Salibandyssa siirrytään yhteen finaaliin

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kaudella 2015-2016 pääsarjoissa juhlitaan mestaruuksia yhden finaaliottelun jälkeen. Kuva: Jari Turunen

Suomen Salibandyliiton hallitus on päättänyt tänään, että Salibandyliigan Suomen mestaruus ratkaistaan yhdessä finaaliottelussa kaudella 2015-2016 ja sitä seuraavina kahtena kautena. Liittohallituksen päätös on yksimielinen.

Finaalihuipentumaa suunnittelemaan perustetaan välittömästi työryhmä, jota johtaa liigan toimitusjohtaja JP Lehtonen ja liittohallitusta edustaa Marko Ojanen. Miesten ja naisten liigaseurat valitsevat keskuudestaan työryhmään yhteensä kaksi edustajaa.

Salibandyliitto perustelee päätöstä sillä, että yhden finaaliottelun kautta suomalainen huippusalibandy saavuttaa merkittäviä etuja laajemman yleisön ja median huomion saamiseksi kilpailun koventuessa huippu-urheilun saralla.

Pääkallo.fi: Salibandyliiton hallitukselta tänään iso päätös – tästä yhden finaalin väännössä on kysymys
Salibandyliiga: Salibandyssa siirrytään yhteen finaaliin.

55 comments

 1. Toivottavasti Kaltala ja J-P Lehtonen ymmärtävät nyt erota! Kehitetään yhdessä, mutta ei kuitenkaan!!!??? Todella erikoista!

 2. Hallelujaa. Diktatuuri jyrää ja pikainen päätös oli aavistettaviassa , niin ettei asiasta ehditä neuvotella. Käyköhän nyt niin että Oilers saa mestaruuden, mutta oikeasta mestaruudesta taistellaan 13 joukkueen voimin toisilla foorumeilla? Varmaa on ettei nykyiset päättäjät saa jatkopestiä seuraavissa vaaleissa. Kaltiala ja muu juntta erotkoon välittömästi !

 3. Uskaltaako liigaseurat erota näistä idiooteista ja tehdä 13 seuran taisto omissa nimissä. Ei ilmoittauduta liigaan jos siellä Oilers yksin niin pelaako ne divariseutoja vastaan. Tuskin nekin on solidaarisia ja demokratian kannalla. Älytöntä sanon minä.

 4. Onko tässä toteutumassa yhdistyslain edellyttämä jäsenten (=seurat) yhdenvertaisuus?

  Jos päätös loukkaa seurojen yhdenvertaisuutta, niin sitä ei olisi saanut tehdä liittohallituksessa, vaan yhdistyksen korkeimmassa päätöksentekoelimessä. Ja sielläkin määräenemmistöllä.

 5. Nyt varmaan seurat menee lakkoon ja selvittää voiko nykymaailmassa olla tallaista diktaattoria,joka jyrää oman edun nimissä näin.

 6. Kaltala apureineen on näemmä tekemässä suomalaiselle salibandylle karhunpalveluksia toisensa perään. Arvioikaa näiden puuhapettereiden aikaansaannoksia ja voitteko sanoa heidän onnistuneen tehtävissään.

  1) Otteluiden tulospalvelu ja tilastot.
  Liiton tulospalvelu on tänä päivänä uskomattoman alkeellisella tasolla vanhaan järjestelmään verrattuna, jossa oli monia hienouksia joista nykyisessä ei voida nähdä edes unta, esim. laukaisukartat. Liiton vetämänä projekti on täysin epäonnistunut, jonka mm. soittaa, että divaripelaaja yksinään koodasi hyvin lyhyessä ajassa tulospalvelun, joka mennen tullen hakkasi liiton siihen mennessä kuukausitolkulla kehittämän surkimuksen.
  Tuomio: epäonnistunut uudistus.

  2) Salibandy -lehden lakkauttaminen.
  Lakkauttamista perusteltiin mm. mediakentän muutoksella ja salibandykansalle luvattiin kokonaan uusia ja korvaavia viestintäkanavia sekä -metodeja. Tilalle ei ole tullut vielä mitään uutta, puheet ovat olleet yhtä tyhjän kanssa. Salibandy -lehden julkaisemisen suurimmat yksittäiset menoerät lienevät olleet paino- ja postituskulut. Jos on ollut pakko hakea säästökohteita, niin miksi lehdestä ei tehty pelkkää nettiversiota, joka olisi ollut luettavissa netissä? Tapettu lehti postitettiin kaikille lisenssinhaltijoille ja se on ollut hiirenkorvalle luettuna niissä useimmissa perheissä, jonne se on tupasahtanut postiluukusta. Kun puhutaan median kehittämisestä, niin Salinbandy -lehteä olisi voinut kehittää ja laajentaa sen levikkiä helpostikin, jos liiton palveluksessa olevat henkilöt olisivat ymmärtäneet markkinoida lehteä kaikille salibandyn harrastajille, joita Suomessa on satoja tuhansia ja jotka olisivat olleet lehden potentiaalista kohderyhmää. Ei lehteä olisi tarvinnut jakaa vain kilpapelaajille, vaan tarjota myyntiin tai tilattavaksi kaikille salibandyn harrastajille. Samalla olisi nostettu myös lajin tunnettavuutta ja sisältöä kehittämällä olisi voitu nostaa lajin imagoa kaikkien harrastajien keskuudessa. Paljonko tällä uudistuksella, ts. lehden lopettamisella lopulta säästettiin nettona, kun lehteen myytiin myös ilmoitustilaa.
  Tuomio: epäonnistunut uudistus.

  3) Yhden finaalin malli.
  Tätä ollaan Kaltalan ja kumppaneiden johdolla ajamassa kuin käärmettä pyssyyn. Halutaan näennäsesti uudistaa ja kokeilla Cup-muotoista kerrasta poikki finaalia Suomen mestaruuden ratkaisemiseksi. Yhden ottelun Cup-finaali on jo olemassa, eikä siihenkään Liiga ole saanut puhallettua uusia tuulia tai rakennettua sen ympärille suurta yhteisöllistä tapahtumaa. Miksi Liigamestaruus pitäisi ratkaista yhden ottelun menetelmällä jos ensin pelataan puolivalierät ja välierät parasta viidestä menetelmällä? Logiikka ontuu pahasti. En usko, että yksittäinen finaali olisi menestys, urheilullisuuden menetys se joka tapauksessa on. Paras viidestä finaalisarjalle on osaavissa käsissä mahdollista saada pitkäkestoisempi näkyvyys mediassa kuin yksittäiselle finaalille. Olisiko esimerkiksi Espoon ja Erän välinen miesten finaali riittävän kiinnostava, jotta Pohjanmaalta olevat säbäharrastajat tai SPV-fanit lähtisivät Barona-Areenan katsomoon seuraamaan ottelua jossa oma joukkue ei pelaa – tuskin. Lähtisikö samaiset Pohjanmaan kannustusjoukot kohti Tampere Areenaa, jos finaalisarjassa pelaisi Classic – SPV, todennäköisesti. Onkohan tämän muutoksen keskeisenä eteenpäin ajavana voimana sittenkin ahneus, ahneus päästä osalliseksi mediatilan myynnistä sekä pääsylipputuloista?
  Tuomio: epäonnistuva uudistushanke.

  Herää myös kysymys, miksi liiton puheenjohtaja on näin voimakkaasti ajamassa muutoksia? Onko se puheenjohtajan ensisijainen tehtävä vai olisiko operatiivisen johdon tehtävänä esitellä muutosehdotuksia hallitukselle.

  Ylläolevien esimerkkien kaltaisissa tapauksissa oikeassa työelämässä olisi jo vaihdettu johtoa tai projektien vetäjiä. Näiden esimerkkien perusteella on jo ehkä perusteltua kysyä, nauttivatko puheenjohtaja ja operatiiviset työntekijät edelleen kentän varauksettomasta luottamuksesta?

  Onneksi Salibandyliiton hallituspaikat eikä puheenjohtajaankaan pesti ole ikuisia. Hallitus remonttiin ja uusi hallitus voi kumota aikaisemman päätöksen.

  Äänestäkää ja vaikuttakaa seuraavassa vaalissa!

 7. Taisi tulla muutama aggressiivimuodossa kirjoitettu kommentti. Seurat vastustivat vuonna 2015 järjestettävää yhtä finaalia vastaan. Nyt tehtiin päätös ratkaista mestaruus yhden finaali -formaatilla vuonna 2016. Hallituksessa on seurojen edustajia. Joukkoon taitaa kuulua jokunen liigaseurankin edustaja.

 8. Mikä paikka tulee olemaan yhden finaalin näyttämö, ja millä perusteilla se ratkotaan?

  Olennaista tulee olemaan myös se, mitkä seurat ovat finaalissa vastakkain.

  Mutta tavallisten runkosarjan yleisömäärien ja ottelutapahtumien kiinnostavuuden eteen liitto ei näytä tekevän mitään edistyksellistä.

  Tarkoituksena yhdellä finaalilla lienee luoda kunnon show ja kerätä kerralla liitolle mahdollisimman paljon näkyvyyttä ja rahaa.

  Ei uudistuksessa sinänsä mitään pahaa ole.

  Ja joku seura voittaa varmasti mestaruuden kuten ennenkin.

 9. Salibandyliittohan tekee ratkaisuja niinkuin EU. Ajetaan vaan väkisin asioita vaikka kaikki vastustaa. Ja asiast menee vielä huonompaan suuntaa. Toivottavasti vielä joskus palataan vanhaan systeemiin sitten kun ollaan saatu sitä ”näkyvyyttä” säbälle. NWO tulee väistämättä, tämäkin sen vahvistaa.

 10. Happee oli varmasti viime kauden paras joukkue ja ansaitsi mestaruuden. Siitä huolimatta se hävisi pleijareissa parikin ottelua Erälle ja yhden ottelun sekä SSV:lle että Classicille. Yhden finaalin järjestelmässä kauden paras joukkue ei olisi voittanut mestaruutta.

 11. Uudistus on vähintäänkin kokeilemisen arvoinen ja aina voi palata takaisin jos homma ei toimi. Eikö liigaseurat halunnutki sen finaalin vuoden jälkeen eli 2015-2016? Ja hei, paras joukkue voittaa aina. Se jengi mikä kestää paineen ja osaa valmistautua suoritukseen, saa parhaan irti tiukassa paikassa. Jos peli päättyy esim. 6-5, toinen on tehny enemmän maaleja ja pystynyt pitämään vastustajan viidessä = on ollut parempi joukkue, vaikka ei olisi pelannut näyttävimmin. Eli kauden päätteksi kuitenkin paras voittaa aina. Piste.

 12. Niille jotka täällä säännöllisesti kitisevät liittohallituksen päätöksistä: menkää ihmeessä seurojenne virallisina edustajina syksyllä liittokokoukseen, siellä valitaan liiton puheenjohtaja ja liittohallitus. Nettipalstoilla on ihan turha nurista. Se ei johda mihinkään.

  Todennäköisesti liittokokouksessa valitaan taas perinteisellä tyylillä ”entiset”.

 13. Hyvä, että ei vielä ensi kaudella. Itse olen kannattanut yhden finaalin mallia, mutta ensi kausi olisi tullut siihen turhan nopeasti. Malleja hyvistä ottelutapahtumista on ja ne kannattaa hyödyntää. Jos Riitesuon Lasse saadaan tuohon kuvioon sitoutettua, niin kannattaa kuunnella ideoita. Samoin Ruotsin kokemuksia lienee paikallaan kuunnella herkällä korvalla. Myös se on syytä muistaa, että ei eka kerta välttämättä ole mikään valtaisa menestystarina, ei ehkä tokakaan.

  Nyt on paljolti kiinni siitä, halutaanko onnistua vai ei. Eli sitoudummeko me laji-ihmiset edes kokeilemaan saataisiinko hulppea tapahtuma vai onko halua mennä negatiivisen kautta tavoitteena saada Kaltiala & kumpp. jojon jatkoksi. Päätös on kuitenkin ollut liiton hallituksen päätös, jossa seuroilla on edustus.

  Yksi oleellinen asia on, että seurojen fanikultuuri saadaan kohdilleen. Ei varmaan vielä lähde junallista seinäjokisia mihinkään isoon tapahtumaan, mutta ehkä sekin aika koittaa. Ja tapahtuma vaatii sen, että sielläon lajiväki paikalla. Miettikääpä kotimaista futista. Katsojakato ilmeinen, mutta huuhkajat vetää. Ja mitäpä jos jonain vuonna olisikin Ruotsin ja Suomen yhteinen finaalitapahtuma…

  Nyt on pari vuotta aikaa suunnitella ja tehdä hieno The TAPAHTUMA

 14. Outoa on Joo marina täällä, mutta ei taida tietää porukka faktoja?
  Meidän seuran päättäjiltä kyllä kuulin, että siellä keskustelutilaisuudessa Tampereella kaikki seurat olivat pääosin yhden finaalin kannalla, mutta ei niin nopeasti! Nyt salibandypäättäjät kuuntelivat ja siirsivät asian 2 vuoden päähän. Ja sehän kuunteli!
  Se on keskustelua ja kuuntelua, en vain ymmärrä näiden joidenkin itkemistä? Korikseen vaan mukaan , sinne mahtuu

 15. Yksi kausi ei ole kaksi vuotta. Eikös se ruatti ole luopumassa yhden finaalin järjestelmästä? Miksi vedotaan koko ajana mitä ruattissa tehdään. Pitäisikö palata parketille pelaamaan?

 16. Sählylehti meni ja tuli. Sen perään on ehkä turha itkeä. Sisältö kuitenkin ratkaisee oli media mikä tahansa.

  Tämän kehittämiseen menee liiton oravannahkat. Eikun vaan antamaan palautetta ja kehitysehdotuksia.

  http://beta.salibandy.net

  Ihan kovaa liikevaihtoa ja voittoa paukuttaa Kaltalan Planex. Kyllä siellä vielä tilaa on sählyn megatapahtuman rahalle 😉

 17. Nyt on salibandyssäkin oma Kummola! Älkää menkö kattomaan yhtä finaalia.

 18. Marco sen sanoi:DDD
  Sen verran hallituksesta, että ei siellä seurojen edustajia ole,
  siellä on Kaltalan valitsemia sätkynukkeja.

 19. Mitä jos tarjolla ei ole finaalijoukkueiden paikkakunnilta jäähallia tai muuta isompaa hallia. Odotetaanko välierien jälkeen montakin viikkoa vai pienessä hallissa kattila täynnä, mutta mistä yleisömäärä nousuun. Isompi yleisömassa kasvattaa pelin ja järjestelyiden vaatimuksia, kehittää…
  Kokeilun arvoinen juttu mutta pitäisikö näitä joutua kokeilemaan jos haluaa olla iso laji? Tulospalvelu kuntoon, salibandylehti takaisin ja perustukset muutenkin ei se pilvenpiirtäjäkään lahon kepin päässä seiso.

  Onneksi aikaa on maailmanloppuun asti…

 20. Erittäin tervetullut uudistus. Jää turhat finaalisarjan lämmittelyt pois ja siirrytään suoraan asiaan. Toimii hyvin Ruotsissa, toimii hyvin NFL:ssä. Ostan liput heti kun tulee myyntiin! 😉

 21. Tässä Suomen Salibandyliiton hallitus 2013-2014

  Puheenjohtaja
  Mika Kaltala (Helsinki)

  Jäsenet
  Tuukka Heinonen (Hämeenlinna)
  Esa Johansson (Pirkkala)
  Tuulikki Kangasluoma (Seinäjoki, varapuheenjohtaja)
  Arja Kilpeläinen (Espoo)
  Valtteri Mikkola (Turku)
  Marko Ojanen (Porvoo)
  Milan Rantakari (Helsinki)
  Päivi Wickström (Vantaa)

  Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)salibandy.net

 22. Mikä sivusto tää jääkallo.fi on?
  Onko täällä vain kersoja ja itkijöitä, hävettää ja poistun täältä sivuilta ripeästipois (luulin että tää on salibandy-kanava sivusto, mutta tämähän on lastentarha).

  Nimettömänä on hyvä ilkkua, hienoja uudistuksia Salibandyliigalta ja hienoja tapahtumia tulossa.

 23. Fakta:
  Seurojen julkilausumaa ei kuunneltu yhtään. Se siitä yhteistyöstä, kiitos Kaltala.

 24. En ymmärrä tätä suurta muutosvastarintaa.

  Sama se: finaalisarja tai yksi finaali. Ei kai tuo nyt maailman merkityksellisin asia ole?

  Voittaja löytyy varmasti. Ei mestaruutta vahingossa voiteta. Parempi voittaa.

 25. ”Seurat julkaisivatkin perjantaina 9.5. julkilausuman, jossa he vaativat, että yksittäisen finaalin ehdotelmaan on otettava ainakin vuoden aikalisä. Julkilausuman allekirjoitti 13 miesten liigaseuraa ja 11 naisten vastaavaa.”

  Kenttää kuunneltiin, ensi vuonna vielä finaalisarja. Hyvä näin.

 26. Hyvä päätös hallitukselta. Uudistuksen olisi voinut tehdä jo tulevalle kaudelle ja tapahtuman suunnitteluun olisi ollut riittävästi aikaa. Nyt haluttiin ottaa huomioon myös liigaseurojen mielipiteet joista suurinosa halusi siirtää uudistus vuodella.
  Toinen hyvä uutinen oli tällä viikolla kun salibandyn opiskelijoiden MM-kisoihin lähetetään Kettusen johtamana ”next generation maajoukkue” joka vie myös lajia eteenpäin kansainvälisesti.

 27. Mahtavaa säpinää säbässä! Nyt niillä on reilusti aikaa suunnitella liigajoukkueiden kanssa hyvä tapahtuma, palkkiojaot, mainosoikeudet ja jos vielä finaalitapahtumaan saadaan naisten ja miesten mestaruuksien lisäksi muutama junnu-finaali, niin What?
  Silloin olisi jo ainakin 8 seuran fanit ympäri suomea samana viikon loppuna kehissä, kyllä maistuu

 28. Nyt kun säbän Kummola on näin määrännyt, miten eteenpäin? Finaali runkosarjan voittajan lähimpään isoon halliin. Miesten finaalijoukkueille 1000 lippua,jotka saavat hyödyntää rahaa vastaan tai ilman.Naisille 500 lippua per joukkue.Näin saatas ainakin 3000 katsojaa, liitto näköjään täyttää loput ja vie TV rahat. Junnu finaalit voi olla lämppäreinä edellispäivänä. Vain kaksi peliä per päivä, turhuutta olisi ahnehtia neljää. Miesten voittajille 50 000€ ja häviäjille 20 000€. Naisille 10 000€ ja 5000€ ja junnut ei tarvii voitto rahaa. Näin palkintorahaa 85 000€ ja järjestelyihin noin 40 000€ ja isoin potti liitolle koska ne on varmoja että tapahtuma on loppuunmyyty.Asian paras puoli on että tiedetään milloin kausi lopuu ja voi varata lomamatkan ajoissa.

 29. Nythän saadaan jännitystä. Yhden pelin voi voittaa pienellä tuurillakin, muttei paras viidestä sarjaa. Tämähän on hyvä uudistus nyt parhaiden joukkueiden sijaan voidaan saada yllätysmestari.

 30. Semmoinen huomio tässä tuli mieleen, että yhden finaalin mallissa ei todennäköisesti tule samanlaisia dynastiakausia kuin SSV:llä oli. En yhtään ihmettelisikään jos liiga näkee lähivuosina vielä uusia mestarijoukkueita vanhojen lisäksi. Siitä voi sitten olla eri mieltä, onko tämä hyvä vai huono asia. Joka tapauksessa finaalissa pelaa kauden kaksi parasta joukkuetta, se lienee selvää.

 31. Esimerkiksi tällä kaudella mestari olisi ollut Classic. Todellisuudessa kuitenkin urheilullisesti mestaruuden otti Happee niinkuin ansaitsikin.

 32. Whatilla hyvät pointit. Kyllä junnu jengeillekin pitäis antaa 500 lippua per joukkue. Ne voivat jakaa tai myydä faneilleen.Ei neljää peliä samaan päivään, lienee jo maalaisjärjellä ajateltuna viisasta. Myös tuolla idealla runkosarjan voitolla olisi merkitystä, niin että todennäköinen finaalijoukkue pelaa lähellä kotiaan.Myös yllätysmestareiden määrä kasvaa, tosin finaalissa varmaankin kaksi parasta jengiä, mutta sitten se voittaa jolla eka peli kulkee. Ei nähdä hienoja käänteitä niin kuin vanhassa mallissa, mutta jos näillä mennään, pitää nyt liiton olla herkällä korvalla kuuntelemassa joukkueiden mielipiteitä ja ideoita. Whatin kaltaiset tyypit päättämään.

 33. Onko jossain tilasto että montako kertaa mestaruus on mennyt ensimmäisen pelin voittaneelle? Olisko monta eri mestaria?

 34. Voidaanko nyt todeta, että Happee ei pelannut ensimmäistä finaalia tänä vuonna sata lasissa, sillä onnellahan finaalia ei voiteta? Tai jos voitetaan, niin paras yhdestä-sarjan voi myös voittaa onnella.

  Mutta joo, olen edellisten kommentoijien kanssa samaa mieltä. Planex ehdottomasti järkkäämään tämä tapahtuma, siellä on tietotaitoa ja osaamista salibandytapahtumaa ajatellen!

 35. Suomen Cup ei ole liiga seuroja kiinnostanut. Tämän kauden jälkeen sekin kannattaa lopettaa. Nythän yksi finaali korvaa Cupin.

 36. – Miten toimihenkilö valittiin luottamusmiehistä koostuvan työryhmän johtoon? Yleensä yhdistyksissä tehdään päinvastoin.

  – Toivottavasti samalla runkosarjaotteluiden määrää ja laatua lisätään pelaamalla ennen pleijareita/pudotuspelejä vielä alempi ja ylempi loppusarja.

  – Runkosarjan aikataulu pitää muuttaa yleisöystävällisemmäksi. Kaikki kierroksen ottelut pitää pelata samana viikonloppuna (poikkeuksena juhlapyhien/lomien ajat). Muu on yleisön halveksuntaa, joka vähentää väkeä katsomoissa.

 37. Eiköhän tuo ole ihan hyvä asia kokeilla, tekee sitten muutaman tuollaisen finaalitapahtuman jälkeen johtopäätökset.

  Kyllähän tuossa ”kenttääkin” kuunneltiin, kun suunnitelmia lykättiin.

 38. Hyvä että yritetään kehittää ottelu tapahtumaa. Ruotsissa toimii todella hienosti. Halli täynnä ja kannustus huikeaa. Ilman pahvilärpyttimiä! Toki fanikylttuuri Ruotsissa on jotakin aivan huikeaa. Ehkä joskus myös Suomessa?

 39. Tässä on nyt sitten siirretty valtaa ja vastuuta pois seuroilta liitolle.Seurauksia jäämme odottamaan, ainakin seuratyöntekijöiden kevätkausi helpottuu, mutta kokonaisuus saattaa muuttua ratkaisevasti ”ulkoistetun” oloiseksi, eikä siis niin houluttelevaksi. Npo, pääasia tietysti on, että ”oikeet” jengit on finaalissa ja et me voitetaan, eiks niin.

 40. Entiselle pelaajalle ja lajia tarkasti seuraavalle huono asia. Finaali on varmasti hieno tapahtuma, mutta itse haluaisin katsoa salibandyherkkua mielellään sen 5 matsia 😉

 41. jokuhan sen tossa mainitsi, että on kuunneltu kenttää eikä finaali oli vielä ensi vuonna! Vähän tässä ite oon miettinyt, että vaikka kuinka sarjamuoto hyvä, niin yhteen finaaliin voisi olla kiinnostusta muillakin kuin säbäniiloilla(itse tossa kategoriassa) ja sitä varmaankin tässä ajetaan takaa? Mä nyt en hetkeäkään usko että Kaltalat ja kumppanit nyt huvikseen hommia kusevat ja pelaavat vain omaan pussiinsa, luultavasti maailmalta löytyis parempiakin bisneksiä kuin sähly…

 42. Tavoitteleeko liitto siis lajille uusia katsojia vanhojen kustannuksella? Siirretään finaali Jyväskylästä (4000 maksanutta katsojaa) Espooseen (n. 400 maksanutta).

 43. Kyllä se finaali kannattaisi pelata keskellä suomea. Jyväskylä olisi hyvä.Finaalissa toivottavasti ssv ja Erä. Kyllä saa melkoiset puitteet luoda että halli täyttyy. Tai ainahan voisi koitaa muutaman vuoden futiksen esimerkillä ja jättää pleijjaritkin pois ja ratkaista mestaruus runkosarjan voitolla, kauden jokainen ottelu olisi silloin yhtä merkityksellinen ja tavallaan jo pikku finaaleita.Hallit pursuisivat maksaneita joka viikonloppu ja joskus arkenakin.Mitä järkeä pleijjareissa sitten muutenkaan pelata paras viidestä systeemillä ja huipennus kerrasta poikki. lisätään niitä matseja niin että viidellä voitolla eteenpäin kohti hippoksen grandefinaalia.Huikean cup-finaalin voisi yhdistää samaan niin olisi kerralla mahdollisuus voittaa tuplat.Cup-huipennus kun vain paisunut paisumistaan helsingin urheilutalolla käydyn Josba-Nst finaalin jälkeen, niin suunnitella kannattaa ehkä Ratinan- tai olympiastadionia ja huikeaa ulkoilmaottelua nhl-tyyliin.

 44. Paras voittaa aina.
  Ei siellä finaaliparina koskaan KrP-OLS ole.

  Onko sekään varmaa, että finaalissa pelaa 2 joukkuetta? Voihan siellä olla kolme-neljäkin, riippuu miten roikkuu.

  Annetaan nyt näille kavereille parin vuoden työrauha suunnitella kunnon laji-HAPPENING, josta joku futiksen Suomen Cup on unelmoinut ikänsä.

 45. tuo noi, tuo noi… Mennään tuonne 80-luvulle ja sitä aiempiin vuosiin, niin futiksen Suomen cup oli aidosti yleisömagneetti. Samoin kuin monet sarjapelit. En viitsi mainita, kuka sen futiskuvion sössi. Huikeita cupissa väen liikkeelle saanaita jengejä olleet muun muassa Haka, Reipas, Kuusysi, HJK. Mutta sillloin ei telkasta tullutkaan kuin la-iltapäivään Englannin liigaa.

  Tuosta peruskuviosta olen samaa mieltä kuin moni muukin. Ei siellä mikään ihan random-jengi pääse finaalia tahkoamaan ja voisihan niitä sitten karsia vaikka paras seitsemästä systeemillä, jos kerran pelit ja rahat uhkaa loppua. Hyvä vaan jos finaalissa on draamaa ja suuria tunteita. Ruotsissa esim. vuoden 2011 Storvretan voittoon päättynyt finaali rankkarikisoineen on aika täydellinen päätös kaudelle. Jossiteltavaa ja suuria, suuria tunteita.

 46. ihan sama mikä järjestelmä, kun SSV vie seuraavat kolme mestaruutta putkeen…itku seis!