Miehet

Pitkän pelikiellon väärällä nimellä pelaamisesta saanut: ”Ei tahallinen teko”

17.09.
2014
Miehet
Tuomas Savukoski (numero 47) pelasi viime kaudella Divaria ÅIF:n riveissä. Alkavalla kaudella Savukoski luutii Loviisan Torin puolustuksessa. Kuva: Jari Turunen

Tuomas Savukoski (numero 47) pelasi viime kaudella Divaria ÅIF:n riveissä. Alkavalla kaudella Savukoski luutii Loviisan Torin puolustuksessa. Kuva: Jari Turunen

Liigassa ja Divarissa viime kausina ihastuttanut ja vihastuttanut Tuomas Savukoski nousi jälleen tällä viikolla salibandyotsikoihin. Pääkallo.fi uutisoi tiistaina, että Loviisan Toria alkavalla kaudella edustava Savukoski ja ÅIF:a edustava Jesse Tolvanen ovat kauden viisi ensimmäistä peliä pelikiellossa, koska he kävivät pelaamassa väärillä nimillä keväällä Salibandyliiton alaisessa aluesarjassa. Savukoski kertoi keskiviikkona oman näkemyksensä asiasta Pääkallo.fi:lle.

Savukoski ja Tolvanen pelasivat maaliskuun 7. päivä Etelä-Suomen aluesarjaa. Kummankaan pelaajan edustusoikeus ei ollut keväällä kyseisessä aluesarjajoukkueessa. Aluesarjan säännöissä todetaan, että sarjassa pelatakseen on oltava lisenssi kunnossa ja edustusoikeus aluesarjaan kuuluvassa joukkueessa.

Tuomas Savukoski, olet viisi ensimmäistä Divari-peliä pelikiellossa. Miten kommentoit tapausta?
– No tota, se meni vähän silleen, että olen joskus aikaisemmin pelannut tässä kyseisessä joukkueessa. Ja nyt keväällä ne pyytelivät pelaamaan, koska niillä oli vain kuusi pelaajaa tulossa peliin. Ei ollut oikeasti tietoa, että näitä pelejä ei saisi pelata. Luulin, että kyseessä on vain Arena liigan (Arena Centerin järjestämä sarja, jossa ei tarvita lisenssejä eikä edustusoikeuksilla väliä) tyyppinen peli. Ajattelin vain, että mennään vähän höntsäilemään, Savukoski kommentoi.

Aluesarjan vastustajajoukkue ilmoitti ottelun aikana erotuomarille Savukosken ja Tolvanen edustuskelvottomuudesta. Erätauolla kaksikko laputettiinkin punaisilla korteilla ulos ottelusta. Molemmille tuomittiin pelirangaistus.

– Väärällä nimellä pelaamisesta ei myöskään ollut tietoa. Tultiin aika myöhään hallille, eikä siinä alettu mitään kyselemään. En pelannut väärällä nimellä omasta tahdosta ja tietoisesti. Sitten kun tuli dumari erätauolla kyselemään nimiä, niin ihmeteltiin, että mikäs homma tämä on. Ja seuraus on sitten tämä. Ei ollut tosiaankaan tarkoitus. Olimme Jessen kanssa molemmat ihan yhtä pihalla. Meillä oli jo oma kausi loppu, eikä ajateltu hommaa sen enempää.

Ilmaisit Twitterissä tyytymättömyytesi tuomion pituuteen. Mikä siinä mielestäsi mättää?
– Teimme vastineet Salibandyliitolle ja kerroimme oman näkemyksemme. Onhan tuomio iso, kun vertaa vakavampiin rikkeisiin. Sain esimerkiksi kaksi peliä liigassa kun tönäisin tuomaria ja onhan siellä jotkut jääneet kielletyistä aineistakin kiinni ja saaneet saman mittaisia tuomioita. Liitolla oli kuitenkin tieto, ettemme tahallaan tehneet tätä. Ei olisi kuitenkaan mitään järkeä mennä vaikka vitosdivaria pelaamaan – ei kukaan kuitenkaan niin tyhmä ole.

Savukosken mukaan Loviisan Torin suunnalta ollaan aktiivisesti oltu yhteydessä Salibandyliittoon, jotta tuomio saataisin kumottua ja tai lyhennettyä – kuitenkin tuloksetta. Savukoski on alkavalla kaudella kapean pelaajaringin omaavan Loviisan tärkeimpiä pelaajia, joten viiden matsin kakku kismittää kovasti.

– Tollaisesta rikkeestä viisi peliä on vain käsittämättömän paljon, pari peliä olisin vielä sulattanut. Siitä kävin eniten lämpöisenä.

Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus