Kuva: Kuvakaappaus videolta

Tapanilan Erä ja Nokian KrP kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigassa. Kotijoukkue Erä vei voiton ottelusta lukemin 9-4.

Erän puolustaja Tommi Aro iski ottelussa tehot 2+2. Lauri Kapanen ja Mikko Jolma taiteilivat pisteet 1+3. KrP:n Henri Johansson onnistui tehopistein 2+1. Ottelun puhutuin tilanne oli Tuomas Savukosken ulosajo. Erä ratkaisi tasatilanteessa olleen ottelun viiden minuutin ylivoiman aikana. Tilanteesta on tarkempi hidastus videolla. Erä on nyt sarjataulukon kolmantena ja KrP toiseksi viimeisenä.

8 comments

1. usein näyttäisi olevan noi torjuntatilastot kyllä virheellisiä. niin tässäkin pelissä. Pohjosella merkitty viimeiseen erään 19 koppia, mikä on aika iso määrä… ja laukaisukartta kertookin, että todellisuudessa koko pelin yhteenlaskettu määrä on ollut 19… kuinka vaikeeta niiden pöytäkirjojen täyttäminen on, meneekö tehopaunatkin usein kolmanneksella pieleen 😀

2. Samaa voisi sanoa erän vessasta että totuus on että alle 13 torjuntaa

3. Pohjonen torjunnat erittäin meni seuraavasti 1.erä 9 .2erä 9 ja viimeinen erä 14 .. Laakso 2. 5 ja 6

4. Aika monta merkntää jäi Pohjoiselle kirjaamatta kun tekijä ei katsonut peliä ja keskittyi muuhun. Katsojan jaottelu lienee paremmin kohdillaan. Siinä huomioitu ilmeisesti myös Laaksolle merkatut selkeät sivuverkosta poiminnat jotka eivät kuulu torjuntoihin. Torjuntatilastoja pitäisi useamman olla pitämässä että niihin saataisiin jotain järkeä. Muuten tuon tilastoinnin voi lopettaa. Joillain joukkueilla on vaan käsittämätön tapa vetää tässäkin kotiin päin.

5. Safu koittaa hakea jalalla palloa…en tiedä miksi, mutta onko toi nyt punaisen paikka?

6. Oon pistänyt myös merkille noi suhteellisen usein virheelliset torjuntatilastot. Mielestäni ne kannattaisi kyllä kytkeä suoraan laukaisukarttoihin, ne on todennäköisimmin kuitenkin lähinnä totuutta eikä sinne ylimääräisiä leivota ihan vahingossa ainakaan. Ylimääräisten (talkoo)henkilöiden varaaminen näin simppeliin hommaan on kuitenkin aika kaukaa haettu idea… Kyllä se nyt vaan noilla toimitsijoilla pitää hoitaa.

Lukemien liioittelu kotiinpäin toisaalta on muuten vähän hassua, siinähän annetaan vain kuva että vastustaja on ollut pelissä hallitsevampi mitä oikeasti olikaan 😀

7. ….jja itseasiassa laukaisukartoiltahan löytyis paljon muutakin jännää mistä vois rakentaa lajin seuraamista mukavasti syventäviä tilastoja. Laukaisumäärät pelaaja- ja joukkuekohtaisesti, laukaisuprosentit maaliin, peittoon, seinille ja torjuntaan… Peittojen määrät pelaajittain jne. Ja aloitukset kanssa. Dataa siis kerätään, mutta miksei tätä osata puskea nautittavaan formaattiin? Ei pitäisi olla ylitsepääsemätöntä… Mutta valitettavasti pojot.fi oli ja on edelleen nähdyistä esityksistä paras, data tarjoiltuna kerrassaan miellyttävästi. Voi kuulostaa valitukselta, mutta virallisen tulospalvelun ottelutilastoformaatti on mielestäni selkeästi heikompi.

8. Noilla muilla tilastoilla, kuin pistepörsillä vois vaan romuttaa liian monen käsityksen kuka on hyvä pelaaja, joten unohdetaan noi;-).