Salibandykauden parhaat palkittu – Petri Kettusesta vuoden valmentaja

Petri Kettunen valittiin vuoden valmentajaksi. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kettunen valittiin vuoden valmentajaksi. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyn kauden parhaat -valinnat on julkistettu Superfinaalitapahtuman yhteydessä Hartwall Arenalla. Valinnat ovat seuraavat.

Miespelaaja: Nico Salo, Classic (Tampere), 23 vuotta
Tamperelaista Classicia edustava Salo lukeutuu Suomen ja koko salibandymaailman kärkikaartiin monipuolisuudellaan. Keskushyökkääjän paikalta Salo hallitsee pelin koko kentän alueella ja johtaa kentällisensä peliä niin seura- kuin maajoukkueessa. Nico Salo oli tärkeässä roolissa Suomen MM-kultaa voittaneessa joukkueessa joulukuussa 2016.

Naispelaaja: Nina Rantala, Classic (Tampere), 28 vuotta
Classic on ollut tällä kaudella voittamaton naisten Salibandyliigassa. Yksi tärkeä palanen Classicin voittoputkessa on ollut Nina Rantala, joka tehtaili runkosarjassa lähes neljä pistettä per ottelu voittaen sekä maali- että syöttöpörssin. Lukemat 44+40=84 22 ottelussa on uusi yhden kauden tehopiste-ennätys. Paitsi tehokas pisteiden valossa, Rantala on tehokas kahden suunnan pelaaja, mistä kertoo huippulukema +92 plus-miinus-tilastossa. Rantala lukeutuu luonnollisesti myös maajoukkueen vakiokalustoon.

Valmentaja: Petri Kettunen (Lehmo), 46 vuotta
Petri Kettunen johdatti miesten maajoukkueen päävalmentajana Suomen maailmanmestaruuteen viime vuoden joulukuussa Latviassa pelatussa MM-turnauksessa. Suomi voitti MM-kisoissa kaikki kuusi otteluaan ja voitti yhdessä kaikkien aikojen jännittävimmistä salibandyn MM-loppuotteluista rakkaan vihollisen Ruotsin 4-3 rangaistuslaukauskisan jälkeen. Kettunen oli myös Suomen Valmentajat ry:n valinta vuoden 2016 valmentajaksi.

Erotuomariparit
Miesten Salibandyliiga: Tero Fordell (Turku) ja Lasse Vuola (Akaa)
Miesten Salibandyliigan joukkueiden kapteenit ovat äänestäneet kauden erotuomaripariksi kaksikon Tero Fordell ja Lasse Vuola. Perusteluina todetaan parivaljakon yhteistyö pelaajien kanssa ja selkeä linja vihellyksissä. Vahvuutena on lisäksi kyky aistia pelin luonnetta sekä olla hyvällä tavalla näkymätön pelin aikana. Epäselvissä tilanteissa keskusteluyhteys heidän kanssaan on aina toimiva ja heille on aina pystynyt antamaan rakentavaa palautetta.

Naisten Salibandyliiga: Juhani Kirves (Iisalmi) ja Henrik Snellman (Kuopio).
Naisten Salibandyliigan joukkueiden kapteenit ovat valinneet kauden erotuomaripariksi kaksikon Juhani Kirves-Henrik Snellman. Perusteina ovat pelistä toiseen kestävä tasainen ja naisten Salibandyliigaan sopiva tuomarilinja.

Poikapelaaja: Eero Jalo, TPS (Turku), s. 1998
Eero Jalo on fyysisiltä ominaisuuksiltaan poikkeuksellinen junioripelaajaksi, jonka vuoksi hän pelaa jo kolmatta kauttaan miesten Salibandyliigassa ja onnistunut vakiinnuttanut paikkansa TPS:n edustusjoukkueessa. Hän lukeutuu myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueen johtaviin pelaajiin ja saavutti A-poikien Suomen mestaruuden.

Tyttöpelaaja: Daniela Westerlund, SB-Pro (Nurmijärvi), s. 1998
Systemaattisen harjoittelun kautta Westerlund on edistynyt pelin kaikilla osa-alueilla ja näyttänyt osaamisensa jo naisten Salibandyliigassa ja noussut iästään huolimatta myös naisten maajoukkueeseen nuorena lahjakkuutena.

Vuoden salibandyteko: Miesten MM-kulta
Suomen miesten salibandymaajoukkue saavutti kautta aikain kolmannen maailmanmestaruuden viime vuoden joulukuussa Latviassa pelatuissa MM-kisoissa. Suomi ei hävinnyt turnauksessa yhtään kuudesta MM-ottelustaan.

Pekan Malja: Matti Karjalainen
Tänä vuonna Pekan Maljan saa salibandyn monitoimimies Matti Karjalainen. Karjalainen, 55, on toiminut yli kaksi vuosikymmentä salibandypelialustojen rakentamisen ja kehittämisen parissa. Hän on ollut innovoimassa uusia rakenteellisia alustaratkaisuja sekä kehittänyt aluejoustavia alustaratkaisuja ja siirtolattioiden asennusta helpottavia ja nopeuttavia menetelmiä. Karjalainen on myös kouluttanut ja avustanut seuroja mattoasennuksiin ja näin alentanut merkittävästi kynnystä pelata siirrettävillä pelialustoilla. Lisäksi hän on toiminut lukuisissa salibandyn kansallisissa ja kansainvälisissä turnauksissa pelialueesta vastaavana henkilönä.

Pekan Malja on palkinto, joka voidaan myöntää vuosittain jäsenyhdistyksen, liiton, sen alueen tai salibandyn hyväksi tehdyn erittäin ansiokkaan työn johdosta henkilölle, järjestölle, yhteisölle tai tapahtumalle.

Teksti: Salibandyliitto

3 comments

  1. Liiton kultainen kädenpudistus: valitaan kauden XXksi esimerkkinä tältä kaudelta valmentaja ja tuomarit.