Vuoden 2014 MM-kisat taloudellinen epäonnistuminen – SIBF:lle tappiota 5.8 miljoona kruunua

Vuoden 2014 MM-kisat tuottivat kovat taloudelliset tappiota. Arkistokuva: perwiklund.se
Vuoden 2014 MM-kisat tuottivat kovat taloudelliset tappiot. Arkistokuva: perwiklund.se

Göterborgin MM-kisat 2014 joulukuussa olivat lajin näkyvyyden kannalta jättimenestys ja tuottivat uuden yleisöennätyksen, kun yhteensä 104 445 katsojaa saapui lehtereille turnauksen 48 ottelun aikana. Taloudellisesti yhdeksän päivää kestänyt tapahtuma oli kuitenkin Ruotsin Salibandyliitolle, SIBF:lle, pettymys ja tappioita kirjattiin yhteensä noin 5.8 miljoonaa kruunua (nykykurssilla noin 620 000 euroa).

Kärsityt tappiot tulevat aiheuttamaan säästökuurin ja esimerkiksi Ruotsin miesten maajoukkueen leiripäiviä ja pelaajamäärää on karsittu. Uppsalalaisen UNT.se:n haastattelussa maan salibandyliiton puheenjohtaja Thomas Engholm kommentoi taloudellisia tappioita ja säästöjä:

– Emme onnistuneet hankkimaan suunniteltua määrää yhteistyökumppaneita ja turnauksen aikana syntyi yllättäviä kuluja. Halusimme kuitenkin tarjota kaikkien aikojen MM-turnauksen ja televisioida kaikki ottelut. Turnauksen jälkeen sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden määrä on kasvanut, joten mediahuomiosta on mielestäni ollut hyötyä.

Ruotsin miesten maajoukkueen valmentaja Jan-Erik Vaara oli tyrmistynyt leikkauksista:

– Leikkauksista johtuen olemme joutuneet suorittamaan säästötoimenpiteitä ja tehostamaan toimintaamme. Olen huolestunut siitä, miten tämä vaikuttaa maajoukkueen harjoitteluun ja kilpailukykyyn.

SIBF on ottanut palkkalistoilleen uuden controllerin hallinnoimaan säästökuuria. UNT.se:n tietojen mukaan säästötoimenpiteet eivät vaikuta joulukuun MM-kisoihin valmistautuvaan Ruotsin naisten maajoukkueeseen.

Lue myös:
UNT.se: VM-smällen som kostade miljoner

2 comments

  1. Ruotsalaiset ryssivät myös jääkiekon mm- kisoissa 2012-13 taloudellisesti, kun samoissa kisoissa Suomalaiset tekevät jonkun 7 milj. Euron plus tuloksen. Ruotsalaiset hölmöilivät vastaavasti yli milj. Euron tappion!
    Suomi siis voitti selvästi tämän maaottelun.

  2. Sen siitä saa ku juottaa kisaturisteille ”vesikaljaa”, vattakin meni kuralle!! Kyl mee ainakin yritettiin kurnuja tuhlata, vai mitä äijjäät?