Juniorit

US: Laaja selvitys junioriurheilun kustannuksista – salibandy loistaa huokealla hintatasollaan

06.03.
2015
Juniorit
Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Tämän viikon Urheilusanomissa oli laaja artikkeli eri urheilulajien kustannuksista. Artikkelin otsikossa todettiin, että junioriurheilusta on tulossa eliitin etuoikeus.

Salibandyn kannalta positiivista oli se, että 2001 ja 2012 välisen otannan perusteella salibandy oli halvin harrastus, kun mitattiin kymmenen kauden yhteishintaa. Kokonaishinnaksi saatiin 9994 euroa, kun esimerkiksi jääkiekkoon kului kymmenessä vuodessa 86 987 euroa.

Lajeina mukana olivat ratsastus, tanssi, jääkiekko, hiihto, taitoluistelu, jalkapallo, yleisurheilu, voimistelu, uinti, koripallo, salibandy ja pesäpallo. Artikkelissa oli eritelty hintatasoja myös eri paikkakunilla. Tässä vertailussa mukana olivat Helsinki, Lahti, Kuopio, Vaasa ja Rovaniemi.

Ohessa kuva vertailutaulukosta:

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen