Miehet

”Vuoden kovin salibandyuutinen” julkistettiin: Classiciin kaksi ruotsalaispelaajaa

25.01.
2014
Miehet
Jesper Kivipaasi voitti vuonna 2013 pelattujen U19 poikien MM-kisojen pistepörssin. Toiseksi samaisten kisojen pistepörssissä sijoittui Peter Kotilainen. Kuva: IFF

Jesper Kivipaasi voitti vuonna 2013 pelattujen U19 poikien MM-kisojen pistepörssin. Toiseksi samaisten kisojen pistepörssissä sijoittui Peter Kotilainen. Kuva: IFF

Salibandyn kuumin puheenaihe pari viime päivää on ollut lauantain Suomen Cup -tapahtuman yhteydessä järjestettävä lehdistötilaisuus Tampereella – tai oikeastaan tarkemmin sanottuna sen aihe. Pääkallo.fi:nkin uutisoimassa ennakkotiedotteessa lupailtiin ”vuoden kovinta salibandyuutista”. Nyt lehdistötilaisuuden anti on vihdoin selvillä.

Classicin miesten liigajoukkue on tehnyt pelaajasopimukset Jesper Kivipaasin ja Jesper Thorbergin kanssa. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia ja he vaihtavat Classic-paitaan tulevalle kaudelle 2014-2015.

Ruotsalaiset ovat mielenkiintoisia vahvistuksia. Molemmat ovat nuorten maailmanmestareita ja kipparoineet Ruotsin nuorten maajoukkuetta. Classicin toiminnanjohtaja ja miesten liigajoukkueen manageri Pasi Peltola on innoissaan sopimuksista.

– Saamme huippulupaavat ruotsalaiset osaksi Familya. Se nostaa sekä joukkueen tasoa että koko seuran kiinnostavuutta tulevalla kaudella.

– Katselin herrojen otteita muutamissa kansainvälisissä turnauksissa. Totesin Kivipaasista, että on muuten ihan Classicin näköinen pelaaja. Sukulaismies Lari Molkka sattuu olemaan Kivipaasien perhetuttu ja oli edesauttamassa sopimusten syntyä, Pasi Peltola kertoo ja lähettää Lari Molkalle isot kiitokset.

Peltola on luvannut, että jos ja kun Kivipaasi saadaan, niin hän saa käyttää Peltolan entistä pelinumeroa 21. Sitä ei ole kukaan Classicissa käyttänyt ”Passon” oman liigauran päättymisen jälkeen.

Classicin tiedotteen mukaan Jesper Kivipaasi (synt. 1995) on monipuolisen all-around-pelaajan arkkityyppi, joka voitti nuorten MM-kisojen pistepörssin juuri ennen Classicin Peter Kotilaista. Kivipaasi valittiin myös kisojen All Stars -kuusikkoon sekä Ruotsin vuoden junioripelaajaksi 2013. Kivipaasilla on tilillään kaksi Euro Floorball Tourin kultaa, nuorten Finnkampenin voitto sekä kaksi Ruotsin juniorimestaruutta.

Puhdasverinen puolustaja Thorberg (synt. 1994) on niin ikään junioreiden maailmanmestari, Euro Floorball Tourin ja Finnkampenin voittaja. Hänellä on takanaan yhdeksän ottelua Ruotsin nuorten maajoukkueen paidassa.

Molemmat Jesperit edustavat tällä kaudella Ruotsin miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa IBF Örebroa.

– Mulla on hyvä kutina pojista. Tämä on myös valmentajalle hieno mahdollisuus oppia uutta ruotsalaisesta salibandykulttuurista, Classic-luotsi Jarkko Rantala kommentoi ja huomauttaa, ettei siirtoristeilijä länsinaapurista ihan jatkuvasti kulje.

– Ruotsista tulee hyvin harvoin huippupelaajia Suomeen. Se kertoo pelaajien suhtautumisesta, että he ovat avoimia tällaiselle mahdollisuudelle. Pojat vaikuttavat sosiaalisilta ja huumorintajuisilta veikoilta. En epäile hetkeäkään, etteivätkö he sopisi meidän joukkueeseemme.

Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus