Welhot vei sirkusottelun Mynämäessä – ”Kaikilla meni hermot”

Iiro Lankinen tulee tänäkin vuonna olemaan Divarin paras puolustaja. Kuva: Jarmo Jokila.

Iiro Lankinen juoni 1+2 -tehot Welhojen hakiessa jatkoaikavierasvoiton mynämäkeläisestä SBS Wirmosta. Kuva: Jarmo Jokila.
Iiro Lankinen juoni 1+2 -tehot Welhojen hakiessa jatkoaikavierasvoiton mynämäkeläisestä SBS Wirmosta. Kuva: Jarmo Jokila.

Kuopion Welhot kävi hiljentämässä Mynämäen HaNi-hallin lauantaina. Savolaiset hakivat maaseudulta 6-5-jatkoaikavoiton ja nousivat Divarin taulukossa pisteen Wirmon edelle. Kun kaksi kierrosta on pelaamatta, Wirmo on sarjassa viidentenä ja Welhot neljäntenä. Molempien liigakarsintahaaveet elävät ja hengittävät edelleen, mutta ne vaativat apuja myös muilta.

Mihin ottelu ratkesi:
Ottelun varsinaisen peliajan lopussa tapahtui niin paljon, että toimitsijoilla teki tiukkaa pysyä karusellissa mukana. Tuli paljon jäähyjä, sekä maaliin johtanut rangaistuslaukaus, joka nosti sillassa olleen Wirmon peliin mukaan ja tasoihin. Jatkoajalla molemmat hakivat ahnaasti voittoa. Welhojen maalivahti Petri Lesch torjui Wirmon Hannes Karin laukauksen ja avasi nopeasti heitolla laitaan. Sieltä pallo pelattiin maalille ja lopulta kaivettiin Wirmo-vahti Mikael Aromaan selän takaa. Voitto-osuma merkattiin Welhojen Tero Korhoselle, jolle laikka oli illan kolmas. Hänet palkittiin myös pelin parhaana.

Ottelun hahmo:
Tero Korhosen kolme maalia oli kova suoritus pelissä, joka Welhojen oli pakko voittaa. Hyviä olivat myös molemmat veskarit, Lesch ja Aromaa.

Ottelun puheenaihe:
Erotuomarit eivät peliä ratkaisseet, mutta kaksikon suorituksesta keskusteltiin pelin jälkeen isoilla kirjaimilla molemmissa joukkueissa. Welhojen hermokontrolli piti pelissä paremmin, Wirmo sortui päätöserässä jäähyilyyn. Niitä tuli myös Welhoille, tosin eri syystä kuin suunsoitosta.
– Pelaajilla meni hermot, katsojilla meni hermot, tuomareilla meni hermot – kaikilla meni hermot. Melkoista sirkustahan tuo lopussa oli, ja loppu vielä katkera meille. Sellaista tämä välillä on, huokaili kaksi Wirmon maalia tehnyt Niko Vahtera.

Erikoista:
Wirmon Juho Lehtonen teki lauantaina kaksi maalia rankkarista. Syksyllä sama mies ampui Kuopiossa niin ikään kaksi, joista laittoi toisen sisään.

Kommentit:
– Oltiin aktiivisempi pallollisena ja toteutettiin hyvin omaa pelisuunnitelmaa. Lopussa tuntui, että meidän tiettyjen jätkien kuormitus alkoi näkyä, kun pojat olivat koko ajan ylivoimalla kentällä. Kaksi pistettä tietenkin maistuu, mutta oli tämä melkoista. Kova matsi, todella kova, sanoi Welhojen päävalmentaja Mikko Tiihonen.
– Jokainen jätkä jätti ihan kaiken kentälle. Mahtavasti noustiin tasoihin tilanteesta, että olimme lopussa maalin perässä ja vastustaja sai 5-3-ylivoiman. Raskasta on jatkoajalla hävitä, mutta ei tämä meidän tilannetta muuta. Sunnuntaina on tavoite hakea pisteet Sipoosta ja sitten viikon päästä lauantaina nyljetään Siniketut kotona. Sitten ollaan sarjataulukossa sillä paikalla, mitä ansaitaan, totesi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.
– Tämä tappio on nollattu ja sunnuntaina on uusi mahdollisuus. Mitään ei olla menetetty, taistelu jatkuu, vakuutti Niko Vahtera The Cassun jälkipelihaastattelussa.

Tilastot:
Wirmo: Niko Vahtera 2+0, Juho Lehtonen 2+0, Kasperi Kantonen 0+2. Mikael Aromaa 26 torjuntaa.
Welhot: Tero Korhonen 3+0, Iiro Lankinen 1+2, Riku Tuononen 1+1. Petri Lesch 25 torjuntaa.

14 comments

  1. Itse asiassa kultainen K-Rauta-mitali taisi mennä Iiro Lankiselle. Pronssinen Petri Leschille. Hopeisen sai Wirmon Vahtera.

  2. Kyllä ottelu oli sellaista, etten toista ole nähnyt. Niin kuin tekstissä mainitaan, ei peliä tuomareiden hartioille ihan kokonaan voi käännyttää, mutta helposti he Wirmoa penkille passittivat. Päätöserässä katsomo oli valmis tulemaan kentälle saakka, niin turhautuneita he olivat peliin, kun penkillä istuu kolme Wirmolaismiestä ja kentällä uhkaava kahden miehen alivoima.

    Pisteet kuitenkin Wirmon miehille, he kun eivät taipuneet alivoimalla, vaikka Welhot kovatasoisella ylivoimalla yrittivät. Mahtava kamppailu, hienosti Wirmo ponnisti alkuvaikeuksien takaa rinnalle. Kunniamaininta Lehtosen upeista rankkareista. Welhot ansaitsivat hienolla pelillä pisteet.

  3. Oli ainakin tunnetta pelissä. Pisteet Welhoille, onnea siitä. Pisteet myös siitä, että osasivat voittaa tyylikkäästi ja kunnioittivat jatkoajan jälkeen tappion kärsinyttä Wirmoa – niin Welhojen pelaajat kuin taustahenkilöt.

    Maaseutu vaikenee, mutta vain hetkeksi. Huomenna on Sipoossa taas heiniä Puimurille niitettäväksi.

  4. Siinähän se joukkueen voima mitataan kun vihellykset tuntuu tulevan omaa porukkaa vastaan. Tämä peli olisi ollut mukava olla katsomassa.

  5. HaNi-hallin toiseksi viimeisessä D1vari näytöksessä, pääosissa tuomarit.
    Heidän osaltaan täysi farssi, viheltelivät sillon ku huvittaa.

  6. Voisi olla niin että vastustaja ajoi omassa(Welhojen) päässään pelaajan, tultiin toiseen (Wirmon)päähän ja samat äijät täysin samalaisessa tilanteessa nyt roolit toisin päin ja jälkimmäisestä jäähy wirmolle.
    Ja minulle myös uusi juttu oli tämä 2+2+10, 2min protestoinnista meni kysymään tilannetta tuomarilta ja 2+10 kolkutteli.

  7. Wirmon kannattajien inhoaja!!

    Tule tänään Sipooseen ja pistä ruusu rintapieleen merkiksi!!!

  8. Varmaan tämä Wirmon dissaaminen yhden tai kahden pölhön touhuja. Ei hienompaa ole kuin että lajiimme saadaan luotua seura- ja kannustuskulttuuria Mynämäen tapaan. Ne on sellaisia asioita, joiden luominen on erittäin ison työn takana. Jos johonkin ehtisi itse Divaria katsomaan niin tottakai Mynämäelle.

  9. Omat epäilykset on näistä henkilöistä, varsin tutuista sellaisista, mutta eipä tuolla viitsi mieltään vaivata. Tunteita ainakin herätetään. Myös näissä parissa tutussa vastajännärissä.

  10. Tuollaiset katsomokulttuurit ovat hyväksi lajille hienoa katseltavaa . Poriinkin tuollainen Kannattajakunta oma porukka , vaikka täällä ei ens kaudella pelata pääsarjoja , niin alettais pikkuhiljaa kasaamaan uutta porukkaa ja ihan nolllista kaikki uusiks , siis ihan kaikki . Tulevaisuudessa tuollainenkin poriin .

  11. Komppaan Tytyä; ”vihaan Wirmon kannattajia” -kommentit voidaan varmasti lukea myös: ”kadehdin Mynämäen salibandyilmiötä”!