Joukkueen kausimaksuista ja kausimaksujen suoritusten maksuvelvoitteesta on vuosien varrella ollut paljon epäselvyyksiä. Pelaajan liittyessä uuteen seuraan ja joukkueeseen, voi jäädä epäselväksi, mistä on sovittu, mitä saa ja mihin pitää sitoutua.
Tilanteen selkeyttämiseksi, on syytä sopia etukäteen, ja kirjata keskeiset sopimusehdot tiiviisti paperille.
Salibandyliitto suosittelee uutta toimintamallia kaikille seuroilleen ja joukkueille. Keskeinen muutos aikaisempaan on pelaajan (alaikäisen kohdalla huoltajan) allekirjoitus. Salibandyseurojen tulee tarkastaa omat toimintatapansa ja muuttaa niitä, mikäli tarpeellista.
Kauden aloituspalaverissa läpikäytävät asiat tulee kirjata sopimuksen muotoon, joka tulee vahvistaa pelaajan allekirjoituksella. Alaikäisten kohdalla allekirjoittajan tulee olla pelaajan huoltaja.
Sopimuksen sisältö
– Mitä palveluita pelaaja joukkueeseen liittyessään saa? (montako harjoituskertaa viikossa, missä ja milloin harjoitellaan, mihin sarjoihin ja/tai turnauksiin osallistutaan, valmentaja(t) jne.)
– Ryhmän toiminnan keskeiset periaatteet (esim. mahdollinen eriarvoinen kohtelu peliajan suhteen, pelaajan siirtyminen toiseen seuraan kesken pelikauden ym.)
– Mitä velvollisuuksia pelaajalla ja (alaikäisen lapsen/nuoren) huoltajilla on?
– Mitä maksuja ja millaisella aikataululla tulee suorittaa?
– Velvollisuus liittyä seuran jäseneksi (ja maksaa jäsenmaksu, jos sellainen seuralla on)
– Velvollisuus hyväksyä joukkueen säännöt
– Tietosuojaan liittyvät suostumukset (valokuvien käyttöoikeus, jäsenrekisteriin tallennettavat tiedot jne.)
– Kuinka pitkäksi aikaa pelaaja (ja huoltaja) sitoutuvat velvollisuuksiin, mahdollinen kokeiluaika ja sen pituus
– Mitä maksuja tulee maksaa, jos jää toiminnasta pois kesken kauden (voi vaihdella, riippuen poisjäännin syystä)
Suositusta kirjoitettaessa lähteenä on käytetty Olli Rausteen kirjaa Lasten ja nuorten urheilun oikeussäännöt (Tietosanoma, 2017)
Teksti: Salibandyliitto
Aiheesta lisää:
Yle: Lasten ja nuorten urheilun erimielisyydet ratkotaan yhä useammin juristien välityksellä – kiistaa maksuista ja peluuttamisesta
Olli Rauste Ylen Ajantasa-ohjelmassa
Tää on hyvä.
Mut tavallaan uskomatonta, että näin perusjutuista pitää Liiton muistutella. Vaan kentällä on monta toimijaa ja siksi on paljon matkan varrella myös nähty.
Tätäkö on Pääkallo? Seurojen tiedotteiden jakamisen ymmärrän koska liiton sivuilla ehkä enemmän kynnystä julkaista. Näitä lisenssi ym. juttuja en vaan ymmärrä.
Nostaa itseään ja kenttää koskevia tärkeitä asioita ilmoille. Kaikki kun ei ole repan tapaan kaikki tietävän täydellisiä. Pisteet kallolle.
Miksi ihmeessä lisensseistä ei voisi kirjoittaa. Kuitenkin aika iso osa sivun kävijöistä varmaan pelaa itsekin ja lisenssi asiat koskevat heitä.
Jokerit salibandy voisi ottaa mallia tästä asiasta.
Olisi hienoa jos kaikki seurat kohdistaisivat jäsenmaksut samalla tavalla. Esimerkiksi lähtöseuran kauden maksut voivat päättyä heinäkuun loppuun ja uuden seuran kausi alkaa toukokuun alusta. Siinä seuran vaihtaja maksaa touko-heinäkuun kahteen eri seuraan.
Kummasti on kuvituskuvaan onnistuttu saamaan Vantaan Jokereiden kuva 😉
Niinpä 😉
Kuva liittyy tässäkin tapauksessa 😀
Siksi, että ne samat jutut on jo sanasta sanaan liiton omilla sivuilla. Tärkeä asia toki nostaa esiin mutta foorumia ihmettelen ja pääkallon tuottamaa lisäarvoa.
Yhtä lailla tulee jäseneksi liittyvän selvittää itsekin mihin sitoutuu, oli seuralla sitten selkeä tiedotus jos ei. Jättää liittymättä jos joku jää epäselväksi., Ei voi vain liittyä ja sitten narista jälkeenpäin että olipa kohtuutonta.
Selkeyttä peliin ja lue mitä allekirjoitat. Kyseenalaista kaikki maksut pyydä erittely eli mitä maksaa se tunnin sählyvuoro, paljon seura vetää välistä (kivat edari kustannukset) paljon menee valmentaja kustannuksiin, liitolle. Jos sun nenän eteen lyödään lasku ei sun tarvitse maksaa sitä ennenkuin tiedät tasan tarkkaan mihin ne rahat menee.
Mimmin pointti on hyvä. Monella seuralla käytäntö on se, että toimintamenot eivät vastaa toimintakuluja. Siis juniorijoukkueissa maksetaan kausimaksuja enemmän kuin on joukkueella kuluja. Se johtuu siitä, että juniorit rahoittavat osaltaan edustusjoukkueiden ja seuraorganisaation toimintaa. Tämä tiedoksi kaikille vanhemmille jotka ynnäävät, että mihin 1200 euron maksu on oikein käytetty. Päälle tietysti kenttävuorot ja seura-asut joista myös rahastetaan seuran kuluihin hyvät siivut,
Kuvan valinta on osunut tässä täysin nappiin – koskee juuri tätä seuraa
Yksikin tietty seura Espoosta laittaa joukkueen kuluihin korkeita valmentaja palkkioita ja laskuttaa ne joukkueelta, mutta todellisuudessa valmentaja itse väittää saavansa lähinnä pensarahoja ja laskutetut summat taas useita tuhansia joukkueelta. Sama myös varusteista jotka laskutetaan mehevillä katteilla ja myös ilmeisesti salivuoroista vedetään välistä reippaasti. Ei kumma jos kausimaksut junnuille n 4000€/kausi.
Pelaan itse C2 ikäluokassa ja karsimme sm-sarjaan. Kausimaksumme pyörii siinä 3000e yläpuolella ja mietin itsekin että jatkanko vaikl en sillä mun on pitäny ite tienata se summa ja nut se menee jo ”hiukan” kohtuuttomaksi..