Juniorit

Haukkaliigassa harrastetaan halvalla – ”Jo 1 300 lasta mukana”

22.12.
2015
Juniorit
Haukkaliiga tarjoilee lapsille halvemman vaihtoehdon harrastamiseen. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Haukkaliiga tarjoilee lapsille halvemman vaihtoehdon harrastamiseen. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu paljon lasten liikunnan vähyydestä, yksipuolisuudesta ja isoista kustannuksista. Syksyllä perustettu SC Hawks pureutui näihin haasteisiin ja kehitti lapsille uuden liikuntatuotteen, tammikuussa alkavan Haukkaliigan.

Monipuolinen useamman lajin harrastaminen antaa hyvän pohjan lapsen liikunnallisuuden kehittämiseen. Haukkaliiga tarjoaa edullisen ja monipuolisen harrastusmahdollisuuden 5–10 -vuotiaille lapsille Helsingissä. Haukkaliigan pelipäivät koostuvat salibandy- ja jalkapallopeleistä, sekä erilaisista liikuntatehtävistä.

– Yhdistimme kaksi suosittua pallopeliä ja teimme paketista kompaktin, noin puolitoista tuntia kestävän pelipäivän. Toimintaa on kahden viikon välein ja tiivis sporttituokio on helppo sovittaa perheen viikonloppuohjelmaan, kertoo Haukkaliigaa järjestävän SC Hawksin puheenjohtaja Petteri Bergman.

Mahdollisimman helppoa ja edullista

Tammikuusta toukokuuhun kestävän kevätkauden hinta on vain 30 euroa/lapsi. Kaikki pelivälineet voi lainata veloituksetta, joten lapsi tarvitsee mukaan ainoastaan sisäliikuntavarusteet. Pelipaikoiksi on valittu kolme keskeisillä paikoilla Helsingissä sijaitsevaa liikuntakeskusta, joihin pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla.

Jokaisella lapsella on oikeus harrastaa

Toiminnassa toteutuvat lasten harrastusmahdollisuuden tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Haukkaliigassa pääsevät liikkumaan sekä lajien kokeilemisesta kiinnostuneet, että lisäpelejä kerhojen tai joukkuetoiminnan lisäksi haluavat lapset.

– Monesti harrastaminen aloitetaan harjoittelemalla, mutta halusimme lähestyä asiaa toisella tapaa, joten päästämme lapset ensiksi pelaamaan. Tosiasiahan on, että jos lapsilta kysytään, niin kyllä he ensisijaisesti haluavat pelata. Sitten, jos se kipinä syttyy ja innostuu, niin voi jatkaa lajikouluun oppimaan lajitaitoja, kuvailee Bergman uudenlaista toimintamallia.

Haukkaliigassa pelataan kuuden pelaajan joukkueilla, mikä pienen kenttäkoon lisäksi tuo peliin vauhtia ja aktiivista osallistumista. Lisäksi kaikki pelit pelataan kaukalossa, joten pallot pysyvät helposti pelialueella.

Demotapahtumien suosio yllätti – jo 1 300 lasta mukana

SC Hawks on kutsunut helsinkiläisiä kouluja ja päiväkoteja tutustumaan Haukkaliigaan ennakkoon.

– Demotapahtumien suosio yllätti meidät, sillä muutamassa viikossa mukaan ilmoittautunut jo noin 1300 lasta ja lisää tulee jatkuvasti, Bergman kertoo.

Koulujen ja päiväkotien lisäksi Haukkaliigan toiminta-ajatusta tukevat Suomen Palloliitto ja Salibandyliitto.

– Lajiliiton näkökulmasta on hienoa, että löydetään uusia tapoja aktivoida lapsia. Haukkaliiga on erinomainen esimerkki uudesta rajoja rikkovasta innovaatiosta, jossa lapsia saadaan liikkumaan monipuolisesti, toteaa Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström.

Miten päästä mukaan Haukkaliigaan?

Haukkaliigaan pääsee mukaan keräämällä joukkueen päiväkodista, koulusta tai vaikka naapuruston lapsista, näin tutut lapset pääsevät pelaamaan yhdessä. Valmista joukkuetta ei kuitenkaan välttämättä tarvita, vaan lapsen voi ilmoittaa myös yksilönä, joista kootaan uusia joukkueita.

Haukkaliigan infopaketti:

5-10 – vuotiaille tytöille ja pojille
ilmoittautuminen yksilöinä tai joukkueena
6 pelaajaa / joukkue
Tammikuusta toukokuuhun
Pelipäivät kahden viikon välein
Salibandya, jalkapalloa ja liikuntatehtäviä
Hakaniemessä, Myllypurossa ja Ruskeasuolla
Ilmoittautuminen: www.haukkaliiga.fi

SC Hawks RY infopaketti:

Yhdistys on perustettu syksyllä 2015 ja sen taustalla olevat ihmiset ovat pitkään liikunnan ja urheilun parissa toimineita ja vaikuttaneita henkilöitä. Yhdistys on syntynyt halusta nähdä ja ajatella asioista uudella tavalla, sekä kokeilla erilaisia uusia lähestymistapoja niin isoissa seuratoiminnan linjauksissa, kuin päivittäisessä tekemisessäkin. Tavoitteena on siis vastata ajan henkeen ja uudistuvan toimintaympäristön tarpeisiin.

Teksti: SC Hawks tiedote

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.