi ei ryhdytä, piste. Onko joku pitänyt kirjaa siitä, montako tiedottamismokaa säbäliitto on jo tällä kaudella tehnyt? Sekin alkaa jo olla vuoden säbäuutinen….

 55. No jos peter kotilaiset pärjää liigassa niin nää kaverit tulee dominoimaan. Aivan järkyttävä ero oli poikien hyväksi ku kotilaista vertas heihin maajoukkuepelissä.

 56. No olihan tämä uutinen mutta vuoden salibandy uutinen tulee tässä kevään aikana, siis veret seisauttava. Ei muuta kun odottelemaan!

 57. Liiga ja liitto on näköjään ottaneet hoitaakseen yhden seuran markkinoinnin. Vai mitä tästä liigan nettisivujen uutisesta pitäisi päätellä?

  ”… Classicin miehet tarvitsevat siis Familyn vahvan tuen viimeisiin runkosarjan kotikamppailuihin, joten saavu jo perjantaina Areenalle ja kannusta Classicin miehet elintärkeille pisteille!”

  Eipähän jää epäselväksi kenen asialla Kaltalan dream team juoksee…