Video: Koovee julkisti pelaajasopimuksia – Mäenpää palaa Sveitsistä

Kuva: unihockey.ch

Kuva: unihockey.ch
Kuva: unihockey.ch

Koovee on tehnyt kolme kovaa sopimusta ensi kaudelle. Sveitsin liigassa tällä kaudella ilahduttanut Henri Mäenpää on palaamassa takaisin Tampereelle punamustien riveihin. Luottopakki Aki Hietanen sekä nuori hyökkääjälupaus Samu Saari ovat tehneet jatkosopimukset Kooveen kanssa.

Sopimuksen kirjoittaneet pelaajat viihtyvät ”haalarit päällä” ja ovat valmiita ottamaan isoa roolia tulevassa joukkueessa. Koovee rakentaa vahvaa kivijalkaa tuleville kausille. Joukkueen Rosteri pyritään rakentamaan niin, että joukkueen pelaajien ominaisuudet tukevat toisiaan.

Jokaisen pelaajan sopimuksessa on ulkomaanpykälä, eli pelaajalla on mahdollisuus siirtyä vuodeksi ulkomaiden kovatasoisiin liigoihin. Mäenpää on osoittanut, että parhaassa tapauksessa ulkomaan vuosi vie pelaajaa monta askelta eteenpäin.

Mäenpää oli kuluvalla kaudella Sveitsin runkosarjan paras suomalainen pistenikkari tehoilla 22+20=42. Miehen joukkue UHC Uster aloitti kautensa vahvasti, mutta jäi lopulta playoffs-pelien ulkopuolelle. ”Killi” on viimeisen Koovee-vuotensa sekä tämän kauden ulkomaanmatkan aikana kehittynyt vastuunkantajaksi, joka sytyttää joukkueensa tiukassakin paikassa. Vastuun kautta myös pistetehtailu on lisääntynyt. Viime kaudella Koovee-paidassa Mäenpää oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pistemies.

Pääkallo.fi-sivuston tammikuussa tekemässä jutussa Mäenpää kertoi saaneensa sveitsiläiseltä paikallislehdeltä lempinimen ”Kugelblitz” eli pallosalama.

Mäenpää haluaa lunastaa tonttinsa vastuunkantajana ja siten viedä joukkuetta eteenpäin ja on kirjoittanut seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Hietanen on Kooveen kasvatti. Taitavasta juniorista on vuosien aikana kehittynyt joukkueen johtava puolustaja. Mäenpään tapaan vastuunkanto on lisääntynyt ja kolmoskentän pakista on kuoriutunut ykkösviisikon puolustaja Nico Anderssonin rinnalle.

Hietanen vaatii itseltään ja joukkueelta tiukkaa tavoitteellista työtä. Sieltä ei mennä, mistä aita on matalin. Tämän kauden varakapteeni on johtajatyyppi niin kentällä kuin pukukopissakin. Hietasen sopimus on kahden vuoden mittainen.

Tunnollisesti ja urheilullisesti kaiken tekevä Saari oli mukana voittamassa alle 19-vuotiaiden MM-pronssia keväällä 2013. Monipuolinen hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

Saari ei ole pukuhuoneen äänekkäimpiä vitsiniekkoja, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö hänestä pian kuultaisi. Pelaamisen ohessa Saari osallistuu myös junnujen valmennustoimintaan. Saaren sopimus on pituudeltaan 1+1 vuotta.

Kooveen miesten edustusjoukkue jatkaa aktiivisesti joukkueen rakentamista ja tiedottaa tilanteen kehittymisestä lähiaikoina.

Koovee teki myös näyttävän videon sopimuksen tehneistä pelaajista ja se on nähtävissä alta:

Teksti: Kooveen tiedote

8 comments

  1. Kyllähän nämä ihan kolme kova on. Pelkästään Sveitsin liigan pistepörssin nelosen Mäenpään ansioista kovemmat julkistukset kuin esim. Classicin sensaatiomaisen mullistavat ruotsalaiset divarijunnut.

  2. Kerropa ”Kalelle” millä tavalla olen pihalla? Taitaa olla ihan faktaa kaikki, mitä tuossa sanoin.

  3. Esim. Tälle toiselle jesperille tarjottiin sopparia storvretasta.
    Näistä kolmesta ei pääsis kukaan edes vesipulloja täyttään.

  4. Toki molemmat Jesperit on lupaavia, mutta toistaiseksi vain lupaavia nuoria. Kivipaasi 11 tehopinnaa Ruotsin 1. divarissa ja Mäenpää 41 pinnaa Sveitsin A-liigassa. Takana Koskelainen, Kapanen ja muut suomalaiset..

  5. Kas kumma kun täällä taas huudellaan ja arvostellaan kooveen hankintoja ja joka vuosi classickin on repimässä kooveen pelureita joukkueeseensa. Aina ei ole raha joka puhuu!!