SSV menetti ykkös-, kakkos-, ja kolmossentterin – Lehtosen veljekset lopettavat

Henri Lehtonen (oik.) palannee kaukaloihin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Henri Lehtonen (oik.) pitää välivuoden salibandystä. Kuva: Juhani Järvenpää
Henri Lehtonen (oik.) pitää välivuoden salibandystä. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomalaisen salibandyn kestomenestyjä SSV on kokenut melkoisen myllerryksen kesän aikana ja pelaajarintamalla ovi on käynyt toistaiseksi aktiivisemmin ulospäin – varsinkin lopettamisuutisten muodossa. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan tälle listalle voidaan lisätä nyt myös joukkueen profiilipelaajat Lauri ja Henri Lehtonen.

Puolustaja Lauri Lehtonen, 29, on pelannut urallaan yhteensä 242 Salibandyliigan runkosarjan ottelua Erän ja SSV:n riveissä. Näissä otteluissa on kertynyt kaikkiaan 117 tehopistettä ja 95 jäähyminuuttia. Rightin puolelta laukovalla Lehtosella on palkintokaapissaan neljä SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia.

Hyökkääjä Henri Lehtonen, 29, on pelannut Erässä ja SSV:ssä kaksi Salibandyliigan runkosarjan ottelua vähemmän kuin identtinen kaksoisveljensä. Näissä otteluissa on kertynyt kaikkiaan 104 tehopistettä ja 80 jäähyminuuttia. Henri Lehtonen on saavuttanut urallaan neljä SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.

Kuva: Topi Naskali
Lauri Lehtonen lopettaa veljensä tavoin pelit ainakin toistaiseksi. Kuva: Topi Naskali

Molemmat Lehtoset jättävät portin auki paluulle. Pelaamiset saattavat saada vielä jatkoa.

– Päällimmäisenä ajatuksena oli se, että otetaan vähän huilia ja etäisyyttä pelihommiin. Tehdään muita juttuja. Mutta ei ole kiveen hakattu, että pelihommat olisi täysin ohi, Lauri Lehtonen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

– Tämänhetkiset siviilielämän muutokset menevät toistaiseksi pelihommien edelle. Lopullisia päätöksiä en ole pelaamisen suhteen tehnyt. Aika näyttää jatkuvatko pelit jossain vaiheessa. Nyt muita juttuja, Henri Lehtonen puolestaan muotoilee.

SSV:n kannalta Lehtosten lopettaminen osuu arkaan paikkaan, sillä joukkueesta on lähtenyt liuta huippunimiä viime kauden jälkeen. Maalivahtilegenda Henri Toivoniemi ilmoitti ripustavansa hanskat naulaan, ykköspakki Saku Lehti lopetti, tähtisentteri Harri Forsten päätti menestyksekkään uransa ja kakkossentteri Riku Kekkonen siirtyi Sveitsiin.

SSV siis kärsii ainakin akuutista sentteripulasta, sillä joukkueen jätti viime kauden ykkössentteri Forsten, kakkossentteri Kekkonen ja kolmossentteri Henri Lehtonen.

2 comments