Video: Hurjan näköinen polvitaklaus liigassa – nuori tähtihyökkääjä selvisi ilman jäähyä

LASBin Rasmus Kainulainen syyllistyi pahalta näyttäneeseen polvitaklaukseen perjantaina. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

LASBin Rasmus Kainulainen syyllistyi pahalta näyttäneeseen polvitaklaukseen perjantaina. Arkistokuva: Juhani Järvenpää
LASBin Rasmus Kainulainen syyllistyi pahalta näyttäneeseen polvitaklaukseen perjantaina. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliigan ottelussa Oilers–LASB nähtiin perjantai-iltana pahannäköinen tilanne. LASBia edustava nuori tähtihyökkääjä Rasmus Kainulainen ojensi polvensa Oilersin Sylvester Raikamon juoksulinjalle. Tilanteesta ei tuomittu Kainulaiselle rangaistusta.

Kainulainen pääsi karkaamaan ensimmäisen erässä puolittaiseen läpiajoon. Takaa karvannut Raikamo sai kuitenkin pelattua nuorukaiselta pallon pois, ja tuomari nosti käden pystyyn siirretyn rangaistuksen merkiksi.

Pelin edelleen ollessa käynnissä Raikamo lähti juoksemaan kulmaa kohti hakemaan palloa. Alla olevasta videosta näkee, kun Kainulainen ojentaa polvensa Raikamon eteen, minkä seurauksena molemmat kaatuvat kentän pintaan.

LASBin Kainulainen ei saanut tilanteesta jäähyä, ja ottelua jatkettiin tuomarin aiemmin tuomitsemalla vierasjoukkueen rangaistuslaukauksella, josta LASB iski 2–1-kavennusosuman. Raikamo pystyi jatkamaan ottelua hetken hengähdystauon jälkeen.

Oilers lisäsi kaasua pelin edetessä ja voitti ottelun lopulta maalein 9–4. Kolme pistettä iskeneet Raikamo (2+1) ja Santeri Lindfors (1+2) olivat illan tehokkaimpia. Myös loukkaantumisten jälkeen paluun kentille tehnyt Oscar Hänninen osui kerran LASBin maaliverkkoon.

Videomateriaali on ISTV:llä näytettävästä ottelusta.

Lue myös:
SB-Prolle kahdeksas perättäinen voitto – katso perjantain salibandytulokset

72 comments

 1. Jatkoon. Eli siis tämä video kurinpitäjälle ja pelikieltoa. Kakkua on tultava!

 2. Pelikieltoa tosta tai pääsee ku koira veräjästä! Vaarallista tommonen ja oli vielä tahallinen

 3. Legendaarinen ”sä juoksit mun polveen”-kommentti perään, noita on erinäiste sankarien suusta kuullut :-D. Täysin rottamainen teko, pakko tulla pari matsia, nää on vaarallisia, toisin ku esim kotilaisen hermopäissään huutelut.

 4. Kyllä laski Kainulaisen arvo mun silmissä.. Jää si ite viä pyöriin maahan ihan uhrina? No nää filmaamisethan ei oo LASBilaisilta mitään uutta.

 5. Tuossa ei kyllä kunnioitettu vastustajaa ei sitten yhtään. Täysin käsittämätön teko ja toivottavasti liiga rankaisee kunnolla. Näistä tapauksissa pitää tehdä ”esimerkkejä” kurinpidollisesti.

 6. Jaahas lasbi alkaa kyntää oikein kunnolla. Parhaat pelaajat sortuu tällaisiin ja joka peli on aivan kuraa. En olisi uskonut tätä lasbista mutta hirveän näköistä on.

 7. … eikä ainoastaan pelaajan piittaamattomuus, vaan näköjään organisaatiotasollakin on täysi vastustajan kunnioituksen puute: https: // pbs.twimg.com/media/C1ghPYKWIAEug6H.jpg:large. Ei todellakaan näin. Kakkua pelaajalle että twitter-isännälle.

 8. Teko oli ruma, mutta ei siinä kyllä kainulaiselta mitään filmaamista ollut. Jäi vain maahan katselemaan kun toinen sai kipeää ja otti vähän lepoa samalla. Ei esittämyt mitään merkkejä että olisi filmannut – toivottavasti kaikki ymmärtävät mitä filmaus tarkoittaa.. ei siis näytellyt että olisi itselle sattunut jotain.

 9. Hyi! Koskaan ole Kainulaisen veljeksiä arvostanut, nyt vielä vähemmän. Kakkua kiitos!

 10. Korjattu jo LASB:in twitterin toimesta, älä viitsi valehdella internetissä.

 11. Huolestuttavia tilttejä näkynyt aikasemminkin tällä kaudella kainulaiselta, esim salbaa vastaan tappiopelissä loppusummerin soidessa kainulainen löi kotijoukkueen pelaajaa mailalla jalkaan pesäpallolyönnin tavoin

 12. ”Korjattu jo LASB:in twitterin toimesta, älä viitsi valehdella internetissä.”

  Jo termi ”korjattu” viittaa siihen, että on alunperin tehty virhe mitä on jouduttu korjaamaan. Tästä huolimatta a) en valehdellut b) tehtiin virhe ja c) mitä ilmeisimmin tätä virhettä on korjattu.

 13. Saattaisikohan kyse olla siitä, ettei twittervastaava nähnyt kyseistä tilannetta tästä kuvakulmasta vaan esim toiseltapuolelta kenttää, josta tilanne näyttää aivan erilaiselta kun videolla 🙂

 14. ”Saattaisikohan kyse olla siitä, ettei twittervastaava nähnyt kyseistä tilannetta tästä kuvakulmasta vaan esim toiseltapuolelta kenttää, josta tilanne näyttää aivan erilaiselta kun videolla ”

  No sitten ei kannattaisi kommentoida jos ei näe tilannetta…

 15. Onneksi tästä saatiin video todisteena miten surkeat tuomarit ottelussa oli, divaritasoa korkeintaan.
  Kainulaiselle kakkua vähintään kolme peliä kun vielä filmaamisestakaan ei annettu mitään.

 16. Haloo möhlät, kerro miksi pitää laittaa twiittiä tilanteesta jota ei nää kunnolla?

 17. Ja nyt sitte Hämeenlinnalaiset lopettavat sen naapurikunnan tähtipelaajan lyömisen ja hämäläiset laittavat netin kiinni.
  Naurettavaa touhua; kun on paikka ja haistetaan raato, heti tullaan haaskalle.
  Kurinpitäjälle tai ei, ei tarvi silti käyttäytyä lapsellisesti; netissäkään.
  Pääkallon pitäisi reagoida näihin; kommenttiosio pitäisi muuttaa joko facebook-kirjautumisen tms vaativaksi, mutta tää nimimerkin takaa huutelu alkaa jo muistuttaa suomi24:ää. Tekeekö tämä lajille mitään hyvää?

 18. Toivottavasti tää urpo ei pelaa ihan vähään aikaan. Ton tahallisempaa polvitaklausta ei ole! Oksettavaa. Onneks Sylvesteri pysyi (tällä kertaa) ehjänä ja ratkaisi pelin. Aiemmin oon kyllä sympannut häntäpään jengeistä juuri LASBia, mutta sinne meni se arvostus…. Etenkin Ra.Kainulaisen kohdalla

 19. Tohon ylempään kommenttiin, että surullista että teikäläisiä löytyy aina. Tosi monesti on täällä haukuttu Hämeenlinnalaisia (ja ihan aiheestakin) nyt kun joku muu hölmöilee niin siitä saa kertoa mielipiteensä. En oo nähny vielä yhtään niin lapsellista kommenttia että siitä pitäisi noin vetää herneet nenään. Tämä on tän paikan suola että saa sanoa mielipiteensä tilanteista vaikka ei olisi esim facessa. Kohta ei varmaan saa sanoa mitään negatiivista ettei se pahoittaisi jonkun mieltä.. eiku hups niin on jo nyt. Koita kestää.

 20. Näyttää pahemmalta kuin oli.Eteen laitettu jalka ei juntattu ku pölkylle vaan laitettiin varovaisesti vähän eteen.penalttia pitää silti laittaa vähän.ehkä semmoiset 3 peliä.ps. Kaveri jatkoi kuin ihmeen kaupalla peliä vaikka oli hurja taklaus.ihmeparantuminen filmaamisen jälkeen.kuin futiksessa.saiko maailman parasta lääkettä eli kylmäspreitä? 🙂

 21. Useampia vastaavia on nähty kahdella edellisellä D1vari-kaudella. Kerran on myös yritetty asia ottaa esille LASBin joukkueenjohdon/valmennuksen kanssa, mutta reaktiot oli niin ala-arvoisia, että oli pakko antaa olla. Totaalista vastustajan kunnioittamattomuutta, ja organisaatiosta ei löydy halua asiaa korjata… Mätiä jätkiä, harmi, koska todella osaavat pelatakkin.

 22. Tuomarikaksikko ei ollut tilanteen tasalla koko pelin aikana. Ihan turhia ”painimisia” ja kolautteluja pitkin peliä…

 23. Sikamainen teko, toivottavasti puhutaan usean ottelun pelikiellosta.

 24. Nuori kaveri vielä. Vahinko tilanteelta näyttää. Pelissä tapahtuu ku pelataan satalasissa. En nyt lähtis nuorta lupausta liikaa rankasee.

 25. Ja tosiaan; jos yksi pelaaja mokaa, nin miksi siinä samalla menee arvostus koko joukkuetta kohtaan ? Vastaavia esimerkkejä löytyy joka joukkueesta. Ihan näin ottamatta kantaa rangaistuspolitiikkaan. Enempi tuo Kainulainen on käsittäkseni ollut esillä pelitaitojensa kuin sen vuoksi että kolaisi vastustajan pelaajat järjestään ”ulos kaukalosta”.

 26. Tästä on helppo tuomita kakkua. ei ollut mikään ”juoksulinjat sattuivat vaan huonosti” tai ”epäonninen kolari” tai ”näitä sattuu kun tehdään täysillä”

  maailman helpoin tuomita se 2-3 peliä, onneksi ei osunut niin pahasti kuin olisi voinut, kuitenkin tuomio teon mukaan eikä seuraamusten. Ei tavoitellut palloa, eikä todellakaan ollut vahinko. Harmi että tuomarit olivat näinkin huonoja tänään.

 27. Eiköhän tosta 3-4 peliä tule. Voi olla jopa hyvä herätys nuorelle pelaajalle. Eikä mun arvostus LaSBia kohtaan laskenut tästä yhtään. Yhden pelaajan yksittäinen teko ei joukkuetta vielä leimaa.

 28. Ekaa kertaa näin Lasbin livenä ja on kyllä likainen ryhmä. Pientä sikaa jatkuvasti plus nämä törkeydet päälle. Vastustajan kunnioitus nolla.. Ei tule ensi kaudella ikävä, kun ovat eri sarjatasolla.

 29. Mielikuvat joukkueista nyt vaan sattuu muodostumaan edustuksen pelaajien kautta, etenkin niiden tähtipelaajien. Kainulaisen tempun takia Lasbia ei varmasti tulla katsomaan hyvällä Espoossa. Ja näiden kommenttien perusteella ei ollut aivan ensimmäinen kerta… Lisäksi siellä esim kapteeni Vilen(?) hirveää itkemistä jatkuvasti. Noh, jokatapauksessa tsemppiä sinne putoamiskarsintoihin!

 30. Ihan käsittämätön jätkä tää Kainulainen sikaillut divarissakin vaikka kuinka paljon ja aina selviää ilman rangaistusta. Nyt kunnon penaltia tälle keijolle!

 31. Vastuu on ensimmäiseksi pelaajalla jolta puuttuu kunniotus vastustajaa kohtaan.
  Toiseksi vastuu on tuomareilla, minkäänlaista linjaa ei ollut kyseisessä ottelussa josta kärsi molemmat joukkueet ja katsojat.
  Peli oli muuten laadukas vaikka tuomarit osittain sen pilasi.
  Liigan kurinpidon on annettava pidempi rangaistus tästä ja erotuomarit on siirrettävä divariin tai vieläkin alemmalle tasolle oppimaan.

 32. Kai tossa videotuomarinkin mielestä PR1 ”arvoinen” rike on nähtävissä, toivottavasti on tutkintapyyntö tehty/tehdään. Puuttumatta sen enempää tuomarien ammattitaitoon (aina peleissä jää tuomareilta jotain näkemättä), nämä tulee saada kitkettyä pois pelaajien mind-settiä muuttamalla = vastustajaa tulee kunnioittaa, muuten se ei kunnioita sua. UGH.

 33. Vai että vahinko, no way. Todella raukkamainen teko ja siitä on pakko tulla pelikieltoa. Näistä on päästävä eroon, muuten rakas lajimme menee todella väärään suuntaan. Tuomarit kyllä vähän pihalla tässä kovatempoisessa pelissä. Hallissa hieno tunnelma ja vierasjoukkueen kannattajat jaksoi kannustaa omiaan loppuun asti.

 34. Huhuh mikä temppu… Isoa pelikieltoa nyt kehiin! Päähän kohdistuneiden taklausten jälkeen nämä polvella telomiset ovat niitä pahimpia. Nyt on Raikamo ikävä kyllä saanut maistaa kumpaakin (case Väänänen).

 35. Tässä näkyy hyvin et sähky on nuori laji, josta vielä puuttuu toimiva mekanismi näiden kitkemiseen. Säännöt + kulttuuri jopa kannustavat tämän suuntaiseen pelaamiseen, koska usein on enemmän voitettavaa kuin hävittävää; Saadan vastustajan peli/kasetti sekaisin, avainpelaajat pois pelistä, jne. Lätkässä tällaiset hoituu hyvin yksinkertaisesti heti pelaajien toimesta pienellä kurinpalautuksella. En tarkoita että sählykentillä pitäisi sallia turpakäräjät, mutta jotain välitöntä seuraamusta pitäisi olla pelotteena. Esim videotarkistukset välittömästi, ja isot penaltit HETI. Eniten pelille ja lajille tekee hallaa tällaiset mädät jätkät, jotka ensin pääsevät kuin koira veräjästä, ja sitten vielä loppupelin ilkkuvat vastustajille… Oksettavaa katsella…

 36. Temppu on kyllä tuomittava, mutta eihän toi nyt millään järjell

 37. Siis järjellä täytä mitään polvitaklauksen määreitä. Tyhmästi ojentaa jalkansa mutta osuma tulee reiteen, ei polveen. Eipä tuossa tilanne nopeuskaan mikään valtaisa ole. Jatkoa varten asiallinen pelikielto olisi kohdallaan että tämäkin laji voisi joskus kasvaa lapsenkengistään

 38. Polvitaklaus tarkoittaa sitä, että pelaaja taklaa ojennetulla polvella vastustajaa.

  Ei sitä, että taklaus osuu vastustajan polveen.

  Tämä on polvitaklaus, mikä osuu vastustajan reiteen, mutta voi yhtä lailla vääntää polvesta rikki vaikka mitä, vaikkei osuma olekaan polveen.

 39. No, tuomarit katsoivat, että LASB ei tehnyt yhtä ainutta jäähyn arvoista rikettä koko pelin aikana, niin sillä mennään.

 40. Pelaajalle tulee joskus bläkäreitä. Tässä kuitenkin Kainulainen , kesken polvitaklauksen, ymmärtää lopettaa liikkeen ja nostaa jalan maasta kun kontakti tulee. Vaarallista? Toki. Jäähy. Kyllä. Mutta tällainen ameeba-tasoinen lynkkaus somessa jaksaa aina vain hämmästtyttää. En todellakaan ole kummankaan joukkueen kannattaja, mutta ehkä Mummon pitäisi vielä vähän aikaa jatkaa täällä pääkallossa valvojana, ettei ainoa kommentointi ole sitä, että paska lentää tuulettimeen heikompilahjaisten suusta.

 41. Tilanne oli omaan silmään se että Kainulainen kyllä laitto sen jalan eteen, vaarallisesta pelistä olis ilman muuta pitäny antaa boksi, kakkonen tai jopa femma. Täysin turha ja meni kyllä tekoihin jossa ei vastustajaa kunnioiteta. Kritisointi kuuluu urheiluun, jos sä teet maalin tai voitat mm kultaa niin selkään taputtelijoita on aina mut jos sä teet jotain typerää nii ilman muuta saa kritiikkiä. Kritiikki täytyy pelaajan kestää, keino päästä eteenpäin ja saada voimaa+näytönhaluja (kaikella toki rajansa)

 42. …ja kaatumisensa jälkeen kahmii pallon alleen,

  Hyppäys Divarista Liigaan näyttää olleen kovin suuri kyseiselle pelaajalle. Tulosta ei tule vastaavalla tavalla kuin viime kaudella divarissa ja nuorempi veli on jo ajanut ohi.

 43. Mitä ihme hessuja täälä on tuomitsemassa nuortalahjakkuutta joka ei muutenkaan sikaile peleissä, ei paljo järki päätä paina.

 44. Kyllähä ilari talvitekin jakeli lätkä takleja minkä kerkes keskialueella ja siitä ei kukaan sano mitään

 45. No ei oo kyllä Kainulainen aikaisemmin erottunut minään sikailijana peleissä. Eikös poika ollut sivussakin pitkään; eiköhön tilanteessa vain ollut yli-innokkuutta mukana kun on taas päässyt pitkästä aikaa pelaamaan.
  Se tosin on pistänyt silmään, että tosiaan kapteenia myöten Lasbilaiset hyvin usein itkevät ja naureskelevat tuomareiden vihellyksille. Etenkin Vilen ja Hätönenkin. Onkohan asiassa jotain ”alaikäisen” liigajoukkueen uhmakkuutta, joka kokee kokevansa vääryyttä ylemmältä taholta, eikä ole vielä kasvanut täyteen aikuisuuteen organisaationa?

 46. Ruma ja typerä teko. Sitä en suinkaan kiellä. Onneksi kukaan ei loukkaantunut vakavammin ja onneksi on tämä video. Opettakoon tämä meitä kaikkia, Rasmusta etunenässä. Ja mitä tähän epäasialliseen kommentointiin tulee, olen valmis siirtymään pääkallo.fi Facebookin puolelle jatkamaan tätä kommentointia. Ei pääse kukaan (myöskään minä) piiloutumaan nimimerkin taakse.

 47. Teko oli tyhmä mut porukan kommentointi on naurettavaa ku ei tarvitse esiintyä omalla nimellä. Nuori kuten kotilainenkin ja näis kommenttikentissä usein lytätty mut sit ku pelaa hyvät mm-kisat n näiden nimettömien takki kääntyy ja sit voikin esiintyä omalla nimellä…
  Tärkeintä on se että Raikamo pystyi jatkamaan ja näytti ettei onneksi osunut ihan polveen, vaan ehk joku puujalka. Ja Kainulaiselle jonkinlainen pelikielto joka toimii opetuksena ja että oppii siirtää keskittymisen siihen missä on oikeasti hyvä, eli pallolliseen peliin.

 48. Heikin kanssa samoilla linjoilla, rangaistus voisi olla kolmen ottelun pelikielto.
  Kainulainen on lahjakas pelaaja jonka on opittava myös kunnioittamaan peliä ja vastustajia, ”oppirahat on maksettava”.
  Lasb on joukkue jossa on paljon taitoa ja lahjakkuuksia, fyysinen puoli on vielä vaiheessa, muutama vuosi vielä niin ovat liigan kärkiseuroja.
  Ottelu oli hyvää säbäviihdettä lähes täydessä hallissa, Lasbin faniryhmälle iso käsi, hyvä esimerkki muille seuroille.
  Tuomarit olivat suoraan sanottuna surkeita, kulmissa sai pelata säännöistä välittämättä, vihellettiin pienistä virheistä mutta suuremmat rikkeet jäi näkemättä.
  Onneksi pääkallo oli hereillä ja julkaisi videon esimerkkinä myös tuomarien isosta virheestä.

 49. Moro vaan.

  Jalkojen ojentelu tuolla tavalla ei kuulu lajiin. Se on helppo ”internetissä” vaan analysoida jälkeenpäin. Pelaaja päättää sekunnin murto-osassa, mitä tekee. Siinä saattaa käydä virhe kelle tahansa. Onneksi ei sitten kait käynyt kuinkaan. Vaan mistäs sen tietää kukaan muu kuin Oilersin pelaaja itse tällä hetkellä.

  Lasbista pitää se sanoa, että vaikuttii yhden pelin perusteella vähän teiniangstista kärsivältä ryhmältä. Oltiin kattomassa EV – Lasb matsi Mosalla. Jotenkin pisti silmään se itkeminen ja ylitunteikkuus. Saattaa mennä kasetti jumiin ja peli ihan siitä pojilla sekaisin…

 50. Kyllä siinä tuli Ra Kainulaiselle virhearvio mutta miettikää tilannetta jos itse olisitte hänen paikallaan. Nopeatempoinen tilanne jonka jälkeen pallo menee kulmaan ja max sekunnin verran aikaa päätöksenteolle ja tuollaisessa tilanteessa varsinkin virheitä tulee helposti. Nuori kaveri vielä ja loukkaantumisen jälkeen kun päässyt pelille on tunteet varmasti pinnassa. Itse pelannut Kainulaisia vastaan eikä koskaan ole pelannut epäkunnioittavasti tai törkeästi, toisin kuin Hätönen ja esim Vilen LaSBista. Pelikieltoa tai ei, turhaan täällä aletaan sortamaan ketään pelaajaa. Menkää itse kentälle ja kokeilkaa pystyttekö tekemään aina parhaan mahdollisen ratkaisun.

 51. Suurella mielenkiinnolla haluaisin tietää KUKA on ottanut ko. joukkueen ns. jatkuvan ns. väkivaltaisen ja ns. öykkärimäisen käytöksen puheeksi LASBin valmennuksen kanssa ? Valitettavasti järin suurta painoa tälle ”tiedolle” ei voi laittaa ilman perusteita. Kuka vaan voi sanoa mitä vaan ilman faktoja. Minäkin. Totuus toki kiinnostaa…

 52. Vaikka olisi miten nopea tilanne niin sitä polvea ei sinne eteen laiteta koskaan. Ei siis koskaan eikä missään tilanteessa. Opitaan jo junnuissa eikä koskaan tule tarvetta niin tehdä. Sikamainen temppu.

 53. Noniin, eteenpäin Hämeenlinnalaiset. Koittakaa kestää, tilanne meni jo!

 54. #11 filmaa joka pelissä. Sen vuoksi öljymiesten kaatumisia ei enää tuomarit ota vakavasti? Harmi Raikamolle.

 55. #11 eli Santeri Lindfors tuskin filmaa, enemmänkin karvaamalla ärsyttää, riistää usen päädystä pallon ja saa aikaan hankalia tilanteita vastustajan puolustajille.
  Nyt öljymiehillä on toinenkin vastaava peluri joka saa hämminkiä aikaan päädyssä ja maalin edessä eli Piiparinen.

 56. Tulipa kattottua ittekin tuo tilanne, ja törkeä on. Penalttia on pakko tulla, tai kaukalossa saa tehdä ihan mitä tahansa. Ja tuomarit ihan pihalla, vähintään estäminenhän tuo on jos ei satu polvitaklausta näkemään…

 57. Tämäkin tilanne osoittaa sen ettei pelissä kunnioiteta kollegoita.
  Ihan kuin P.Laineen taklaus – olisi voinut jättää tekemättä mutta kun ei ole kunnioitusta & älliä päässä niin tarvitaan videoita avuksi ja jälkikäteen penaltia.

 58. Huono vertaus Laineeseen osunut töötti oli puhdas ja taklaukset kuuluu kiekkoon,Kainulaisen temppu ei ollut puhdas eikä kuulu mihinkään lajiin.

 59. Kaikkihan lähtee tuomareista,jos heillä kahdet eri säännöt joukkueille,niin tälläista sattuu varmasti lisää. Kyllähän tässä on pakko sanoa ääneen,että tuomari taso on surkee!

 60. Meneekö tältä ammattikurinpitäjältä nyt montakin viikkoa antaa se kolme peliä?

 61. Kuten sanoin; olisi voinut jättää tekemättä takauksen kummassakin tapauksessa.
  Isommassa kuviossa meillä salibandyssä on kyseenalainen kunnia kiittää jääkiekkoa; meidät on marinoitu vuosikymmenien ajan jokin hienouksia eli koviin taklauksiin, ylilyönteihin yms….eli salibandyssä kin pitäisi taklaamalla puhtaasti ja kovaa, pitää pää ylhäällä yms.
  Mutta kun salibandy on ERI laji jonka säännöt yksinkertaisesti kieltää vastustajan taklaamisen.
  Olemme ajautuneet tilanteeseen jossa juniorisarjoja myöten pelaajat ja katsojat luulevat että taklata saa.
  Tuomarit ovat yksin puolustaessaan lajin sääntöjä ja yrittäessään turvata pelaajien terveyttä.
  Tiedän tuomarina tämän paremmin luin hyvin& valitettavasti m

 62. Kyseisessä tapauksessa on vastuu pelaajan lisäksi tuomareilla, myös heille on annettava ”varoitus”. Ottelussa tuomareiden toiminta oli ala-arvoista muutenkin.

 63. Voisikohan Pääkallo selvittää, että mikä on tässä lopputulos? Tuleeko pelikieltoa vai ei? Lasb pelaa kuitenkin jo lauantaina ja liitto ei toistaiseksi ole kommentoinut asiaa mitenkään. Vai onko niin, että oli puhdas kontakti eikä aiheuta toimenpiteitä?

 64. Eipä tainnut tulla mitään. Liigan kurinpitosivulla ei ole päätöstä, joten teko ei ole mennyt käsittelyyn.

 65. Liigan päättäjät ovat olleet joululomalla raskaan maailmanmestaruuden juhlinnan jälkeen?
  Voisivat ainakin ottaa kantaa miksi selvästä vastustan vahingoittamisesta ei tule mitään jälkiseuraamuksia.

 66. Kysymys taitaa olla siitä, että yksikään instanssi ei ole tehnyt selvityspyyntöä tapahtumaan liittyen. Oilersin outo tai osaltaan kunniakas linjahan on ollut, että se ei ainakaan tee selvityspyyntöjä vaikka joutuu itse usein syytettynä niihin vastaamaan. Ei tehnyt Tatu Väänäsen taklauksesta, eikä ilmeisesti tästäkään. Jos ei ollut otteluvalvojaa niin vaikea kuvitella, että tuomarit tai LaSbikaan tekisi. SPV tekisi jos olisi ollut Oilersin tilanteessa. Se on satavarma. Vähemmästäkin ovat tehneet.