Reikäpallo on pitänyt elokuvaohjaaja Dome Karukosken otteessa jo yli 20 vuotta

Dome Karukoski viihtyi Street Hockey SM-kiertueen finaalitapahtumassa. Vierellä viiden Stanley Cupin Esa Tikkanen. Kuva: Street Hockey SM

Dome Karukoski viihtyi Street Hockey SM-kiertueen finaalitapahtumassa. Vierellä viiden Stanley Cupin Esa Tikkanen. Kuva: Street Hockey SM
Dome Karukoski viihtyi Street Hockey SM-kiertueen finaalitapahtumassa. Vierellä viiden Stanley Cupin Esa Tikkanen. Kuva: Street Hockey SM

Viime viikonloppuna Kampin Narinkkatorilla järjestettiin Street Hockeyn SM-kiertueen eli tossulätkän loppuhuipennustapahtuma. Mestaruusotteluiden lomassa väännettiin läpi perinteinen tähdistöpeli, joka pursusi niin viihdemaailman kuin kiekkomaailman tähtiä. Mukana oli myös salibandykaukaloistakin tuttu elokuvaohjaaja Dome Karukoski.

Karukosken kanssa ilmatäytteisessä tossulätkäkaukalossa viilettivät muun muassa salibandytähti Jani Kukkola, kiekkomiehet Jori Lehterä, Ville Leino, Leo Komarov, Sasha Barkov, Mikael Granlund, Markus Granlund ja Esa Tikkanen sekä JVG:n Jare ja VilleGalle.

Street Hockeyn finaalitapahtuma keräsi mukavasti väkeä Kampin Narinkkatorille. Kuva: Jussi Ojala
Street Hockeyn finaalitapahtuma keräsi mukavasti väkeä Kampin Narinkkatorille. Kuva: Jussi Ojala

– Tämä taisi olla kolmas tai neljäs kerta kun olen mukana tässä tähdistöpelissä. Tämä on aina hienoa. Tästä alkaa aina mun kova treeni. Perään vähän sitten intervallia ja räjähtävyyttä, ja Miken (Granlund) kanssa oli puhetta, että voin sitten lähteä kokeilemaan Minnesota Wildin treenileirille, hikinen ja hyväntuulinen Karukoski veisteli Pääkallo.fi:n tähdistöpelin jälkeen.

Kiekkoa paljon suurempi intohimo Karukoskelle, 39, on kuitenkin salibandy. Hän on viihtynyt oman arvioinsa mukaan lajin parissa jo 25–30 vuotta. Ennen ohjaajauraansa hän toimi myös pitkään valmentajana, pääosion Espoon Oilersissa. Olipa hän hetken mukana myös Oilersin miesten liigajoukkueen valmennuksessa.

Dome Karukoski työstää parhaillaan Tom of Finland -elokuvaa, joka saapuu elokuvateattereihin helmikuussa 2017. Kuva: Jussi Ojala
Dome Karukoski työstää parhaillaan Tom of Finland -elokuvaa, joka saapuu elokuvateattereihin helmikuussa 2017. Kuva: Jussi Ojala

– Kun pääsin elokuvakouluun (1990-luvun lopussa), niin eteen tuli valintatilanne. Piti päättää kumpaan satsaan. Silloin salibandy jäi vähemmälle.

Kokonaan salibandy ei ole kuitenkaan jäänyt missään vaiheessa. Ensi kaudellakin Karukoski pelaa kolmosdivaria – sen minkä elokuvakiireiltään ehtii. Karukosken joukkue on LepSu eli Lepsämän Suklaa. Joukkue koostuu pääosin Espoon Oilers -taustaisista pelaajista.

Street Hockeyn tähdistöpeli vilisi tuttuja naamoja kiekkokaukaloista. Kuva: Jussi Ojala
Street Hockeyn tähdistöpeli vilisi tuttuja naamoja kiekkokaukaloista. Kuva: Jussi Ojala

– Alan olla jo niin vanha, että treeniksi riittää se, että katson vanhoja pelivideoita itsestäni, joissa pelaan hyvin, Karukoski nauraa ja jatkaa vakavammalla linjalla:

– On ollut hienoa katsoa miten laji on kehittynyt. Kolmosdivarissakin tempo on yllättävän kova. Joskus aikanaan pelasin ykkösdivarissa ja tuntuu, että tämän päivän kolmosdivari melkein samalla tasolla.

Lue myös: Kuvaspesiaali: Tossulätkän tähdistöpeli keräsi Kamppiin NHL-tähtiä ja muutaman tutun salibandyhahmon