Riemu repesi Riiassa – Sveitsille salibandyn MM-pronssia

Sveitsi nappasi MM-pronssia sunnuntaina. Kuva: IFF

Sveitsi nappasi MM-pronssia sunnuntaina. Kuva: IFF
Sveitsi nappasi MM-pronssia sunnuntaina. Kuva: IFF

Sveitsi ja Tshekki kohtasivat sunnuntaina miesten salibandyn MM-kisojen pronssipelissä Latvian Riiassa. Sveitsi voitti ottelun maalein 5-8.

Heti ottelun alussa nähtiin maalirypäs, ja Sveitsi johti ottelua maalein 3-2, kun oli pelattu 11.59. Toisen erän jälkeen tilanne oli 5-3 sveitsiläisten hyväksi. Kolmannessa Tshekki osui kahdesti, ja Sveitsi kolme kertaa.

Sveitsin tehopelaaja oli kolmesti maalannut Manuel Maurer. Christoph Meier iski pisteet 2+1. Tshekin Matej Jendrisak maalasi kahdesti.

Pronssimitali oli Sveitsin MM-taipaleen kuudes, ja viimeksi joukkue juhli MM-pronssia vuonna 2012. Maa on yltänyt kertaalleen myös MM-hopealle. Mitali tarkoitti myös sitä, että Sveitsi nähdään ensi kesän World Games -tapahtumassa Puolan Wroclawssa. Sveitsin joukkueeseen kuuluu myös suomalaisväriä, sillä Esa Jussila toimii maajoukkueen apuvalmentajana.

Muita turnaukseen osallistuvia maita ovat Suomi, Ruotsi (top 3-maat), Tshekki (parhaiten sijoittunut Puolan naapurimaa), USA (parhaiten sijoittunut Euroopan ulkopuolinen maa) ja isäntämaa Puola.

MM-finaali käynnistyy klo 17.40 ja ottelussa pelaavat Suomi ja Ruotsi.