Nico Salo valittiin vuoden 2017 parhaaksi salibandyn pelaajaksi

Nico Salo arvostettiin vuoden 2017 parhaaksi salibandyn pelaajaksi. Kuva: Salibandyliiga

Nico Salo arvostettiin vuoden 2017 parhaaksi salibandyn pelaajaksi. Kuva: Salibandyliiga

Suomen urheilutoimittajat ovat jälleen valinneet eri lajien vuoden parhaat. Salibandyn osalta valinta on maailmanmestari ja Suomen mestari Nico Salo.

Aiemmin urallaan jo Suomen nuoret maailmanmestareiksi johtanut Nico Salo voitti viime kaudella Suomen paidassa Riiassa MM-kultaa, ja hänen kautensa huipentui kevään Superfinaalissa Classicin paidassa Suomen mestaruuteen.

Täksi kaudeksi Nico Salo, 22, siirtyi Ruotsin Svenska Superliganin FC Helsingborgiin, jossa hän on tehnyt kauden 20 ottelussaan viisi maalia ja syöttänyt 10.

Aiempien vuosien parhaat:
2016 Peter Kotilainen
2015 Eero Kosonen
2014 Tatu Väänänen
2013 Tatu Väänänen
2012 Tatu Väänänen
2011 Harri Forsten
2010 Mika Kohonen
2009 Juha Kivilehto
2008 Rickie Hyvärinen
2007 Juha Kivilehto

Listan kaikista eri lajien parhaista löydät täältä

14 comments

  1. tästäkin näkee naisurheilijoiden arvostuksen lajissa kuin lajissa.

  2. Käyttäjä HMM voisi kertoa paremman valinnan ja tietysti perusteluin. Naisista vastaavia valintoja varmasti löytyy. Mutta että parempia valintoja? Itse en saanut mieleeni yhtään.

  3. Mitähän tarkoitat? Kauden paras valittiin 70 lajista ja näistä 27 oli naisia. Mielestäni ottaen huomioon naisurheilijoiden määrän suhteessa miesurheilijoihin tämä on todella hieno osuus!

  4. Nainen voisi hyvin olla vuoden urheilija säbässä, ehkä silloin kun tulee maailmanmestaruus?

  5. ”Käyttäjä HMM voisi kertoa paremman valinnan ja tietysti perusteluin. Naisista vastaavia valintoja varmasti löytyy. Mutta että parempia valintoja? Itse en saanut mieleeni yhtään.”

    Kooveen Veera Kauppi. Johan hänet ruotsalaisetkin tituleerasi maailman parhaaksi pelaajaksi, joten se riittää perusteluksi. Ja onhan hän taitava!

  6. Nina Rantalan arvostettiin Ruotsissa maailman toiseksi parhaaksi naispelaajaksi, kun taas Salo oli vasta toisena suomalaisena miehissä viidennellä sijalla. Toki tällä kaudella Nicon SM- ja MM-kullat painoi vaakakupissa, mutta silti tuo aiempien vuosien miesvalta on silmiinpistävää.

  7. ”Kauden paras valittiin 70 lajista ja näistä 27 oli naisia. ”

    Omenoita ja päärynöitä: oikea vertailukohta on salibandyssä missä ”Suomen paras pelaaja” on valittu 11 kertaa ja 11 kertaa on Suomen urheilutoimittajat katsoneet sen olevan miespelaaja.

  8. Maailman parhaat naispelaajat ovat suurinpiirtein samaa tasoa kuin miesten 2 divaripelaajat, niin miten kukaan nainen voisi olla parempi kuin Nico Salo? Kyseessähän oli vuoden paras salibandynpelaaja sukupuolta määrittelemättä.

  9. ”Maailman parhaat naispelaajat ovat suurinpiirtein samaa tasoa kuin miesten 2 divaripelaajat, niin miten kukaan nainen voisi olla parempi kuin Nico Salo?”

    Huoh, no tässä tapauksessa pitäisi huomioida miesten ja naisten fysiologiset erot ja ottaa kokonaisuus huomioon. Samalla perusteella _kukaan_ nainen ei voisi olla _koskaan_ vuoden urheilija.

  10. ”Maailman parhaat naispelaajat ovat suurinpiirtein samaa tasoa kuin miesten 2 divaripelaajat, niin miten kukaan nainen voisi olla parempi kuin Nico Salo? ”

    Ah niin klassinen perustelu. Kerta näin on, niin ihan turhaan salibandyliitto, seurojen, katsojien että urheilijoiden on turha panostaa naissäbään koska eivät edes pärjää C-junnupojille.

  11. En sanonut ettei naissalibandyyn kannattaisi panostaa, mutta jos puhutaan absoluuttisesta taidosta niin tämä on kylmä fakta.

  12. TÄMÄKÄÄN asia ei ole sukupuolikysymys.Tämä on urheilutoimittajien näkemys asiasta.Kaikilla ihmisillä on OMA näkemyksensä asiaan.Tuskin kukaan äänestää urheilijaa sen perusteella kumpaa sukupuolta on tai ei ole.Tai sitten on väärässä paikassa.Ei kai kukaan presidenttiäkään äänestä vain ja ainoastaan sen perusteella kumpaa sukupuolta on?

  13. Monet nimenomaan äänestää juuri sen perusteella, muuten jenkeissäkin olisi eri presidentti. Ja mitä tähän uutiseen tulee, niin valinnat tehdään yleisen mielenkiinnon ja arvostuksen perusteella. Esimerkiksi Kaisa Mäkäräinen tai Petra Olli ovat luonnollisia valintoja, mutta Veera Kauppi ei, koska salibandyssa miesten edesottamuksia yksinkertaisesti seurataan tarkemmin. Toki salibandyssa on menestystä molemmilla sukupuolilla.

  14. Joo mutta mikäli Pääkallo-kommentoijakonsensusta on uskominen, niin Mäkäräistä ei tulisi arvostaa koska hän ei olisi edes 50 joukossa miesten kisassa.